Téma: Přenosný rekordér

Nemáte někdo zkušenosti s podobnými udělátky?

https://www.megapixel.cz/tascam-dr-05x? … gIdAPD_BwE

Potřeboval bych nahrávat prostorový zvuk / hovor v místnosti, čili sháním něco s dostatečně citlivými všesměrovými mikrofony, co si bude umět aspoň trochu poradit se šumem. Délku záznamu předpokládám alespoň 6 hodin. Máte někdo tip na něco funkčního a ne moc drahého?

(upravil Bobeš1 23. 1. 2020 17:35)

Re: Přenosný rekordér

Moc prostorového to není, jen stereo. Spousta starých lepších videokamer umí nahrávat zvuk i v 5.1. Doba záznamu dle karty a komprimace a k tomu ještě dokumentační obrázek. Dokonce ty lepší umí i ruční nastavení úrovně a limitaci špiček. Myslím, že i úroveň basového kanálu a filtru hluku.

(upravil rvx73 23. 1. 2020 19:59)

Re: Přenosný rekordér

nj, já ale nepotřebuju kameru wink Dnes jsem objednal tohle https://img.kytary.com/eshop_cz/velky_v … r-22wl.jpg tak uvidíme.

Re: Přenosný rekordér

Přímou zkušenost nemám, ale známý si DR-22WL chválil, dobré zkušenosti měl i se Zoom H1n. Používal to na nahrávání hudebních nápadů doma i na zkušebně, kde je to vystaveno slušnému SPL z bicích. Pak prosím napiš, jak ta DR-22WL vyhovuje tobě.

Re: Přenosný rekordér

Kameru jsem napsal, proto, že by byla starší za pár korun. Potřebuješ nahrávat vysokou úroveň, nebo ti vadí šum? A pořád jsi nevysvětlil jaké chceš snímání prostoru, když stále vybíráš "jen" stereo. Takhle jsme  "prostorově" nahrávali před 35 rokama a starší již podstatně dříve. Dnes je prostorové ozvučení už dost dlouho na jiné úrovni. Někdy v roce 1993 jsem používal na stereo nahrávky zvuku HiFi video, které tenkrát předčilo jakýkoliv jiný audiorekordér.
Umělo 20Hz - 20 kHz, odstup 90 dB a mělo ruční řízení úrovně záznamu s indikátorama s držením špiček. Na jednu kazetu se dalo takto kvalitního záznamu nahrát 8 hod.(LP).