Téma: Lze odstranit či potlačit negativní vlivy v síti

...a nyní otázka na ty zdatnější v oboru . . .Bude to trošku delší, abych popsal celou situaci :
Už nějaký ten pátek se věnuji hudbě-jakože hraní-a po nějakých letech strávených v podnájmu RPG jsme se s kolegou(jelikož jsme měli tu možnost) rozhodli zařídit si zkušebnu u jeho otce v sídle firmy-kovovýroby. Vytvořili jsme zcela novou místnost ve volném prostoru-takže máme nově vedenou elekřinu. -ALE- v prostoru, který využíváme pro naše hudební orgie jsou i hlavní jističe celého objektu.Takže přívod k jističům široký asi jako moje ruka. Nevím zda toto je 100% důvod onoho problému, ale při zapnutí zesilovačů jde do reprobeden rušivý signál-takové, bych to nazval-elektrické vrčení či předení, který se zintenzivní při volume na kytaře. Zvuk rušení je dost podobný tomu, který vydávají právě ony hodiny v rozvaděči v místnosti(takové ty kotoučovky jak na chodbě v paneláku, ale 2x větší). Zkoušeli jsme ale zesilovač přenést do jinačí místnosti(dále od hodin) a signál stále narušen. Dokonce jde v zesilovačích slyšet i jakýkoli úkon na dílně kovovýroby (sepnutí svářečky,zapnutí/vypnutí světel apod.) přitom je v hodinách přívod rozdělen na troje hodiny -kovovýroba,lakovna a office a my jsme napojeni na na ten office. Máme instalovány dig.hodiny pro měření naší spotřeby, které máme rozdělené do tří okruhů, kdy každý okruh využívá jednu fázi- světla, PC a okruh se zásuvkami pro aparáty.

Táži se tedy...je nějaká nezrujnovatelná, realizovatelná možnost takovéto rušení odstanit či co nejvíc potlačit??

Při hraní to zas až tak nevadí, ale nahrávání....tam je to trošku problém sad ta kytara to prostě asi bere i ze vzduchu!! sad

Předem děkuji za rady

Re: Lze odstranit či potlačit negativní vlivy v síti

Bez místní obhlídky těžko něco konkrétního určovat. Průmyslové prostory všeobecně vytvářejí rušení a deformujou průběh napětí, k tomu špičky od zapínání a vypínání zátěží. Naproti tomu běžná elektronika bývá navržená pro EMC do mírných prostředí. Pokud k tomu nemáte chyby v propojování a zemnění aparatury.
Nechal bych si asi pro začátek zjistit od revizáka stav nulování a doplňkových pospojení v okolí toho rozvaděče, v dalším kroku pak nějaký filtr pro vývody které používáš na ty vaše přístroje. Ještě předtím by možná stálo za zkoušku napájet aparaturu externím zdrojem místo ze společné sítě, buď z větší UPSky nebo si půjčit centrálu. Je možné, že se od velkých odběrů indukuje rušení vzduchem přímo do elektroniky a nemá pak smysl dělat odrušení napájení. Muselo by se pracně stínit celá zkušebna, což asi nedává smysl. Ale to je všechno na dálku jen věštění.

Re: Lze odstranit či potlačit negativní vlivy v síti

hmmmm sad . . .to zní . . .no přesně tak jak to zní, ale s tou centrálou to není špatný nápad!! To zkusíme! a ty filtry..měls na mysli něco takového?

http://www.elfis.cz/shop/products/odrus … ya%5B2%5D/

něbo jsem ůplně vedle? smile