Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Ostatní technika » Softstart systému / síťový kabel

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

Téma: Softstart systému / síťový kabel

Řeším myšlenku, se kterou potřebuji pomoci - víc hlav...

Nový zesilovač, který mi přišel (JRDG Concentra I) nemá vypínač a je tak stále v módu "zapnuto" a to se mi moc nelíbí. Rád bych proto vyřešil jeho zapnutí/vypnutí pomocí DIY síťového kabelu, který by byl osazen vypínačem a pro bezpečnost i softstartem. Poraďte - je to smysluplná myšlenka?

Použil bych asi toto:
- softstart www.customworks.cz/zesilovace/softstart-dc#!prettyPhoto
- vypínač www.gme.cz/antivandal-spinace?page=1#products (koukám, že vypínače jsou s parametrem 5A - stačí to při použití na zesilovač???)
- kabel a konektory třeba SUPRA Cables
- krabička na uzavření softstart zatím nevím

MacBook Pro-> Antelope Audio Zodiac DAC/Luxman PD-441 w Nottingham Analogue Ace Space & Sumiko Blue Point/Denon DN-961FA-> DIY tube AMP-> DIY speakers w Fostex FE-206ES-R & Monacor RBT95SQ

Re: Softstart systému / síťový kabel

Sofstart bez přesné znalosti obvodů konkrétního zesilovače nic neřeší a v krajním případě může i škodit. Z hlediska bezpečnosti nepředstavuje nikam posun, protože část elektroniky je stejně pořád v obvodu zapnutá. Spolehlivé odpojení od sítě představuje jen dvoupólový mechanický vypínač, ale průchozí šňůrové zas nebývají řešeny pro nepřerušený PE vodič, jestli je ten zesilovač spotřebič tř. I.
DIY síťový kabel je z hlediska definice norem ale vždycky protimluv.

Re: Softstart systému / síťový kabel

kup si prodlužku s čtyřzásuvkou  a vypínačem za kilo v supermarketu a neřeš blbosti, je to účinný a na AV sestavu to používám léta. Co je maximální "feature" tak když ta prodlužka má přepěťovou ochranu, a třeba zrovna i pro anténu a LAN, ale ta už obvykle nestojí kilo.

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Ostatní technika » Softstart systému / síťový kabel

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£