Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Repro 2.0 do 2000Kč

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 69 z 69]

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

spíš se bojím že to ostatním bude vadit, nebo s tim budu celkově nespokojen a budu toho litovat... je pravda, ty basy na alesis byly akorát ale ty co tam byly tak byly slyšet do druhé místnosti a to jsem neměl nijak hodně zesílený....

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

Pokud mohu jeste  drobnou radu.
Skus tedy skocit do nejakeho megastoru, kde maji vystaveny ruzne typy repraku ku PC, ja neznam co je v CR, snad elektroworld, nebo nejaky conrad, pripadne radiobastler, radioshack? nebo neco podobneho, v SR je NAY, BGS,nebo nevim co.
Do telefonu si nahraj nejaky skraceny mix, ktery poslouchas, jen vybrane pasaze, telefon predci ma vystup na hluchatka, 3,5mm jack a pripoj si v kramu, nekde v rohu repraky, ktere si vyberes a poslouchej.
Pak si skoc nekde na zakusek a kafe, preber si, co se ti libilo a co ne, pripoj se na wifi a skoukni ceny, pokud v tom kamennem kramu maji to same a o par kacek drazssi, jak na netu, tak si kup tam, abys nemel pocit marneho vyslapu nekam do pekel obchodnich.
Je to cesta jak si poslechnout aspon neco vic, jak ti bude nekdo 100x radit a nemusis to uplne chapat.
Nezapomen, si nastavit hlasitost v TF ne prilis na hlas, aby si neprebudil vstup tech repraku a nedelalo to skresleni.
Pokud mas BT, nebo podobne v TF a reprak ma vstup i BT, tak si vyzkousej jak BT, tak kabel a mozna uslysis nejaky rozdil.
Podle moznosti si nahraj i nejake pasze z klasiky, treba ze to bude hnusna MPtroska, nektere pasaze z Youtube a pod. nejake vazne hudby, pouzij, jen jako testovaci mod, nikoliv jako ethalon kvality.
Najdi si treba od R. Wagnera Tannhäuser Overture, naposlouchej si to na sluchatkach, nebo soumrak bohu a pod.
Pak si to doma poslechni na tom co mas ted a skus to naposlouchat pak nekde v kramu.
Pocitej ze se tam zdrzis, nejakou hodku.
Vic nevim, jak poradit.
Kazdy krok, ktery budes delat pri nakupovani a vraceni, te bude vic a vic vzdalovat od idealu.

(upravil TigiGold 17. 1. 2017 11:31)

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

Pripada mi, ze si z nas kolega dela prdel. Dela ze sebe lamu a bavi se, jak se ostatni snazi usilovne poradit. Ale k veci. Osobne se snazim vyhybat drazsim nekvalitnim audio produktum, ktere se hodne prodavaji v PC segmentu lidem nemajicim zkusenosti s hifi nebo profi komponenty. Vcera jsem se potuloval po Alze a nestacil se divit, jake predrazene srandovni hracky tam maji vystavene. Neni problem vydat 10 tisic za sadu malych plastovych PC bedynek nebo jakysi zahuhlany poutovy "party" reproduktor. Uplne jsem sel do kolen z miniaturni mikrovezicky za 20 000 nebo chrchlajiciho bluetooth repracku za dva litry, proti kteremu je moje radio v kuchyni zvukovy high end. I ty pidi Creativy T30 za 3000 tam meli vystavene, ale nepodarilo se mi je zprovoznit.

K PC bych si poridil bud skutecne lacine bedynky do 1000 Kc (napr. drevene Genius hraji s trochou fantasie obstojne a libive), anebo bych si dosetril a koupil nejake entry level "monitory" v muzikantskem obchode, neco s alespon 5 palcovym stredobasem: M-Audio, Behringer, Fostex apod.

(upravil jockey 17. 1. 2017 11:45)

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

uvažuju o microlab solo6c

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

Priznám sa, že po druhej stránke tejto témy ma tiež napadlo, že kolega si z nás chce robiť srandu, než by chcel nejakú vecnú rad radu (ktorú už imho dostal). Preto som ani nereagoval.  Ale k príspevku od TigiGold musím niečo dodať.
Osobne som mal to "šťastie" si vypočuť niekoľko krásnych bední od geniusu (hf360, HF500, hf800, hf1250, hf1800) priznám sa že tu ospevované hf2000 medzi nimi  neboli (teda asi neboli, keď tu tvrdíte, že existujú geniusy s dobrým zvukom smile ), ale tie ktoré som počul (a nejaký čas počúval) by som nevymenil za T20 ani keby mi za to platili. Tie geniusi sú naozaj pekné, dovolím si povedať, že vyzerajú celkom "profesionálne", ale zvuk ktorý z nich lezie sa mne osobne teda vôbec nepáči. Mňa osobne T20 veľmi prekvapili, oproti spomínaným geniusom majú taký "konkrétnejší" zvuk, výšky sú zreteľné, stredy nie sú "ala mucha v plechovke" basy presné a na takého prcka aj celkom výrazné - dokonca aj oproti hovedám ako HF1800 sú krajšie a presnejšie a nie také "uhuhlané", "krabicové". Samozrejme celkový výkon (alebo skôr hurhaj) je nižší, ale na také "pohodové" počúvanie sa napr. konkrétne tieto 2 (T20 vs hf1800) nedajú ani porovnať. Takže za mňa môžem povedať, že geniusy by som už s kľudným svedomím nikomu neodporúčal, určite nie miesto T20.

