Téma: Digital speaker procesor

Máte někdo zkušenosti s touto hračkou?
https://www.thomann.de/cz/the_tracks_ds_24.htm

(upravil ondra.klofat 6. 11. 2017 21:45)

Re: Digital speaker procesor

Nedávno, když se objevil na bazaru jsem o něm taky chvíli trošku uvažoval... přecijen DSP za "pár korun". Nakonec mě odradilo několik věcí, které můžou a nemusí vadit: 1) z různých tutorialů co jsem viděl na youtube atd. mi přišlo ovládání dost kostrbaté a nepřehledné + nemá software pro Mac., čili představa že potřebuji v tomto narychlo změnit nějaký parametr nebo tak mne děsila. 2) ačkoliv udávají že má parametrický EQ, jeho frekvence jsou zřejmě napevno nastavené čili jde spíše o grafický EQ. 3) nemá příliš možností routování signálu... např. ani jednoduchou cardio sub konfiguraci s ním neuděláš (neumí nastavit delay zvlášť pro každý výstupní kanál při např. 2x 2-way ani při 2+1Sub). Ve výsledku jsem došel k tomu, že oproti analogu by to byl sice skok kupředu, ale ne úměrně k vloženým financím. Nakonec to u mě vypadá na DBX Driverack PA2 (sice za dvojnásobek, ale možnostmi zcela jinde) i vzhledem k tomu, že se ukázalo jako docela reálné že výhledově půjdu cestou aktivně dělených satelitů... čili by mi 4 kanálové DSP nestačilo a stejně by mne čekala výměna. Pokud víš že zůstaneš u dvoupásmového dělení, pak tento argument samozřejmě padá...

Re: Digital speaker procesor

Sehnal jsem ho na bazaru a za ty peníze to stojí vyzkoušet tak uvidim dám vědět....

Re: Digital speaker procesor

Prvé skúsenosti s DBX DriveRack PA2 spomínam na vedlajších fórach.
K delay pri 2+1SUB: nestačí ak je nastavený ako relatívna vzdialenosť medzi reprosústavami a subom voči posluchovému miestu?

(upravil ondra.klofat 8. 11. 2017 13:03)

Re: Digital speaker procesor

Ale ano, korekci vzdálenosti mezi suby a topy to umí... ale pokud bys měl 2+1 ve smyslu že by ten LF kanál byl Sum L+R, a ty bys ho chtěl následně poslat do jednoho výstupu tak jak je a do druhého výstupu zpožděný a otočený (čili konkrétně myslím cardio/end-fire) tak to tento procesor neumí. Je jasné, že pro většinu z nás to je okrajová záležitost a v tomto ohledu samo o sobě by to původně neodradilo ani mne. Absence plnohodnotného PEQ a nevhodný software už pak ano.

Nasměruj mne prosím na tu diskusi o DriveRacku... za zkušenosti s ním budu rád wink

Re: Digital speaker procesor

Tu je

(upravil Kamca 9. 11. 2017 6:28)

Re: Digital speaker procesor

Tak dnes zprovozněno a zatim spokojenost myslím si jako první vstup do světa DSP je to super.... ovládání a rychlé přizpůsobeni je naprosto jednoduché ono se to tak možná jeví...dealey má samozřejmě pro každý kanál samostatne i upravitelný 5pas. ekvalizer...včetne gain pro jednotlive frek. a Q faktor

https://s1.postimg.cc/6dz5bmz3xr/IMG_20171109_062219.jpg

https://s1.postimg.cc/9fv1cvc8in/IMG_20171109_062310.jpg

https://s1.postimg.cc/2g6ruyznyn/IMG_20171109_062326.jpg

Re: Digital speaker procesor

To vypadá výrazně lépe než z toho co jsem se o něm dočetl (jak jsem psal, osobní zkušenost nemám)... avšak na jednom zahraničním foru uživatel určitě psal že má delay pouze pro dva vstupy, nikoliv 4 výstupy a pevné frekvecne na EQ. Tak buď proběhl nějaký upgrade nebo byl uživatel tele wink aspoň jsem se přiučil a takto už to opravdu vypadá dost použitelně, skoro až plnohodnotně... pro mne určitě přijemné zjištění.

Re: Digital speaker procesor

Nějaké zkušenosti s dbx DriveRack PA2? funkčnost,zvuková kvalita,auto tuning??

Re: Digital speaker procesor

Moje skúsenosti sú veľmi pozitívne. Používam ho ako crossover medzi hlavnými 2-pásmovými OSWG bedňami a subom. Funkčnosť viem porovnať iba s analógovou výhybkou s pevne danou aproximáciou, nastaviteľnou deličkou a otočením fázy. V tomto je DSP oveľa ďalej a vlastne všetko je nastavené úplne inak, ako pri analógu.

Čo myslíš zvukovou kvalitou? V analógovej časti sú použité obligátne operáky 4580, napriek tomu sa nesťažujem. PA2 je z tohoto hľadiska asi najslabším článkom celého reťazca.

AutoEQ je výborný nástroj, navyše po vypočítanej ekvalizácii (na základe meraní) ju môžeš ešte manuálne dolaďovať.

Teraz som si uvedomil: PA2 používam doma, ale vy asi hovoríte o väčšom ozvučení smile
https://s26.postimg.cc/k460pndb9/image.jpg