Re: Hifi byznys

hifijak:
Super! a vo tom to je smile))

Není co dodávat...

Re: Hifi byznys

hifijak, super ze si sa podelil o skusenost, som rad, ze si si dal tu pracu a testoval. Je to zial tak, ze aj drahy kabel neznamena, ze je lepsi ako lacnejsi, je to vec aparatury a je super, ze si si dal tu namahu a skusal. To iste som riesil aj ja a len tak som nasiel zive riesenie pre moje usi.

Re: Hifi byznys

Je bežné uveriť vlastnému sebaklamu. A dobré pomáhať ekonomike. Kábel má za normálnych okolností NULOVÝ vplyv na kvalitu reprodukcie. Pozlátenie, postriebrenie môže stav niekedy ZHORŠIŤ.
Viem, že niektorí majú iné presvedčenie, neberiem im ho. Píšem svoje poznanie.

https://www.hifiaktiv.at.xserv08.intern … page_id=87

Internet Explorer to otvorí po odsúhlasení rizika, ostatné browsre nie. Dávam pôvodný text aj strojový preklad:

Ganz böser Fake-Test
Ziemlich peinlich, aber mit garantiertem Wachrütteleffekt!
In einem deutschen HiFi Studio wurde eine Serie von Vorführungen zum Thema HiFi-Kabel (Cinch-, XLR-, LS- und Stromkabel) durchgeführt, die so eindrucksvoll waren, dass es lohnt, darüber zu berichten. Als Basis diente eine hochwertige Wiedergabekette, bestehend aus CD-Player, Vorverstärker, Endstufe und einem Standboxenpaar. Als Musikmaterial wurden allgemein bekannte, besonders gute Musikaufnahmen verschiedener Musikrichtungen gewählt. Unter der Leitung des Studioinhabers wurde eine Reihe von Kabel aus unterschiedlichen Preisklassen und von unterschiedlichen Herstellern vorgestellt, deren besondere Eigenschaften erklärt wurden. Die Bandbreite der Kabel erstreckte sich von billigen Standardkabeln bis hinauf zu sehr teuren aus dem High-End Bereich. Während der aufwändigen Demonstration (alle Kabel wurden etliche Male umgesteckt) waren die Unterschiede an dieser offensichtlich sehr sauber abgestimmten Anlage für alle Anwesenden deutlich hörbar. Nach über 3 Stunden entspanntem Hören waren die Teilnehmer richtige Kabelprofis. Jedes Umstecken führte zu unterschiedlichen Klangbildern, deren Eigenschaften man dann schon kannte und immer wieder nachvollziehen konnte. Nicht immer waren die teuersten Kabel auch die besten, aber eine Tendenz in diese Richtung gab es, da waren sich alle Anwesenden einig. Auf den Vorschlag aus dem Publikum, einmal die Vorteile des Bi-Wiring zu untersuchen, wurde sofort eingegangen. Feine, laufrichtungsgebundene Kabel wurden dazu verwendet. Sofort waren alle vom Dynamikgewinn überzeugt. Die Bässe waren schlanker, aber viel präziser und die räumliche Wiedergabe gewann an Struktur. Die Instrumente wurden körperhafter und die Stimmen natürlicher. Alle Anwesenden genossen noch ein paar Musikstücke, bis zu dem Augenblick, als vor den Augen des Publikums sämtliche Kabel abgenommen wurden und sowohl die Verstärker als auch der CD-Player abgeschaltet wurden. Die Musik aber spielte weiter! Nach einer gewissen Zeit des betretenen Schweigens tröstete der nette Studioinhaber sein Publikum mit folgenden Worten: Glauben Sie mir meine Damen und Herren, das kann jedem von uns passieren. Ich mache diesen Workshop heute nicht zum ersten Mal und führe Sie nicht ohne Grund auf’s Glatteis. Dann kippte er abwechselnd die Lautsprecher zur Seite und zeigte die tatsächlichen Zuleitungen, die aus dem Sockel unter den Spikes direkt in den Boden- und zu seiner Reparaturwerkstatt führten. Dort saß ein lächelnder Mitarbeiter, der die ganze Zeit Regie geführt hat. Er konnte über eine versteckte Kamera das Geschehen im Hörstudio mit beobachten und zum gegebenen Zeitpunkt die Musik starten bzw. stoppen. Während des ganzen Testablaufes wurde also nie irgend etwas geändert!
Diese Demonstration wurde vom Studioinhaber mit folgenden Worten beendet: Wenn Sie die gleiche Summe Geld, die sie eben noch bereit waren für Kabel auszugeben, in bessere Raumakustik und Lautsprecher investieren, hören sie tatsächlich einen Unterschied, sogar mit verbundenen Augen.
Dieser Aussage kann ich mich nur anschließen! Solche Fake-Tests zeigen auf, wie stark Suggestion auf diesem Gebiet wirksam ist. Die in den HiFi Magazinen geschilderten „Workshops“ basieren auf den gleichen Effekten.


