mechanik napsal:Neviem k čomu je dobré to zastávanie tesly.
Mechaniku, jestli jsi schopen takto dětinsky odrovnat celou historii firmy, o něčem to svědčí a nemá smysl na to moc reagovat, snad jen krátce:
- tím "do jisté doby" jsem myslel období zhruba krémových a modrých košů, pak se to začlo kazit, viz přechod z ARN 567 na ARN 5604, ARN 734 vs ARN 8604, ARO/E 667 vs ARZ... jako kdyby to začali dělat jiní lidi. Tehdejším reprákům se vlastně nedalo moc co vytknout a měřením se utvrzuju v tom, že jsou konkurenceschopné i těm dnešním, ovšem za předpokladu, že byly zdravé. Problém Tesly byl ten, že nedokázala udržet kvalitu, reprák sice navrhli promyšleně, všechna čest, ale nedbali zrovna na výstupní kvalitu, takže repráky se kontrolovaly stylem píská/nepíská (asi), nezjišťovalo se, zda reprák rezonuje/kreslí. A pak ještě k té konkurenceschopnosti, je potřeba si uvědomit, co tehdá výrobce potřeboval a co ne, potřeboval citlivost a nepotřeboval spodek s velkou výchylkou, třeba i v té době nebylo jednoduché udělat pevnost kónusu podle představ, takže srovnávej co můžeš a tehdejším reprákům dej to, co potřebují, fakt to nedělali pitomci.
- to, co jsem napsal o 312, je pravda, ale byl to kus blbě skladovaný, s prověšenou membránou, to je potřeba vzít v potaz (doplněno), 8604/312 měly sice své mouchy, ale nebyly úplně nepoužitelné, co třeba bylo dobré, tak gumový závěs, který nedělal moc paseku na středech
- 104 jsem sice kdysi měl, ale už si je nepamatuju, navíc jako naprostá většina jsem jim dal tehdá výhybku, která byla univerzální a na takovýchto hodnotili asi všichni. Ke 104kám bych se dokázal vyjádřit až po tom, když bych si několik kusů ideálně z různých období změřil. To, že stály za prd někomu na fóru před 10-20 lety, je absolutně nicneříkající. Každopádně po tom, co jsem viděl, tak podobně jako u DT-300 měly asi problém s vystředěním a nahoře potřebovaly RLC.
- kdyby jsi byl trochu všímavější došlo by ti, že při nijak malé hlasitosti neměřím, konkrétně to je nějakých 90dB/m, což je dobře vypovídající
- klippel tě nemusí zajímat do doby, kdy tomu nedáváš kotel a třeba by tě Tesly překvapily, min. Cms bych si tipl, ale nečekej po tom SS Illuminator
mechanik napsal:Rukou som dotlačil membránu tak že cievka cvakla o dno v magnetickej medzere...
...viz Benazi