Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 5)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » PA kompaktní satelit 15"+1-2"

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 87]

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

S koncovými PA zesilovači to mám již roky vyřešené. Dříve můj rack se zesilovači vážil asi 110 kg. Před osmi roky jsem pořídil první digitály – PKN. Pamatuji, jak mi to zacvičilo s ušima, ten zvukový rozdíl mezi zesilovači AB a déčky. Trochu upravit zvuk přes EQ, ale v podstatě mozek si na tu změnu rychle přivykne. Dnes mi to ani nepříjde na mysl, zvuk je brilantní.
Pokud je to nezbytně nutné, mohu zapojit tuto výbavu.

https://i.postimg.cc/hfj573qT/2345438.jpg

Ale jsem především muzikant a je potřeba vzít rozum do hrsti ohledně ozvučení. V klubech mi bohatě stačí jen zesilovače PKN. Jinak, s kapelami, muzikanty dělám vždy nějaký brífing, projdu si jejich nástroje, vybavení atd.

(upravil JeF111 20. 12. 2018 15:46)

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Jo, na D220Ti je to asi fakt jedno smile Ono je to i o celém zbytku aparátu. Na digitály taky zvučívám, i s digi pultama na line array ale neužívám si to. Nikdy s tim zvukem nejsem 100% spokojenej. A to nejsou uplný srágory, zesilovače Crown XTi a I-tech, pulty dřív AH GLD80+112 a teď spíš Soundcraft Vi1. Ale prostě "to" tam není. Samo že na 80% kapel je to jedno protože neumí hrát a porovnat se na podiu. Ale takový bigband byl pro mě na digitále vyloženě utrpení a už nikdy, to radši pudu do hospody než se celej den tahat s krámama a pak ani z toho zvuku nic nemít. Zvučím pro radost a když ta radost chybí tak to dělat nechci protože jinak je to docela blbá práce. Ale znovu opakuju, je to hrozně subjektivní. Majitel toho digi aparátu je spokojenej a já mu to neberu.

Suby horny - no mám zkušenost že většina zvukařů ani pořádně neví jak ty bedny stavět k sobě aby to fungovalo (u horen to fakt není jedno) a taky že postavit basovou hornu pod vršek, na jednu stranu jeden kus, tak to nezahraje nic. Další věc je že ty suby musíš mít změřený, správně nastavenou korekci a nahoře i dole ořezaný a taky od toho nechtít 30Hz. To taky spousta lidí nemá. Já nejradši kombinuju víc druhů basovek kdy každá má svůj jasnej úkol a není to tak že víc beden = víc basů.
18" konkrétně mám tyhle: https://www.kv2audio.com/products/vhd-s … hd418.html  A staví se optimálně 4 kusy hornama k sobě. Vznikne z toho pak jakoby jedna obří horna a tlačí jak hovado big_smile Když je rozestavíš jen tak vedle sebe střeba s 1m mezerama tak to uplně chcípne. Už dvě u sebe začnou "fungovat". A přitom to definujou jako "horn flex", zvláštní.
Ale to jsme mimo téma tady, v jiném vlákně to pak mužem pořešit...

Jinak ty moje zesáky zrovna 110kg neváží, je to něco okolo 40. A ty nižší přídavné beru jenom občas když je fakt potřeba přitopit a pořadatel to zaplatí. Taky si to kdykoliv opravím kdyby něco, to u class D může být daleko horší. Už jsem měl na stole třeba i jeden ten I-tech a bylo to neštěstí. Tisíc ochran na každou pitomost a nakonec byla závada v samotném obvodu ochran! A ty moje hrajou i téměř do zkratu big_smile 1ohm už taky zvládly big_smile To Crowny taky ne....

(upravil ondra.klofat 20. 12. 2018 20:22)

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Dnes se bohužel plně analogovou cestou prakticky jít už nedá. Takže se tomu nijak nesnažím bránit a jdu spíš cestou praktičnosti a uživatelské přívětivosti než striktně hrotit každý Hz a každý dB. Aparát vylepšuju tak po částek jak to dá, takže třeba časem dojdu do fáze, kdy "rozlišení" bude limitováno jinými věcmi než kvalitou měničů... ale pro moje "hobby" účely na tom to co potřebuji k poslouchatelné podobě nakroutím. Chce to třeba víc EQ tam a víc tady, ale hlavní je že to tak jak to je pro mou potřebu hraje dostatečně (samozřejmě bez DSP s param. EQ, kterým si dost pomáhám by to byla větší tragedie)... Většině lidí v publiku je navíc jedno jestli zvučíš přes analog nebo digitál.

