Téma: Aplikace elektroniky, přesné mechaniky, robotiky

v pátek jsem se dozvěděl o pozoruhodné akci www.rukaprokamilu.cz a tahle věc mi připadala zajímavá z několika hledisek, protože si myslím, že se docela vymyká všednosti.
Jednak možnosti elektroniky, v té záplavě všemožných oblbujících zbytečností naopak konečně něco, co člověk rád podpoří, a taky demonstrace možností technologie.
Potom ukázka, jak se dá pozitivně využít síla médií a dobře udělaná webová prezentace, protože bez ní nemá ani pozitivní a potřebná věc moc šancí na publicitu. Bez toho by těžko informace pronikla k významnému počtu lidí a vyvolala v nich kladnou odezvu. Podle dynamiky růstu sbírky se dokonce dá odhadovat, že vybraná suma může přesáhnout potřebnou částku až 11x...
A celá věc taky vrhne zajímavé světlo na politiku zdravotních pojišťoven, které to nezajímalo, místo aby využily možnost prezentovat nové technologie a zúročit to mediálně ve svůj prospěch.

Re: Aplikace elektroniky, přesné mechaniky, robotiky

To je pecka ! smile
Za 3 dny je tam dvojnásobek, přes 3 Mega.
Pojišťovna něco hradí ? to si děláš prdel, teď si šetřím 100k na náhradní koleno smile
Přispějou mi tak na narkózu, když se nepovede, tak mají vystaráno smile

Re: Aplikace elektroniky, přesné mechaniky, robotiky

Já bych se bál, kam ty peníze z veřejné sbírky pak půjdou. Holka je to ale krásná, o tom žádná.

(upravil Crifodo 27. 3. 2017 15:26)

Re: Aplikace elektroniky, přesné mechaniky, robotiky

Píšou tam, že pojišťovna by přispěla na robotickou protézu jen v případě obou nefunkčních rukou, takže v tomhle případě měla holka smolíka, leda by si dala dala zchromit napřed ještě i levačku.
Hlavně že před x lety si VZP pořizovala do kanceláří olejomalby - originály a mramorovou podlahu a v nejmenovaným městě stavěla ve svých prostorách terasy se zábradlím z leštěnýho nerezu a pořádala tam výstavy umění, jako by to byla galerie.
Za víkend se vybralo přes 600k jen od klientů FIO, takže by se dalo čekat, že až se začnou sypat platby od dalších deseti bank včetně největších, bude to fofr. I od zahraničních bank tam už něco je.
hazys: myslím že holka má dost chytrý a cílevědomý rodiče a že si pohlídají transparentnost sbírky, jinak by jí to do budoucna dost ublížilo, i dalším takovým potřebným. Dost toho naznačujou i lidi v komentech k převodům, třeba co se týká účelosti podpory některých etnik a tak. Nebo se nemusíme bavit o dotacích pro miliardáře.

(upravil danhard 27. 3. 2017 15:59)

Re: Aplikace elektroniky, přesné mechaniky, robotiky

Pojišťovna za ošetření vyhazuje nesmyslný částky a pacient to nemá možnost ovlivnit.
Je tam naprosto systematická chyba, abych mohl nějakým způsobem hospodařit se "svými penězi" které jsem odevzdal na pojištění.
V několika případech jsem se léčení své osoby vzdal pro nesmyslnost, ale za to mi pojišťovna na potřebné operace nepřidá.
A chybí tady osvěta !
Když mi ukázali na videu, že mi opravěj páteř tak, že mi tam našijou 3 šrouby a hrazdičku krz ně a že mi za půl roku ty obratle srostou a pak se ani nehnu, a že to jinak nejde a jinak mi nepomůžou, tak jsem byl hned zdravej smile

(upravil Crifodo 27. 3. 2017 20:29)

Re: Aplikace elektroniky, přesné mechaniky, robotiky

https://www.novinky.cz/domaci/433318-na … korun.html
těch systémových chyb by tu bylo víc, ale podle některých ohlasů z hlasu populi jako by se v lidech probouzel nějakej obrannej mechanismus proti utlačování bílých gramotných výdělečných, aspoň teda pár názorů je velmi nebruselských a nesluníčkových.
ale abychom se moc nedojímali.
https://www.novinky.cz/domaci/433304-re … nu-kc.html
Díval jsem se na firemní stránky http://www.touchbionics.com/products/how-i-limb-works
i když ta protéza umí hodně, přece jen to je za funkční živou rukou hodně pozadu a pacient se musí hodně učit. I když nepochybuju, že možnosti teprve začínají.