Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » Oprava LAB12

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [15]

Téma: Oprava LAB12

Nevíte prosím někdo, kde by mi opravili LAB12ku? má buď zdeformovanej former, nebo uvolněnou cívku. Prostě tam něco drhne sad

Ideálně od Prahy směrem na západ. Díky.

Re: Oprava LAB12

Len pre istotu. To chraptenie je so zapnutým zosilňovačom pri hudbe a zároveň pri pohybe membrány rukou ked je zosilňovač zapnutý a nič nehrá? Alebo pri pohybe membrány rukou aj ked je zosilňovač vypnutý? Pre to že zosilňovač sa správa ako skrat ked je zapnutý a pri pohybe membrány rukou môže chrapčať aj kvôli studenému spoju v prívodoch k membráne... No ked to robí za každých okolností tak je problém skutočne niekde pri cievke v medzere. Former by sa pri takomto reproduktore pri prekročený Xmax zdeformovať nemal a uvolnená cievka je dosť neobvyklá.

Re: Oprava LAB12

Tak tam máš bordel, labina má celkem velké otvory v sítku k cívce.

Re: Oprava LAB12

Skús osloviť člena fóra Martinekka. Ale častejšie chodí na repromániu. Viem že opravoval asi 12 kusov LAB 12-tiek.

Re: Oprava LAB12

12 kusov? to sa tak kazia? neuveritelné...

Re: Oprava LAB12

Ze zkušenosti:

Poslal jsem reprák panu Křížovi (akustika Brod). Po tel, než jsem ho poslal, byl ochotný a vstřícný. Říkal že to bude max na 2 týdny.

Po třed týdnech ticha mu volám a dozvim se, že to ještě ani nebalil z krabice. říkal, že to ihned rozbalí a druhý den se ozve.
Po dalším týdnu mlčení opět volám já a ptám se. Opět nevybalil z krabice a pořád dokola, že se na to hned podívá. Měl jsem ještě trochu trpělivosti.
Po třech dnech volám a ptám se. Opět to stejný, reprák je zabalen v krabici, říkám "tak mi ho vraťte, já to dám do jinýho servisu!!"
Asi za Hodinu vůbec poprvé pan Kříž volal sám a říkal, že se na to teda podíval a ptal se mě, co mi tam vadí. Celé jsem mu to popsal. Říkal, že to rozebere a koukne.

Po zhruba 6ti dnech od tohoto rozhovoru se mi ozve spediční služba, že mi veze balík na dobírku z firmy Akustika Brod. Ok převezmu. doma reprák zkoušim a světe div se, vrchlík je nový, ale závada přetrvává!!!

Celkem jsem zaplatil necelých 800,- za nic. Nechal jsem nějakého inženýra si vydělat. Tel nezvedá. Prostě katastrofa!!

Re: Oprava LAB12

Ajéje, nezávidím. hmm Ale řekni mi, proč jsi to dal někomu, koho prakticky "nikdo" tady nezná? Alespoň já o něm slyším prvně.

Re: Oprava LAB12

Kvalita provedených oprav všech českých opravářů reproduktorů mě donutila se naučit opravovat sám.Měl jsem a nadále mám možnost posoudit kvalitu oprav na vlastní oči.Do budoucna chci být v tomto živnostníkem a nabízet v oboru oprav repro opravdu kvalitní práci a čistotu provedení.Praxi již mám a množství provedených oprav repro bez reklamace též.Zdraví mi zatím nedovoluje věnovat se této specializaci,a tak jsem zatím stále jen svědkem nekvalitních ba dokonce nefunkčních oprav.Nevěřili by jste čeho jsou někteří opraváři schopni.Já osobně bych se propadl hanbou.Trh s tímto je v Čechách malý a někteří zvukaři a muzikanti už po špatných zkušenostech nevědí komu opravu repro zadat.Rozhodně už své repro nechtějí nechat opravovat těm se kterými jsou špatné zkušenosti.A to je problém,když to je sedm lidí ze šesti:-)

Re: Oprava LAB12

Zajímavá reference a díky za ní, protože zrovna pana Kříže jsem nedávno kontaktoval kvůli opravě dvou 15" středobasů Samson... mám to do Brodu půl hodinky. Ještě jsem se (asi tedy naštěstí) nedostal k tomu, abych mu je tam zavezl. Tip a kontakt na něj jsem dostal přímo od distributora musictrade.cz, tak bych úplně nečekal že to bude šmelina... ale dneska už asi nejde věřit nikomu.

Čili když už jsme u toho... kam s tím jinam (hodí se asi dodat, že na to nijak nespěchám... využití pro ty středobasy zatím stejně nemám).

Re: Oprava LAB12

Ještě doplním,že nehaním ničí práci.Jen jako ve všech oborech každý prostě dělá co umí a zvládne.Nepoukazuji na nikoho konkrétního.

Re: Oprava LAB12

Tak pro mě by taky nebyl problém to opravit, ale kupovat veškerý lepidla a ostatní věci na to potřebné jen kvůli jednomu kusu se mi fakt nechce.

Hledal jsem dlouho na netu, komu hu svěřit a našel jsem na něj dobré recenze. Když jsem mu volal, moc dobře tomu rozuměl. On má smlouvu s nějakým obchodem s repro a dělá je hlavně pro ně, proto nemá čas na ostatní "nezajímavé" zakázky. Ale z prvu naláká a pak to takhle dopadne.

Kdybych měl nový kmitací systém, možná si ho sám vyměním. Volal jsem do firmy ROLAY a pán mi řekl, že by to šlo a s převinutím cívky to bude max 1000,- tak váhám no...

Re: Oprava LAB12

Recone kit náhodou obvykle neobsahuje právě přibalené tuby s lepidlem???

(upravil EsoRimmer 7. 11. 2017 17:57)

Re: Oprava LAB12

Třeba zde ne http://reconingspeakers.com/product/emi … -122133-u/

To je fuk, je něaký typ, jak sundat závěsy bez poškození? Něco všeobecnýho, nebo alespoň ten středící závěs...? Chlap do tel mi říkal, že ten PP závěs na LAB12 jde blbě sundat, ale že má nějaký fígl, no říct mi ho něchtěl big_smile

(upravil matcm 7. 11. 2017 7:49)

Re: Oprava LAB12

Zkus kontaktovat Jiřího Klimenta  . Ten odvádí dobrou práci. Co Martin Šimůnek na reprománii? MS sound.
Recone kit by ti myslím zajistili ve  www.prodance.cz

(upravil check 8. 11. 2017 11:02)

Re: Oprava LAB12

Jirka Kliment mi sice ještě repráky neopravoval, ale znám jeho práci a klidně bych si u něj repráky nechal opravit. Co řekně to opravdu udělá.

Web

Příspěvky [15]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » Oprava LAB12

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£