Vždyť ta 4.18 je hornflex... to co myslím já jako "horn" je tzv. folded horn... čili nepřímovyzařující sub, zde je to kombinace přímo+nepřímovyzařující.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Nejvic slyset je, kdyz nahradis SM58 kvalitnim mikrofonem. At SE V7 nebo EV ND96 a jinymi. Je to slyset na kazdych bednach. smile
Jinak pouzivam vsemozne aktivky i pasivky a ted chci delat vetsi pasivky a uz si na ty drivery pripravuju cesky zesik v AB tride, 2x200W. Mam to vyzkouseny, je to velky rozdil oproti vsem D zesikum.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

..ano, té digitalizaci se neubráníme;
Před dvěma měsíci jsem si na stará kolena pořídil i digitální mixpult, aby ta digitalizace v mém případě už byla úplná. Včetně všech nezbytných doplňků – Stage Box, CAT5 datový kabel, Router a iPad pro dálkové ovládání.

https://i.postimg.cc/s10JbjtG/2345544.jpg https://i.postimg.cc/CzB40ygP/2345545.jpg

Připravil jsem si tři scény, podle analogu nastavil ekvalizéry, kompresory. Tři akce zvučení s touto sestavou mám za sebou a musí se nechat, že příprava i sklízení před akcí i po ní, je časově tak pětinová. A komfort nesrovnatelný, zejména co se týká nastavení monitorů iPadem přímo na podiu!
Mám obavu, že starý dobrý mixpult A&H GL2400-24 s harampádím okolo se mi už nebude chtít používat.

https://i.postimg.cc/xXQN4BTb/2345546.jpg https://i.postimg.cc/YvxLK8hD/2345547.jpg

Největší práce je s 50-ti kilovým párákem. Datový kabel CAT5 30m na cívce váží přesně 2kg.

(upravil JeF111 21. 12. 2018 0:57)

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

ondra.klofat napsal:

Dnes se bohužel plně analogovou cestou prakticky jít už nedá....

Takhle striktně bych to určitě netvrdil, já s tim problém nemám. Ale hádat se nebudu, někomu ty digitální fíčurky můžou chybět. Začal jsem na analogu, naučil jsem se všechno ladit podle ucha protože tehdy mi prostě nic jiného nezbylo, a tak ty displeje ani dnes vůbec nepotřebuju. Ba naopak mě na digi pultu rozčiluje věčné klikání, připadám si jak ajťák a donekonečna přemejšlet jak zrovna na tomhle pultu vyvolám toto a tamhleto, jak si naroutuju auxy nebo grupy atd atd. Asi jsem na to blbej big_smile
PEQ v mástru je snad nutnost, na doladění problemových prostorů. Ne na rovnání nějakého problému v aparátu. 
Celý apec včetně podiovky (kromě 18" subů) naložim do VW Sharanu a když na to přijde tak i odtahám sám, všechny těžké věci kromě beden jsou na kolečkách, ale to dělám hodně nerad už z principu věci zkrátka jeden člověk na akci většinou nestačí na všecko, být zároveň na podiu i za pultem, ovládat světla...
S kolegou jsme sehraní, takže když na to přijde tak jsme schopní hrát za půl hodiny po příjezdu na akci. Ani analogový aparát nemusí být velký a nepraktický smile

Folded horn má snad jediný problém a to je zpoždění s dozníváním takže se buď celý aparát zpožďuje nebo je potřeba šneky vytáhnout dopředu. Ne vždy to je možné takto postavit a pak se bez DSP neobejdu. Zpožďování celého PA třeba v malém klubu k bicím, když jen dozvučuju, je vlastně asi jediná věc která mi v analogu párkrát opravdu chyběla.

