Re: Monacor SP-252E + Monacor DT-28N

Jestli si hodně nenáročný tak ti to bude stačit ale já bych to nestavěl ani kdybych to dělal s měřením, nevhodná kombinace reproduktorů. Proč nevhodná? Kdyby sis to změřil tak to vidíš ale jelikož neměříš tak to nevidíš, postav si to a máš klid smile snad budeš spokojený.

Re: Monacor SP-252E + Monacor DT-28N

Dobře sladit takovou kombinaci asi bude problém i s měřením, v přímém porovnání třeba trefíš svou počítanou výhybku tak, že v určitých pasážích ti bude vyhovovat víc - vyloženě neposlouchatelný průser ve srovnání s tím, čeho by jsi dosáhl měřením, by to být nemusel, zvlášť když píšeš, že použiješ reálnou impedanci a možná víš/nebo si to umíš odsimulovat, jak základní filtr průběh ovlivňuje a co pro případnou korekci použít. Když už by jsi ale věděl tohle, už by jsi přece měřil...?

"Grafíky" - jen samotné hezké směrovky - opravdu nutně neznamenají, že kombinace je elektricky/průběhy filtrů/poslechově ok.

TQWT schvaluju, ale proč takový skok z 5"? Pokud chceš vyloženě změnu, zkus se spokojit s max. 8", ubude ti problémů a ušetříš místo.

//Dost bys tomu pomohl, kdyby jsi 28N dal na WG-300. Zkus to ale uležet a za čas třeba zjistíš, že bylo jen dobře, žes to nedělal.

Re: Monacor SP-252E + Monacor DT-28N

10” do dvoupásma vyhozené peníze a čas.

Re: Monacor SP-252E + Monacor DT-28N

jj právě mi to přišlo dost na hraně ta kombinace, proto jsem se taky ptal...a co teda DT28N +  SP-202E? To byl můj původní nápad. No a k tomu měření právě si nejsem jistý jestli to prostě stojí za to, to je všechno smile

Re: Monacor SP-252E + Monacor DT-28N

myslím je to od návrhu špatně , Leonardovo  dílo jsem slyšel a líbí se mi , ale není to o nástřelu ale o znalostech, tohle mi přijde jako výkřik do tmy, nechal bych si poradit ,popř. udělal něco ověřenýho, nezanášel bych vlastní fantazie  ale udělal klon.
Nebo  udělej  si to po svým a o vhodnosti /nevhodnosti/této kombinace se poděl, že ti to dělá/nedělá / radost.
V každým případě to nějak hrát bude v tom tě nezklamu- bude to bum cink , protože tomu bude asi chybět středové pásmo.