Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Zesilovač k TV

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [6]

Téma: Zesilovač k TV

Ahoj, prosím o radu. Chci vylepšit zvuk TV a již jsem uvažoval a zavrhl soundbour, nějaké bastlení TV ap. U televize mám hifi a slopkové repro, ale nechce se mi to zapojovat na můj zesilovač, jednak aby to furt neběželo a hlavně kvůli dalšímu ovladači.

Nyní jsem narazil na zesilovač, který má dobré vstupy a umí se naučit na ovládání hlasitosti TV ovladačem. (jen pro zajímavost: https://russound.com/products/amplifier … d-sub-out)

A nyní ten dotaz: mohl bych k reproduktorům vést dva kabely, jeden o hi-fi zesilovače a druhý z tohoto TV zesilovače? Nevím, co tam ty druhé dráty udělají a hlavně je otázka, co by se stalo, kdyby někdo omylem zapnul oba zesilovače, jestli to neudělá nějakou paseku na těch repro?

Předem díky, Pavel

Re: Zesilovač k TV

Udělej si na výstupech zesilovačů přepínač,kdy budeš každý zesilovač přepínat,aby do reprobeden hrál vždy jeden.

(upravil xor 10. 2. 2021 10:49)

Re: Zesilovač k TV

Já bych to řešil AV receiverem. To proti tomu TVA2.1 nebude o tolik dražší. Nemusíš kupovat vícekanálový, dělají stereofonní. Zdroje (PC, HTPC, SAT, CBL) připojíš HDMI do vstupů receiveru, TV na HDMI výstup receiveru. Pokud používáš TV postaru (terestrické vysílání z antény přímo do TV), tak musí mít TV HDMI ARC a hlasitost půjde ovládat ovladačem od TV.

Edit: ne jen po staru, ale i se smart tv, když bys přehrával třeba youtube, netflix,..

Tady má obrázek https://www.youtube.com/watch?v=ar2ombRN1UY&t=0s

(upravil kaed 10. 2. 2021 11:59)

Re: Zesilovač k TV

Dva zesilovače taky provozuju (AV receiver 5.1 + yamaha AX), momentálně mám udělaný to, že mám na kabelech od zesilovačů 4 pin speakony samice, zapojený jako stereo, kabely od beden do jednoho speakonu samec, tj přehazuju jeden konektor, přepínání s relátkem ještě pořád nemá pořád finální podobu. Pokud se přepínají bedny relátkem, je potřeba zajistit, aby se přepínaly živý i země, a nejléoe tak, aby byla jistota, že nebudou zapojený oba zdroje signálu. Já na to pořídil relé s 4x přepínacím kontaktem na 10A AC.
Jo a univerzální ovladač z lídliu umí "master volume" - prostě ovládá hlasitost zesilovače, ať je přepnutej na ovládání TV nebo čehokoliv jinýho...

Re: Zesilovač k TV

zapoj vnější repráky rovnou na NF zesil co je uvnitř TV (s odpojením vnitřních vložených tam z fabriky) stačí zachovat
původní impedanci (Ω) a přibližně výkon W) s malou rezervou nahoru, nepotřebuješ druhej bazmek ani další otravné DO
(signál můžeš vytáknout nevyužitými piny SCART nebo jinak)

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Zesilovač k TV

Ako som pochopil z obidvoch vlákien v ktorých to riešiš, prioritu dávaš na zlepšenie zvuku s čo najmenším podielom bastlenia. Osobne preferujem pripojiť TV k hifi zostave a zmieriť sa s dvomi ovládačmi, po pár dňoch si zvykneš a máš zvuk na aký si zvyknutý zo svojho hifi.
Druhá overená cesta ako zlepšiť zvuk plochej TV je pripojiť aktívne monitory, tie poskytnú o level lepší dojem ako soundbary za približne rovnaký obnos. V muzikantských e-shopoch je celkom slušný výber a aj za menej peňazí ako si bol ochotný investovať do ďalšieho zosilovača.
Pripojenie do sluchátkového výstupu nie je síce úplne hifi ale vyriešiš tým ovládanie hlasitosti ovládačom TV a zároveň odpojenie vnútorných repro. Stretol som sa s TV kde bolo treba aktivovať sluchátkový výstup v menu nastavení, to by mal ale zvládnuť každý priemerne zdatný uživateľ.

Příspěvky [6]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Zesilovač k TV

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£