Exxxi, viděl bych to taky tak, ostatně přijde mi že skoro všechno krom nejlevnější číny je zvukově lepší než SM58 big_smile v poslední době jsem si oblíbil AKG D5 a samsony Q8.
K těm 200W AB bych chtěl bedny s víc jak 100dB, takže nejspíš horny, to by hrálo jak z praku smile

Betaron napsal:

....Největší práce je s 50-ti kilovým párákem. Datový kabel CAT5 30m na cívce váží přesně 2kg.

To je pravda, ten kabel mě taky rozčiluje. Jenže jednou se mi stalo že jsem přijel na akci, zapojil CAT5 a nic, spojení nebylo navázáno. Zapotil jsem se teda dost a zachránil to kolega který mi urychleně přivezl ten pitomý těžký kabel s rozpletem který samozřejmě fungoval. (Vi1 má analogové vstupy přímo na konzoli) Kdyby se mi přerušila některá linka, což už se mi taky stalo, tak nikdy nedojde ke katastrofě že vůbec nehrajem. Takže ty CAT5 abych teď tahal aspoň dva. A samozřejmě UPSku k pultu a radši i ke stageboxu. Byl jsem taky několikrát svědkem toho jak jinému kolegovi občas tu a tam hnusně prasklo v bednách a dlouho nemohl přijít na to že to dělá CAT5. Dělalo to totiž jen málokdy... vůbec mě nebaví řešit takové věci, fakt si to neužívám sad

Setkal jsem se i s tím, že kapela vyžadovala výhradně analogový aparát a na digitál odmítla vystoupit, byli to Uriah Heep. Pujčoval tam apec kamarád který má KV2 a obří Audient aztec. S tím bych se teda tahat nechtěl ale zase takový apec jezdí jenom na akce kde to někdo zaplatí a má dostatek bedňáků k ruce tzn. párkrát do roka. Je ale radost na tom dělat. A o tom to je.
Když budu brát zvukařinu jako zaměstnání tak si vezmu Soundcraft UI s patákem a budu vysmátý že jsem se v té blbé práci dnes zase nenadřel, a prachy jsou v kapse, ňákej zvuk sere pes... no žejo... smile Ale jenom do chvíle než mi na akci přijde 1000 lidí se zapnutejma wifinama v kapse a mě to začne haprovat. To pak 3 minuty před začátkem koncertu běžím pro noťas a modlím se abych stihl odmutovat vstupy protože muzikanti právě vylézají na scénu. A když se mi to nepovede tak jsem za blbce já, většinou nikoho nezajímají nějaké výmluvy na techniku. Takže mít všechno 2x zálohované... to mi za ten ušetřený párák s efekťákem nestojí.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Tech 200W je na drivery, na stredobas dalsi kW.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Doufám, že kolega BlackRider není rozladěn, že neřešíme přímo jeho bedny lol ale i tyto úvahy okolo PA k tomu patří a mohou být inspirativní;


Jenže jednou se mi stalo že jsem přijel na akci, zapojil CAT5 a nic, spojení nebylo navázáno.

..no právě, z tohoto mám taky obavu, proto multikabel Belden 24/8 jsem měl naložený v autě.
Mixpult Qu-24 jsem pořídil až po zralé úvaze, asi rok psychického zrání smile  Díky tomu, že na Prodance je k pultu manuál v češtině, postupně jsem pročítal, jak s tím pracovat. Samozřejmě jsem odkojený analogovými pulty, ale musím uvažovat pragmaticky. Šest křížků na krku (61) mě nutí aparát sice zlepšovat po technické stránce, ale současně zjednodušovat a zmenšovat. Je to otázka kompromisu. Na druhou stranu nemám ambice zvučit velké akce i proto, že jezdím se zvukem sám a spoléhám, že mi někdo z pořadatelů pomůže vyložit, naložit. K tomuto účelu používám Opel Vivaro, aparát do něj skládám jako puzzle. Čtyři subwoofery ClassA zaberou jistěže nejvíce místa.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

