Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » 5.1 zvuk přes hdmi, toslink

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: 5.1 zvuk přes hdmi, toslink

Chtěl bych pořídit nový AV receiver, ale mám obavu o to, že nebude fungovat přenost 5.1 audio před hdmi nebo optiku z PC ve formátu 5.1, ale že projde pouze stereo. AV receiver mám vytipovaný pioneer VSX-S520 a ve specidfikaci je DTS a DSD, ale co třeba fimy se zvukem AC-3? Doposud mám starší av receiver propojen s pc přes analogové vstupy, ale na tom vsx-s520 už nejsou. Nerad bych o 5.1 zvuk u filmů přišel, stejně jako u některých pořadů z webu ČT. Příp je možné softwarové překódování z AC-3 do DTS v PC přímo při přehrávání? Nemám s tímto zkušenost, a nerad bych měl doma zařízení, které nebudu moct použít.

Re: 5.1 zvuk přes hdmi, toslink

Provozoval jsem AVR Denon přes optiku ze zvukovky v PC a bez problémů jelo i DTS HD. Pokud to požere tohle jede v 99% případů i vše ostatní. Ostatně, stačí nakouknout do manuálce, tam je seznam podporovaných formátů:
https://www.audiovisualonline.co.uk/med … _es_ru.pdf

Re: 5.1 zvuk přes hdmi, toslink

jo, ale já netuším, v jakým formátu to ten PC posílá na spdif nebo do hdmi, jestli multichannel pcm, nebo jak.

Re: 5.1 zvuk přes hdmi, toslink

Já používal MPC-HC a na SPDIF měl nastaven bitstreaming. Krom poměrně novýho AAC hrálo všechno jak mělo, to AAC jelo jen stereo, AVR byl poměrně starej a neuměl to AAC dekódovat.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » 5.1 zvuk přes hdmi, toslink

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£