Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pioneer VSX-804RDS - slabé pískání

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Pioneer VSX-804RDS - slabé pískání

Zdravím,

koupil jsem si na Aukru za 2 590,- tenhle zesilovač jako náhradu za jeden neznačkovej. Problém je, že z repráků lehce píská, na všechny vstupy i bez přivedeného signálu. Je to slyšet ihned jak sepnou relátka, bohužel i na nejnižší hlasitost. Jakmile se něco pustí, ztratí se to, ale když je v místnosti klid, je to slyšet. Šum je i trochu nižší než u toho mého předchozího, ale ten nepískal hmm Se změnou hlasitosti se pískání skoro nemění, pouze až u maximální hlasitosti se se šumem zesílí i ono pískání.

Nevím, třeba je to vlastnost, třeba má nějakou vadu. Může to například způsobovat i vadný koncový stupeň? Mohlo by třeba pomoct vyměnit elektrolytické kondenzátory? Přeci jen, už má 21 let a nevím kdo s ním jak zacházel. 2 velký kondíky u trafa (10 000uF 56V) jsou malinko vypouklé. Jinak se zdá, že je uvnitř všechno původní, nic neměněno... V jakým stavu jsou kondíky u zesilovače nevím, nejsou vidět a nechci ho zatím kuchat úplně, zvažuji i vrácení.

Díky za rady a názory.

Re: Pioneer VSX-804RDS - slabé pískání

Naposledy jsem se tu takhle mučil týden s NADem T760. V naprosto tiché místnosti bylo ze všech repro slyšet slabé pískání, které se lehce měnilo s rostoucí hlasitostí, u konce rozsahu to najednou vyskočilo hlasitostí výše.
Příčinu jsem našel, ale dokonalé odstranění se nepodařilo.
Tou příčinou byl naprosto katastroficky odstíněný VFD display a jeho multiplexované řízení napájené ze stejného zdroje jako audio se společnou zemí, které se přenášelo do zvuku. Když se podíváte na fotky vnitřku toho NADu, je vidět že se to snažil dodatečně řešit i výrobce, uprostřed display je přidaný zemnící drát na ground plane předního PCB kolem displaye (ten když se odpojil vyletělo rušení ještě výš).

U toho NADu se jednalo o vlastnost, která nešla odstranit, tak jsem to poctivě popsal do inzerátu a prodal dál se ztrátou. Doporučuju ti to samé, navíc čas co jsem nad tím zabil za to fakt nestál. Každej tenhle krám rozdělat je utrpení, zdroje jsou na základní desce, rozborka půl hodiny, výměna jednoho kundíku, sborka, nepomohlo, znovu..... Nestojí to za to sraní se s tím sad

Mmch nevím kdo tu tehdy ten T760 tak strašně vychvaloval jak je to špičkovej stroj, ale vevnitř je to strašnej krám..jo vlastně vím, jeden odborník na NADy z Luhačovic.

Re: Pioneer VSX-804RDS - slabé pískání

Ten displej mě nenapadl, ale možná jsi na to kápl smile Je to slyšet opravdu jen když je ticho nebo pokud si něco pustíš na nejnižší úroveň a soustředíš se na to. Se zvukem jinak jsem spokojenej, hraje krásně, takže jsem na vážkách ... Tak trochu přemýšlím jak těžké by bylo ten displej odpojit big_smile Já ho tam ke štěstí nepotřebuju a pokud je ta teorie správná, tak by to pak přestalo big_smile Stačí mi dálka s ovládáním hlasitosti smile

Re: Pioneer VSX-804RDS - slabé pískání

Stačí odpojit zdroj -30V pro budič displaye, display zhasne a je to, nebo žhavení. Vrátil bych to prodejci a koupil něco méně krámovitého.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pioneer VSX-804RDS - slabé pískání

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£