K té váze zesilovačů:
Nezapomínejme, že většina hmotnosti u zesilovačů do cca 2 kW jde na trafo, nikoliv na chlazení zesilovače. Už jeho náhrada impulsním zdrojem přináší naprosto zásadní odlehčení. Příkladem takového analogu je třebas QSC PLX2 1804 s necelými 6 kg. Je to fakt balzám, když 4kový rack (navíc krátký smile) s ekvalizérem a tímto zesem váží jen 16 kg, oproti 26 kg podobné sestavy zesilovače s trafem (obojí mám doma, raději jsem to teď převážil).
Tak, jako exxi mám na stole (již 4. rok) zesilovač 2* 450 W/8 třídy AB, který chci doplnit zdrojem a dát do akce. Určitě tam nepůjde trafo. Jen ten čas, kde ho vzít ....
Tak, jako Betaron (jsme s Milanem vrstevníci) jezdím zvučit (live jen přizvučovat, jinak většinou disco) sám a spoléhám u live na pomoc "domorodců". Tam mi pomůže nosit dost lidí, po akci musím být schopen bourat a naložit sám, to už lidi moc nejsou....

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Jo tak to Vás chlapi samozřejmě chápu, v době kdy jsem jezdil sám tak jsem měl dvě 12" aktivky na vršky, dva ty malé 12" suby s 2x200W zesákem a 8ch mixík vlastní konstrukce, na zpívání koled u stromečku s pár mikrofonama nebo brnkání bluesové kapely na zahrádce před hospodou to bohatě stačilo. Pořadatelé mě ale tlačí do čímdál tím větších akcí a v posledních letech jsou to už i větší festivaly s line array, různé vinobraní a tak. Po tomhle jsem tedy nikdy netoužil ale je to prostě vývoj který nezastavím...

Ale zpět k původnímu tématu:
Blackrider: myslím že jsi na nejlepší možné cestě s těma 2" STL a neodymovým středobasem smile Teď jen jaké konkrétní osazení zvolit. Za neodymový 2" driver dáš pěkný ranec. Já jsem ty DE75ky měl z druhé ruky za hodně dobrou cenu, a to mě hlavně nakoplo k předělávce beden. Jenže právě proto že jsou feritové tak byly za tu cenu a spolu s hornou je to nejtěžší věc v bedně.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

exxxi napsal:

Nejvic slyset je, kdyz nahradis SM58 kvalitnim mikrofonem. At SE V7 nebo EV ND96 a jinymi. Je to slyset na kazdych bednach. smile

Mít ve svém arsenálu bůhvíjak kvalitní, či preferované mikrofony? K tomuto jsem docela skeptický. Především, každý umělec-zpěvák, který bere svou hudbu zodpovědně, přesvědčivě – by si měl vozit svůj mikrofon. A zhusta se to tak děje, hlavně u žen;

Včera jsem zvučil punkové kapely, a byl to tedy pořádný nářez! – Vole punk. Zpěvákovi jsem připravil mikrofon Sennheiser e845, ovšem kdybych tušil, co s ním bude vyvádět, tak jsem tam nachystal plastový mikrofon Hama za 250 Kč a určitě by to stačilo. Takto mu Sennheiser 2x spadl na zem, urval i kabel. Pak pokračoval u druhého stojanu s SM-58.
Tady mají nahrávku z Wave Studio Session, ovšem to je moc decentní smile Včera byli umělci už dost pod vlivem, tak ten náboj tam tedy byl pořádný.
https://wave.rozhlas.cz/musi-znit-jako- … on-6676678
https://www.youtube.com/watch?v=FOVnzk2_OgE

Jak se dívám do kalendáře, tak za poslední dva měsíce mám podezřelé štěstí na zvučení punkových kapel. To je jak kdybych s PA zvukem šel do války lol ztráty povoleny! Tady to byl Kay Buriánek s FVTVRE. Fakt masakr, ale výborné! Lidé skákali až do stropu big_smile
http://musicserver.cz/clanek/56586/fvtvre-black-flag/

https://www.youtube.com/watch?v=xQHEmXL0J8w
https://www.youtube.com/watch?v=sJZuHOTmYCU
https://www.youtube.com/watch?v=U_oXQtejyeU

Potom o tři týdny později jsem zvučil už po druhé punkovou legendu E!E, ale když to tak srovnám s výše uvedenými projekty, tak je to v podstatě obyčejný bigbít smile
https://www.youtube.com/watch?v=Bs-xoD_MqRU

