Téma: Nesnesitelný a neodstranitelný brum gramofonu
Zdravím všechny znalce. Mám gramofon Akai AP 100CC. Výstupní cinche jsou zapojeny tak, že červený a zelený je na pravý kanál a bílý a modrý je na levý kanál. Dva černé vodiče(uzemnění ramínka) jsou připojeny na uzamňovací káblík který vede ven z přístroje. Gramofon je do sítě připojen třemi vodiči L-N-PE. PE je dále propojen s plechovým šasi gramofonu a motorkem který je na 220V.
A teď můj problém. Gramofon nechám vypnutý ze sítě a propojím signálovou cestu se zesilovačem do Phono vstupu. Ozve se středně silný brum. Připojím uzemňovací káblík gramofonu na zesilovač pod šroubek k tomu určený a brum zcela zmizí. Připojím gramofon do sítě a ozve se zcela silný nesnesitený brum. Pak zapnu motor gramofonu a brum ještě zesílí.
Pak jsem vzal gramofon a připojil jsem jej ke starému minisystému Panasonic který má PHONO vstup a zde nebyl žádný brum.
Gramofon i zesilovač jsou ve stejné zásuvce a v době zkoušení nebyl v této zásuvce žádný jiný spotřebič. Zesilovač je připojen taky třemi vodiči L-N-PE.
S kostrama jsem už vyzkoušel všechny pokusy- odpojování a připojování. V zapojení jak je to teď je to nejlepší, ale poslouchat se to nedá. Rovněž jsem gramofon zkoušel připojit přes předzesilovač do jiného vstupu, ale je to stejné.
Prosím PORAĎTE!!!!!! Děkuji.

Podpora webu
Nahrát obrázek