Téma: Zesilovač pro elektrickou kytaru
Před rokem jsem se rozhodl pro hraní na elektrickou kytaru. A přesto že jsem spolu s kytarou koupil i kombo, pustil jsem se do stavby kytarového zesilovače abych měl na co hrát v případě poruchy komba.
Hledal jsem všude možná zapojení nástrojových - kytarových předzesilovačů a korekcí až nakonec padla volba na zapojení předzesilovače a koncového zesilovače uveřejněných v časopisu Elektor ročník 1985/2 .
Předzesilovač umožňuje přes zabudovaný integrovaný zesilovač LM386 (1W) budit pružinový reverb, zakoupený u fy. GES typ 8DB2C1D značky Accutronics. Jako koncový zesilovač je použit integrovaný obvod STK077 o výkonu 30 W / 8 Ohm.
Pro upevnění modulů jsem opět použil plexisklo o síle 4 mm, ve kterém jsou zapuštěny šrouby a ze strany závitu opatřeny šlicem pro šroubovák na jejich dotažení.
Zesilovač jsem zabudoval do plechové krabice výšky 2U zakoupené u fy. Modushop. Přední panel jsem si opět nechal zhotovit u fy. Quickpanel.
Pamatoval jsem i na efektovou smyčku a tak jsou na předním panelu umístěny konektory SEND a RETURN pro připojení efektů a přepínač pro vyřazení efektové smyčky z cesty signálu.
Další fotky - https://pasecka.rajce.idnes.cz/Zesilova … ou_kytaru/ .