(upravil ondra.klofat 17. 1. 2017 13:18)

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

Původní SP-HF1250 (http://www.laptopcity.am/uploads/produc … 44358d.jpg) byla taktéž relativně slušná na ty peníze... o fous horší než následné HF2000x, ale ne o tolik. Nicméně rád bych uvedl i tohle hodnocení na pravou míru... samy o sobě, ano ... snesitelné a bratelné - na to že jde o Genius!!! Původní stav byl trošku uhučený a přebasovaný, ale opět... na to že se jedná o Geius (případně jim podobné v kategorii) si myslím, že dost nadprůměrný výsledek. Samozřejmě následný "tuning" byl potřeba.  Ať už absence vyhýbek, úprava na nižší ladění BR, atd... až po výměnu středobasu a zesilovače (čili v mém případě z původních nezbylo krom výškáčů a ozvučnic - i ty byly lehce vyztuženy a vytlumeny - prakticky nic). Takže ne, nejsou to obecně zázračně dobré reproduktory, jsou (spíš byly) to překvapivě dobré reproduktory v této kategorii a na to, že jde o Genius.

A jak jsem psal T20 jsem neslyšel, ale T40 ano, a jejich podání basů mě nijak nepřesvědčilo... ale přiznávám, osobně mám rád, když je basů spíše více než méně. Jednoduše na mě ani ty T40 nepůsobily jako plnohodnotné "fullrange" reproduktory, které bych mohl spokojeně provozovat bez subwooferu. Kdežto ač velmi laciná a leckde odbytá dvoupásma s 5" jsem takto provozoval spokojeně dost dlouho... 

myslím že TigiGold výše to popsal moc hezky výrazem "líbivý" zvuk. Člověka, který nemá porovnání nebo představu jak co hraje spíš zaujme/uspokojí něco s líbivým zvukem než něco s kvalitním zvukem, kde však dejmetomu třeba ten spodek chybí. Byl jsem před těmi několika (už dost lety) stejný, nemá smysl dělat že ne. A ikdyž jsem nyní dospěl k uctívání "opravdovější" kvality zvuku, nezapřu, že v té době mě zvuk oněch geniusů uspokojoval velmi... určitě více než něco co bude hrát třeba méně "nabasovaně" ale o to kvalitněji.

Jinak k původní diskusi: Jockey: Jsem rád, že po těch desítkách příspěvků ve vláknu jsme se od původního "rozhoduji se" dostali až k neuvěřitelnému "uvažuju o .... " potl

(upravil jockey 18. 1. 2017 0:54)

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

ondra.klofat napsal:

Jinak k původní diskusi: Jockey: Jsem rád, že po těch desítkách příspěvků ve vláknu jsme se od původního "rozhoduji se" dostali až k neuvěřitelnému "uvažuju o .... " potl

Vlastně už mi doma hrajou gigawork t20 II a je tam znát posun. Rozhoduju se jestli zkusit b77 nebo solo6c. Zatim sem je měl šanci vyzkoušet jen krátce, ale můžu říct že hrajou zantelně lépe.

(upravil jockey 19. 1. 2017 10:50)

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

teda co se týká těch plastovejch šmejdů jsem spokojený. Pro mě hrajou dobře c ose týká těch monitorů jako alesis - neřekl bych že hráli lépe, vyzkoušel jsem je jen krátce. Akorát basy více hulákali. Ale je mi jasný placebo efekt - čím dražší tím lepší. A nebo druhá možnost - sem hluchej,

Re: Repro 2.0 do 2000Kč

Přečetl jsem dvě strany a dál jsem to jen přeletěl. Z těch dvou co si vybíráš, bych si já koupil Microlab. Pokud se budeš ptát proč? Tak protože se mi víc líbí big_smile Za ty peníze bych to vůbec neřešil ...

Web

Příspěvky [61 až 69 z 69]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Repro 2.0 do 2000Kč

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£