Veľmi zlý falošný test
Celkom trápne, ale zaručene vás zobudí!
V nemeckom hi-fi štúdiu sa uskutočnila séria demonštrácií na tému hi-fi káblov (cinch, XLR, LS a napájacích káblov), ktoré boli také pôsobivé, že stojí za to o nich informovať. Ako základ poslúžil vysoko kvalitný reťazec prehrávania pozostávajúci z CD prehrávača, predzosilňovača, výkonového zosilňovača a dvojice stojacich reproduktorov. Ako hudobný materiál boli vybrané známe, obzvlášť dobré hudobné nahrávky z rôznych hudobných žánrov. Pod vedením majiteľa štúdia bolo predstavené množstvo káblov z rôznych cenových relácií a od rôznych výrobcov, ktorých špeciálne vlastnosti boli vysvetlené. Rozsah káblov sa pohyboval od lacných štandardných káblov až po veľmi drahé špičkové káble. Počas zložitej demonštrácie (všetky káble boli niekoľkokrát znova pripojené) boli rozdiely v tomto zjavne veľmi čisto koordinovanom systéme zreteľne počuteľné pre všetkých prítomných. Po viac ako 3 hodinách uvoľneného počúvania boli účastníci skutočnými káblovými profesionálmi. Každá zmena zapojenia viedla k rôznym zvukovým vzorom, ktorých vlastnosti boli potom už známe a bolo možné ich reprodukovať znova a znova. Najdrahšie káble neboli vždy najlepšie, ale v tomto smere bola tendencia a všetci prítomní súhlasili. Návrh publika preskúmať výhody bi-elektroinštalácie bol okamžite prijatý. Na to sa použili jemné smerové káble. Každý sa okamžite presvedčil o zvýšení dynamiky. Basy boli štíhlejšie, ale oveľa presnejšie a priestorová reprodukcia získala štruktúru. Nástroje sa stali fyzickejšími a hlasy prirodzenejšími. Všetci prítomní si užívali ešte niekoľko hudobných diel až do momentu, keď boli pred publikom odpojené všetky káble a vypnuté zosilňovače aj CD prehrávač. Ale hudba hrala ďalej! Po určitom období ticha potešil sympatický majiteľ štúdia svoje publikum nasledujúcimi slovami: Verte mi, dámy a páni, toto sa môže stať každému z nás. Nie je to prvýkrát, čo dnes absolvujem tento workshop, a nie nadarmo vás vezmem na čierny ľad. Potom striedavo naklonil reproduktory na jednu stranu a ukázal skutočné vodiče, ktoré viedli zo základne pod hrotmi priamo do podlahy a do jeho opravovne. Celý čas tam sedel usmievavý zamestnanec. Dokázal pomocou skrytej kamery pozorovať dianie v posluchovom štúdiu a spustiť alebo zastaviť hudbu vo vhodnom čase. Počas celého procesu testovania sa teda nič nezmenilo!
Majiteľ štúdia zakončil túto demonštráciu nasledujúcimi slovami: Ak investujete rovnakú sumu peňazí, ktorú ste boli ochotní minúť za káble, do lepšej akustiky a reproduktorov miestnosti, v skutočnosti budete počuť rozdiel, dokonca aj so zaviazanými očami.
S týmto tvrdením môžem iba súhlasiť! Takéto falošné testy ukazujú, aký silný je v tejto oblasti návrh. „Workshopy“ popísané v časopisoch HiFi sú založené na rovnakých efektoch.


Pekný deň.

(upravil tatko Tom 11. 7. 2021 7:06)

Re: Hifi byznys

A tak ony tie stránky idú - tu:
http://www.hifiaktiv.at/startseite/

A že to nieje teoretik, vidno aj tu:
http://www.hifiaktiv.at/private-anlage-historie/

smile

Re: Hifi byznys

nesmíš věřit báchorkám z netu je to marketing, byznys a často
prostý klam - na objednávku

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Hifi byznys

Myslíš káble za stovky eur?

Re: Hifi byznys

hifijak: ta vodička se jmenovala GOLD-něco/něco-GOLD, přesný název si nepamutuju a cca malej panák stál tuším přes 300,-
...zkoušel ji někdo? nezdá se mi to jako úplná blbost, nebo jo??

