(upravil bhm1 2. 1. 2017 21:28)

Téma: Bezdrátový vypínač

Zdravím všechny,
mám otázku ohledně bezdrátových vypínačů na světla (230V). Máte s tím někdo zkušenost? Původní kabel se někde trhnul a nechci tahat po bytě kabely v liště. Jinak se jedná o dva vypínače. Jeden na začátku a druhý na konci chodby.

Díky za odpověď smile Pěkný den

Re: Bezdrátový vypínač

Mám skúsenosť s Eaton xComfort. Pre spínanie jedneho okruhu napr. svetla je jednotka CSAU-01/01 dá sa to pomocou tlačidla naprogramovať k viacerým vypínačom (napr. klasické biele CPAD-00/130 alebo vnútornú jednotku CTAA-01/03 a k tomu je viac variant dizajnu asi najlepšie kontaktovať priamo obchodného zástupcu) nie je nutný vysielač pre PC konfigurátor. Dosah v rámci jednej miestnosti a vo voľnom priestore v reále 60-70m alebo 20-25m cez 2 priečky, 10-15m cez 3-4 priečky (tehla 15cm), vadí tomu plech a železovetón, baterka vo vypínači vydrží pri bežnom používaní asi 2-3 roky. Sú aj lacnejšie výrobky od firmy Zamel no ti nemám vyskúšané.
Viac o systéme ako takom http://www.xcomfort.cz/

Re: Bezdrátový vypínač

Mám to na chodbě.nějaký no name s místního elktra.Krabička a dálkový ovladač.Několik let funkce bez problémů.Kdyby se mi chtělo na půdu,upřesnil bych značku...

Re: Bezdrátový vypínač

A jak je to tam řešeno. V jednom vypínači je přijímač a druhý si dáš kam chceš? Já našel takový, že se dá přijímač do krabice kde je zásuvky a na to se posadí původní vypínač, druhý se pak dává kam je třeba. Pak jsem našel i variantu kde jsou dva samostatné vypínače a nějaký přijímač.