Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 45 z 45]

(upravil stiglitz 6. 12. 2019 19:54)

Re: Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

Dal jsem odpory, na 5 W, a topí tak, že neudržím prst!!! Bojím! Z DPS jsem je vytáhnul mimo, protože pod nimi už to trošku hnědlo. Regulátory jsou dobrý, mají větší chladič, už jsou jenom vlažný... Na tom celým je dobrý to, že pod nimi šla pomalu do háje DPS, ale nebylo možný to zjistit, protože tam člověk nenacpal ani prst. Teď to topí, odpory, odpory. Musím na to jinak.

(upravil stiglitz 6. 12. 2019 21:51)

Re: Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

Tak lidičkové, studoval jsem schéma, a R929, a R930 mají mít 150 Ohmů. Ale já jsem dal na více wattů pouze 120 Ohmů, protože když jsem ty staré, vyhřáté, mrňavé vypájel, naměřil jsem jenom 118 Ohmů, uvedeno je na nich 120 Ohmů. Jak je to možný, jak. Nechápu to. Volal jsem kámošovi, který tyhle věci dělal v Tesle pro Denon, řekl mi, že je to zcela normální, že co měli, to tam flákli. Když došly odpory určité hodnoty, naběhnul mistr, seřval je, že brzdějí výrobu, dali tam jiný, menší, a taky to jelo. To je pak jasný.

(upravil stiglitz 7. 12. 2019 17:49)

Re: Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

https://www.youtube.com/watch?v=ujqJku8r3iE
Čas 4:45. Takže typická závada.

Re: Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

Výměna regulátoru napětí, a propájené studené spoje. Napěťové regulátory mají nové - větší -  chladiče. Týden hraju, je po problému.

Re: Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

Ahoj všem, zase po pár měsících v tomto vláknu. Podle mýho posledního příspěvku vidím, že už hraju rok... Tak tohle dobrý. No, ale mám deck, Onkyo TA2250, a protože se poslední dobou dusím kazetama, prostě přehrávám skoro všechno z tisícikusový sbírky, všimnul jsem si, že deck po delším, asi dvouhodinovém provozu lehce voní. Vůbec se mi nelíbí ten smrad, a protože tahám z něj teplý kazety, vím, že to asi není zrovna dobrý. A zase jedna taková závada - regulátory napětí! Na chladiči jsem neudržel prst, takže "dobrý". Regulátory objednám nový, ale ještě taky oměřím kondenzátory v okolí těch regulátorů, protože přes ně teče větší proud? Když jsou už třeba v kopru? No, mechanický úpravy budou taky, dám větší chladiče!
Protože neumím nic opravit, nebo i jo, ale docházím k tomu rozličnými cestami, chci vědět, jestli:
Je správně následující postup?
1. Změření kondenzátorů, výměna špatných
2. Výměna regulátorů napětí
3. Jejich umístění mimo DPS na větší - lepší chladiče
... a ještě se chci zeptat, co by mohlo způsobovat to, že když chci převinout pásek na začátek, nelze, převine mi jenom do mezery mezi skladbami, to zopakuji asi třikrát, čtyřikrát, a pak už bez problémů. A po přehrání dejme tomu kazety, třicet, pětačtyřicet minut, už pak zařazuje funkci převíjení normálně, bez potíží. Takže to asi nebude přepínačem, ale dobil se třeba nějaký kondenzátor, že jo? Díky za vaše názory, pánové, a jo, tady fotky toho chladiče, s regulátory, a ty kondíky... https://stiglitz.rajce.idnes.cz/onkyo/

Příspěvky [41 až 45 z 45]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Onkyo TX-SV535 - zajímavá závada

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£