Téma: Tangband W5-704D

Ahoj.
Může mi tento reproduktor zahrát celé pásmo v regálové bedýnce s bassreflexem, napřímo, bez výhybky a výškáče? Možná bych přidal pro jednoduchost piezočlen. Díky.
Koukněte na rozsah: http://www.rumoh.eu/tangband-w5-704

Re: Tangband W5-704D

Asi může, ale můj odhad je, že cca od 5kHz to bude hodně směrovat a nebudou ty výšky takový, jako z 1" (0.75") kaloty. Za tyhle prachy máš repráky na ZV240 a výhybka se díky poměrně vysoké děličce dá složit fakt nízkonákladově. Otázka spíš je, k čemu to chceš použít.
Pokud chceš dát nějaký piezo, tak to asi nedokážeš nafázovat s tímhle repro a bude to horší než bez něj.

Re: Tangband W5-704D

V popise sa píše že ten repro je do dvojpásmovky, na tej stránke majú aj zlu charakteristiku. http://www.tb-speaker.com/products/w5-704d Širokopásmový model je napr. W5-1611SAF http://www.tb-speaker.com/products/w5-1611saf .

(upravil šaryk 5. 2. 2017 11:06)

Re: Tangband W5-704D

Jo, dík. Přece jen jsem to opatřil kalotovou výškou jako dvoupásmo, jenom potřebuju zužitkovat repra, než na ně najdu kupce a koupím si profi odladěné  regálovky. Asi se budete smát, měl jsem tlumivky 0,16 mH, tak jsem je tam dal a výšky přes kondík 2 M. Vychází to na dělící kmitočet asi 8 kHz. Víc pro to nejsem ochoten udělat- a na Yamaze to celkem hraje. Celkově si myslím, že ten Tangband je velice dobrý základ dvoupásma pro toho, kdo si to umí vyladit. Není pro něj problém vykouzlit hutný zvuk i v malé ozvučnici.

Re: Tangband W5-704D

Ty si myslíš že v případě že by "ten Tangband nebyl velice dobrý základ dvoupásma" tak by ho Martin použil u VMA II - dvoupásma, třípásma a centru? Mám momentálně dvoupásmo a hraje to víc než slušně. Výhybka je ale podstatně složitější než tvoje tlumivka a kondík.