(upravil Otas 26. 12. 2018 14:47)

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Mikrofon pro hudebně zdárnou (jinak ovšem silně nezdárnou roll) praneteř budu také muset řešit. A SM 58 to určitě nebude, mé představy začínají na Behringeru 945. Edit: opravuji překlep: Sennheiser 945 pray
Jo jo, také jsem začínal (disco) 1*140 W do dvou reprosloupů. Teď jsem s PA na 5 kW a když mne doženou k tomu, abych zvučil live (i když velké prostory striktně odmítám), tak to někdy nestačí smile.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Pankacum se uspesne vyhybam, dostanu je tak max. jednou do roka. Kazdopadne vsem rockerum i pankacum strkam EV ND976, ktery ma skoro o 10dBlepsi "gain before feedback". Je to dane suprovou citlivosti 4mV/Pa.
No a pro normalni zpevaky zase radsi sE V7.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

(upravil JeF111 25. 12. 2018 3:33)

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

No tedy nevím jak souvisí absolutní citlivost mikráku s odolností k vazbě? To bude spíš dané tvarem směrové charakteristiky, kardio vs. superkardio nebo hyperkardio. V tomto ohledu nejde srovnávat jabka s hruškama.

Jinak pankáče jsem strašně dlouho odmítal až možná se jich štítil, měl jsem pár blbých zkušeností ze začátků. Jenže letos jsme dělali dva pulkové festivaly a dost mě překvapili, jak publikum tak pořadatelé.
Na prvním byl strašnej bordel a všechno polité od piva ale jinak ti lidi byli úplně v pohodě, furt mi někdo dával pivo a různé jiné omamné látky big_smile nikdo se nerval jako na běžné bigbítové zábavě i s pořadateli byla normální domluva a dokonce zaplatili dopředu. Na druhé akci nám šíleně zapršelo že všude bylo po kotníky vody, v půlce akce vyletěl proudový chránič protože přívodní kabely plavaly ve vodě a tak jsme rozhodli že končíme a pak jsem jenom zíral.. ti lidi sami od sebe začali nosit aparát pod střechu a uklízet podium i FOH! Dvoumetrovej borec popadl 50kg efekťák a skoro po kolena v blátě ho jakoby nic odnesl pod střechu. Za 10 minut bylo všecko v suchu. To jsem nikdy předtím nezažil, klobouk dolů... A navíc málokde je možné vidět tak nadšené a aktivní publikum big_smile

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

exxxi napsal:

Pankacum se uspesne vyhybam, dostanu je tak max. jednou do roka.

.. a to zase ne, punkovým koncertům v klubu se nevyhýbám, panuje tam vždy souznění a družná nálada. A muzikanti mě vždycky pochválí za dobrý zvuk big_smile Totiž se zvukem tam není problém – studiová akustika. Vždy muzikantům před koncertem říkám – hrajte stejné hlasitě jako u vás na zkušebně, já si vás srovnám smile .. a nejsou problémy tongue
Jak poznamenal Martin, je to něco jiného než na běžné tancovačce.

Ale nehrají tam jen punkové kapely. Šest roků, co pro organizátory akce ozvučuji, se tam vystřídala pěkná řada zajímavých projektů. Taky mnoho zahraničních kapel koncertujících po evropských klubech. Mimo slováků, výborné francouzské kapely ikdyž tvrdšího ražení, taky řízlé jazzem a šansonem. Taky znamenitá kapela z Londýna – Shield your Eyes, s levorukým kytaristou, který mě stylově připomněl J. Hendrixe. A další zahraniční kapely, ale chci poznamenat, co by muzikant – je vidět, či spíše slyšet že tito muzikanti téměř denně hrají po klubech. Zjevná vyhranost a koncepce muziky.
Letos jsme (jsem něco jako dvorní zvukař tohoto organizátora) tam pořádali i několik projektů elektronické hudby  - američtí Arms and Sleepers s videoprojekcí, koncertující po celém světě. Tentokrát krom syntezátorů, sekvencerů – komplet výborné bicí a kytara, ovšem taky přes syntik. Příprava byla trochu náročnější – instalace projekce a výkonnější PA kvůli syntetickým spodkům, znamenitý zážitek.
Koncert američanky Aby Wolf jsme pořádali venku, za roky už podruhé.
https://www.youtube.com/watch?v=bKwLKWaLjJ4
https://www.youtube.com/watch?v=n_0vDmT76o8
https://www.youtube.com/watch?v=sbJriJb6UZ4

Minulý měsíc jsme pořádali fesťival Neleň s Č + S elektronickými projekty, Ventolin aj.
Takže je celkem různorodost žánrů.

