Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Náhrada kontaktů u ARN 738

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: Náhrada kontaktů u ARN 738

Napadá vás čím by se daly nahradit pájecí kontakty u ARN 738?

https://s31.postimg.cc/qehmdy9fb/DSCF3706ss.jpg

Snad něco jako BP-405G nebo BP-260G v trochu menší verzi? Na posuvce 3 mm.

(upravil mechanik 9. 4. 2018 19:53)

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

Na tej tesle je aspoň spájkovací. Neznášam keď sú na basáky takéto velké konektory do ktorých sa kábel zacvakne. Človek sa snaží o nejake DF a použiť hrubý kábel a potom v tom bude na pružinu držať nejaky zoxidovaný vodič... Čo tak šrouby s očkami? Na šroubách ide očká aspoň matkou dotiahnuť a na očká je kábel naspájkovaný. Má to tak aurum cantus G1 a iné pásky asi... Ono je to urobené dobre, na tej tesle, len to nie je na tie prierezy čo sa dnes používajú. V prípade že drží a ide tam spájkovať by som do toho nezasahoval. Je to škoda, takého vintage. V zbierke mám tiež nejake čiernené ARE alebo ARO, nejake velké eliptické reproduktory, neznášam to, keď to pôjde zbavím sa ich. Prerobený terminál by ma tiež odradil od kúpy. Kto chce nový basák by si mal kúpiť nový a neprzniť staré reproduktory s historickou hodnotou.

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

To, co jsem postl jsou šroubovací kontakty, ne pérové. Ale máš pravdu, s jakýmkoli takovým kontaktem by to asi vypadalo blbě, nahradit to ale něčím potřebuju, protože, jak je vidět, ty kontakty jsou z poloviny ukousnuté, takže kabel potřebuju vypájkovat a vsadit do něčeho nového.

(upravil kaed 9. 4. 2018 20:40)

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

a co nenahrazovat, ale dát tam to, co tam bylo: třeba z bazaru
a nebo  z gesu

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

pokud si pamatuju, tak ta pájecí očka byla nýtovaná, chtělo by to asi něco takového pokud je přístup z vnitřní strany

Web

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

pzwak: To je podle rozměrů přesně to očko! Díky.

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

Tak to jsem žádostiv, jak to z vnitřní strany roznýtuješ... To první, co jsem dával odkaz, je dvojočko a samostatnej nýtek, takže by stačilo zevnitř podložit a zvenku roznýtovat.

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

kaed - to záleží, jaké máš k dispozici nářadí a ruce. Taky tam musí být hlavně přístup zespodu, aby to mohl podložit, ale to jsem Tondu varoval smile Pak už je jedno, jestli použije shora důlčík na roznýtování a dole podložku nebo dole podložku s kuželem a shora jen kladívko. A taky je možné, že to má Tonda rozebrané a koš je přístupný z obou stran. Však on si poradí.

Web

(upravil zdenek00 11. 4. 2018 10:15)

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

Pokud se nedá nějak rozumně dostat dovnitř, možná by šly použít i Cu trhací nýtky 3mm do nepřístupných míst - zkrátit na potřebnou délku a použít ploché pájecí očko.
Edit.: případně použít trn z originál nýtku, provlíct nýtovacím očkem a místo klepáním roznýtovat tahem.

Re: Náhrada kontaktů u ARN 738

Nedá se dostat pod, reprák není rozkuchaný. Představa byla použít očko, co postoval pzwak a provlíct a roztáhnout jak píše zdenek... zda by to tak s dostupným nářadím šlo by posoudil táta, sám bez ujištění bych se do toho nepouštěl.

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Náhrada kontaktů u ARN 738

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£