Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Nezařaditelné » CRT Televize Tesla - porucha

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: CRT Televize Tesla - porucha

Zdravím všechny tady fóru.Máme doma klasickou širokoúhlou televizi Tesla, model 321FW60ST.Delší dobu už leží na zemi v obýváku, protože má závadu, ale rád bych ji dal do kupy kvůli pěknému obrazu.Po zapojení do sítě a zapnutí hlavního vypínače kontrolka svítí, vše je ok.Ale po zapnutí TV dálkovým ovladačem se TV zapne a hned vypne.Podle zvuku cvaknutí je to někde na desce nějaký spínač, který nedrží kontakt, nevím.Pokud někdo ví o co se jedná a čím to je a věděl by, kde sehnat náhradní díl, byl bych rád.

(upravil zdenek00 15. 8. 2017 11:56)

Re: CRT Televize Tesla - porucha

Nevím zrovna u této Tesly, ale dost přístrojů to mělo ošetřeno tak, že se TV sama vypnula, pokud bylo v nějakém obvodě signalizováno přetížení. Měl to i náš starý Panasonic, tam to dělala porucha v horizontálním rozkladu, televize se asi po 1 sek. sama vypínala. Dělal to jeden kondenzátor, který ztratil vnitřní kontakt, po jeho výměně OK.
Edit.: ale nevím, jestli má cenu se takovou televizí ještě nějak hlouběji zabývat, některé součástky stárnou, i když nejsou v provozu a ta Tesla je už dost letitá.

Re: CRT Televize Tesla - porucha

Velice často závada v rozkladu, proražený trand horizontálu, je potřeba měřit. Žádný spínač co "nedrží kontakt" to nebude.
Ten trand se jinak neprorazí jen tak, i když občas se i to stalo.

Re: CRT Televize Tesla - porucha

Čau Pavle, měl jsem podobný problém i když na Sencoru, něco vyřešila výměna kondů, ale závada byla odstraněna jen částečně, kupa studeňáků a hlavně se s CRT blbě manipuluje a musíš dávat pozor na vysokonapěťové trafo. Nenašel jsem v polních podmínkách všechny vadné kondy(1jsem měl přímo na očích). Takže jsem radši kontaktoval opraváře v nedalekém městě, popsal mu závadu s tím, že je televize očištěná a kolik bude to bude asi stát. Vzal si zálohu na součástky 500Kč a 2den volal, že je TV opravená, doplatek 200Kč a to i s odvozem a dovozem. Přišel jsem sice o dobrý pocit opravy vlastními silami, nicméně ta cena na dnešní dobu dobrá. Počítám, že tam máš podobnou závadu, čili kondíky u výkonových dílů + tranzistor a nemáš-li měřák na kondy, nic nezjistíš. Navíc určitě nemáš zásobu součástek, další investice. Pokud jsi to ještě neudělal, tak to hoď radši do opravny.

(upravil miro 24. 9. 2017 19:44)

Re: CRT Televize Tesla - porucha

Ono kdyby autor prozradil přesný typ telky, to by bylo něco!! Ale jestli je to tajný... Jinak pokud se jedná opravdu o značku TESLA, nenechte se mýlit, je to všechno, jen ne česká televize. A buď se jedná o novější "eko" typ, kde je separovaný STBY zdroj (do 1W!!, jak jinak) a relátkem se spouští hlavní napáječ, pak může platit co napsal DJ-Rix o koncovém trandu horizontálu. Jeho odchod ale mívá příčiny!! tedy neměnit bez odstranění důvodu. Zrovna tak může být vlivem studentů prostřelený IO vertikálu což má opět za následek přetížení hl. zdroje a jeho OFF. A taky to může bejt něco úplně jiného. Pokud je to typ s jedním napáječem, koncový trand horizontálu to asi nebude páč to by zdroj zdechnul hned úplně. Ale klidně švinutý VN trafo, nebo ten vertikál. Stačí?   PS a proč je to na AUDIOWEBU?

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Nezařaditelné » CRT Televize Tesla - porucha

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£