Teď na Štěpána jedu jinam, čeká mě produkce z jiného soudku – undergroundové kapely. Zvučím tam tyto akce dobře dvacet roků a pokaždé to má stejný průběh – to bude zas nablito! yikes

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Tak z pankovych festaku byla absolutne top kapela Vrbovskí vítazi, ktera zpívá o bezpečnosti prace. big_smile A maji vsechny nastroje doma vyrobene, napriklad tubu z trubek na kanalizaci, kytaru z lopaty.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Aby Wolf mi nápadně připomíná Hard to Frame z Lysé n. L.
https://bandzone.cz/hardtoframe  (např. Dreamy Eyes)

//sry za OT//

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Borci sorry za pomalou odezvu ale jsem s časem trošku v řiti.
Díky za jakýkoliv názor z PA, hodí se mi. konfrontuju to s názory svými atp.

Mám na bazaru ty ARMka, chci se jich zbavit. Myslím i na tebe Jeffe.
Nejspíš pošlu do světa i 2x RCF L15P400, co tu mám na jeden projekt, snad se mi podaří střelit.
Použili byste v Rolay převinuté RFT L3701 15,5" basáky do SW? Mám 4 ks. Nerad bych je při kopáku a nákladu poslal do řiti - chci něco zase co nejmenšího, takže možná isbarickej bandpass. Basreflex mi dle naměřených TS vychází dost velkej. Ale jinak to dolů jde. Nějak bych to nehrotil stačí mi -3dB@50Hz.

Jinak idea ohledně výhybek je vše v aktivu, něco typu miniDSP do racku... Ale pak bych potřeboval 6-ti kanál na repro. Možná blebej dotaz - když do vršků ořežu basy logicky do nich půjde menší příkon, vyplývá z toho, že v 6-ti kanále se mi ten výkon dostane do spodků? Je to stupidně formulováno, ale třeba v autě mi pomohlo pustit zadní repra přes kondík => pasivně ořezat basy. Pak šel citelně větší příkon do předních repráků.

Web

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Za mě ty RFT smysl nemají... je to stejný případ jako ty ARM. Je to už dost retro a moderní měniče budou úplně někde jinde. Navíc nestandartní rozměr znamená, že pokud někdy v budoucnu budeš chtít měniče vyměnit za něco moderního, do původních ozvučnic to bez komplikovaných úprav nepůjde. Proč nepoužít na sub ty RCFka, když je máš? Ono ve výsledku asi ten bandpass o moc menší než BR nebude... to RCF např. by mělo slušně zahrát i v nějakých 80L řekl bych (ale do simulace jsem to neházel, takže přesně by se to ukázalo až tam).

Nevím jestli správně chápu jak chápeš aktivní výhybku... Výkon na každé pásmo závisí na použitém zesilovači pro to které pásmo. Tzn. pokud potřebuješ 6 kanálů DSP, pak potřebuješ i 6 koncových zesilovačů dimenzovaných podle toho, jaké reproduktory na něm budou.

Re: PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Potřebuju zesilovač ideálně aby byly všechny kanály v jedné krabici, tak jak mám na hifi 6x80W zes a k tomu miniDSP. Asi to bude o vnitřní topologii zesu, v tom se nevyznám jako strojař.. smile
RCF mám oměřené TS, máš recht v 80 l to hraje slušně ALE:

- je těžkej jako kráva - feritový prstenejc
- 80 litrů je ažaž

Jinak to jsou velmi slušný kusy, o tom žádná. smile

Web

Příspěvky [21 až 40 z 87]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » PA kompaktní satelit 15"+1-2"

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£