Téma: JVC A-X1

Zdravím vlastní ho někdo ? Co na něj říkáte ? Já jsem ho dnes pořídil za 500 ,- a doslova jsem vykulený z něj. Mám doma 12" třípásma s monacory. Měl jsem je zapojené na Pioneer A-656, na Goldstar GSA 9320 a teď testuji JVC A-X1. Na Pioneeru a Goldstaru které jsou mimochodem 70W a 110W ty repráky vůbec skoro nehráli, chyběli jim basy a vše jsem ekvalizérem natahoval výše. Nyní se to na tom JVC nedalo poslouchat. Okamžitě jsem vše stáhnul do 0 a zvuk je vyvážený a nic mu nechybí. Dokonce hlasitost - na pioneeru a goldstaru jsem měl repráky skoro do poloviny a až teprve to nějak zhruba hrálo. Zde v polovině (má udávaný 2x30W) to bylo skoro jednou tak hlasitější, čistější a dynamičtější a dokonce ani neměl problém s 12". Moje otázka směřuje čím to je ? Když v porovnání jsou všechny tři integrované a parametricky na tom byli Pioneer a Goldstar o něco lépe ? Dokonce už mi to tolik nebrumí. Jen ten zesilovač šíleně hřeje.

Re: JVC A-X1

Ako píšeš je to hlavne o tých basoch. Potom ostatné rozdiely čo vnímaš sú tak isto spôsobené hlavne tým. Je to o tom, ako píšeš, ten JVC má omnoho menší výkon a teda aj podstatne horšie dimenzovaný zdroj a všetko... Výsledok je horšie DF. Na basoch je to potom viac mäkké. No prakticky je to JVC horší a takto sa to prejavuje. Keby si mal skutočne dobré reprobedne malo by o byť presne opačne, teda že to začne hrať až so silným a poriadnym koncákom. Ja to dobre poznám napríklad aj s PAčok 10PS26 na doma. Vždy som to mal radšej so slabším koncákom pretože to hralo mäkkšie.

Re: JVC A-X1

To já mám Monacor SPH-315 basáky. Dokonce s větší hlasitosti i výšky jsou daleko čistější. A to jsem dával peníze za vinyly jelikož mi jejich projev nejlépe seděl na Pioneeru. A teď sedím s otevřenými očima co leze s některých těch Digitálních nahrávek.

(upravil orhore 4. 6. 2018 14:22)

Re: JVC A-X1

On ten JVC zesilovač má právě předimenzovaný napájecí zdroj (330W), protože koncový zesilovač jede s vyšším klidovým proudem. Jestli odtud pramení jeho vyšší zahřívání a tím lepší zvuk nevím, ale je osazen i obvodem loudness, který může takhle zapůsobit.

Re: JVC A-X1

orhore : Loudness je vyplý, nemám vůbec nic nastavené a mám to napřímo, ale chove se to úplně jinak jako zmiňovaný pioneer nebo goldstar

Re: JVC A-X1

Tak potom buď rád, že to tak dobře hraje. 2x30W do 8ohm nevypadá jako bůhvíco, ale někdy je opak pravdou.
Kupoval jsi ho na Bazosi?
Osobně se mi líbí elektronika z 80' let, která navíc může být zvukově zajímavá. Nemusí být vše super hi-tech s výkonem kilowatu, aby to zahrálo dobře.

Re: JVC A-X1

To trafo myslím že na 330W nevyzerá. Kludový prúd, s tým tenučkým chladičom asi ktovie ako vysoký nebude. Kludový prúd vela s basmi tiež spoločného nemá. Ja som sa s tým hraním s výkonom dosť nablbol, takže si za svojim názorom stojím. Keď si dá niekto urobiť hoci len trafo s odbočkami dá mi za pravdu... Sakra, som hovoril že už sa do debaty o výkonovej rezerve zezapojím, už mlčím. Zase je to tu big_smile

Re: JVC A-X1

mechanik to je přece jedno, klidně se zapojuj.

https://i.postimg.cc/w3btPfKH/2337215.jpg

Re: JVC A-X1

Ale to je spotreba asi hlavne v špičke. Mizerného EI trafa, linearneho zdroja a ABčka... Ten PIONEER má písaných 650W vzadu...

Re: JVC A-X1

Je vydražen z aukce... ale jsem maximálně s ním spokojený.

Re: JVC A-X1

Jo já ny tyhle starý zesilovače nedám dopustit.Mám jich několik a nestačím se divit jak hraje např zesilovač s 2 x 20 watů kterej napojím na sloupy .Perfektní basy a celkově krásný  zvuk.A to dám volume max ani ne do poloviny.a třeba Dual Cv 1260 dám max  volume na 20 % a  super zvuk plný dynamiky a detailů..

(upravil rvx73 2. 7. 2018 21:19)

Re: JVC A-X1

njn, to se ještě vyráběly tranzistory a integráče z kvalitního japonskýho křemíku a ne z čínský rejže smile

Re: JVC A-X1

To jsou strašlivý kecy, je vidět, že hovnu rozumíte... smile