Re: Hifi byznys

K čištění a ochraně konektorů: Trochu jsem projel web a zjistil, že "vodiček" je plno. Je to jako se vším, některé jsou dražší, než 12 ti leté whisky. Něco normálního je k mání na stránkách GESu. Něco jsem načetl na http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?t=2135 a https://www.hifi-voice.com/teorie-a-pra … pristroju. Jinak se opět  osvědčil a mnozí používají izopropylalkohol a vatová tyčinka.
Ještě jedna poznámka, i já používám skutečně pozlacené konektory. Když se však podíváme na konektory zařízení pro "normální lidi", je pozlacený pouze vstup pro gramo a někdy i CD, ostatní jsou nikl. A zde dochází ke galvanickému procesu, i proto občas vysunout a zasunout, případně očistit. Hlavně se vyhněte  WD !!!

Re: Hifi byznys

tatko Tom: Dobrý příběh. Souhlasím se závěry.

Web

Re: Hifi byznys

GES je v insolvenci (krachu)

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Hifi byznys

hifijak: Nejsou ty Oehlbach kabely ty srajdy, co nejsou ani stíněný? Už jsem zažil, že si ke mě někdo přinesl nějaký signálový kabely, když jsem mu řekl, že hrajou blbě, tak nevěřil. Pak jsem odšrouboval krytku cinch konektoru a helemese dvojlinka. Prostě žádný stíněný, jenom blbá dvojlinka. No zasmáli jsme se oba. Nepamatuji se, jestli to byly Oehlbach, ale byla to nějaká jakože "značka."

Web

Re: Hifi byznys

I levny Oehlbach je nic moc stineny koax..

Web

(upravil dawsoo 23. 7. 2021 12:55)

Re: Hifi byznys

Oehlbach značka byla a je rád bych viděl který signálovky nemaj stínění smile Nějaké samodomo co někdo zprasil na koleně a použil konektory oehlbach a prodal to jako oehlbach je jiná věc.

http://oehlbach.cz/kategorie3_metraz.htm

Já měl historicky myslím asi NF2 a NF214 jak origo tak metráž a žádný problém s nimi 100% nebyl určitě nebyly horší než jakékoliv RG z krámu pro radioamatéry a řetězec jsem měl vždy na takové úrovni abych to poznal zda je nebo není průser smile

Není co dodávat...

Re: Hifi byznys

Jo tak to asi nebyl Oehlbach. Ale podle popisu zvuku jsem si vzpomel na tuhle moji zkušenost se značkovými signálovkami, ktereé nebyly stíněné.

Web

Re: Hifi byznys

já jsem se s kablíkem, ze kterého se po kuchnutí vyklubala nestíněná dvoulinka potkal na tkaničce z Kauflantu, ale to se člověk nediví...tak jsem fiknul konektory a nechal si ji jako kousek pěkné černé kulaté dvoulinky (s červenou a bílou žílou) - může se třeba k adaptéru hodit smile

Re: Hifi byznys

Já bych tomu klidně Martine věřil že to mohl být Oehlbach ale ne originální ale někdo ho asi udělal doma... konektorů co se dají koupit s jejich logem maj vícero druhů a nejsou špatný za tu cenu. A asijských fejků co tu kolovalo bylo také více než dost,já zas potkal padělaný VDH a Audioquesty myslím taky byla nějaká kauza jeden čas.

Není co dodávat...

Re: Hifi byznys

Hele byly to nejaky hotový kabely s cenovkou alespoň 2000Kč. Ale už je to cca 5 let a už si to blíže nepamatuju.
Ano čínské kabely bývají dvoulinka zcela běžně.
Jestli to byly fejky netuším, já to nekupoval. Jenom jsem to chvíli slyšel, hrálo to hrozně, tak jsem tomu sundal konektor a ono ejhle, dvoulinka.

Web

Re: Hifi byznys

ale jestli mají být "směrové" - se šipkama na plášti, tak to musí být trojlinka!  smile smile smile

Re: Hifi byznys

JJ Směrový se dělali z kabelů pro symetriku tzn 2 žíly+oplet který se zapojoval na gnd jen na jedné straně. Mělo to někdy vliv na nachytávání bordelu a většinou ta spojená strana byla na straně zdroje s nízkou impedancí což asi dávalo nějaký smysl.

Není co dodávat...

Re: Hifi byznys

to jo, ale když bordel není - neslyšíš nic rušivého, tak si myslím není důvod to aplikovat, si myslím, že zvuk to nezlepší - nebo ano??
já na kabelový vůdů moc nedám, mám obyč RG58 od Beldenu, ale dobře se s ním dělá (postříbřené Cu jádro a pocínované stínění)...hifisti říkají, že je to šunt, ale nechce se mi (při těch délkách, co mám natahané) jít do metráže nad 100,-/m