Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Nezařaditelné » Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [12]

Téma: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Neviete ako v eagle 5.6.0 zlúčim 2 rôzne projekty? Predstavujem si to tak že otvorím existujúci projekt, napríklad schémový editor. Potom importujem inú schému a tú umiestnim vedla, to isté pri doske. No neviem či to tak ide. Hladal som nejake návody, každopadne nikde žiaden import v tejto verzií eagle nevidím. Prosím píšte len overené postupy.

Ďakujem za pomoc.

(upravil StavJi 29. 11. 2016 11:36)

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Podle mě to nejde, ale není vyloučeno, že je na to nějaký skript.

Co vím tak jde jen překopírovat schéma do nějakého projektu s tím, že součástky z toho překopírovaného budou nezapojeny v "chumlu", tak jak když vytvoříš desku ze schématu. Uděláš to tak, že otevřeš projekt v eaglu označíš celé schéma dáš copy. Zavřeš projekt, ale ne control panel otevřeš novej projekt a dáš paste.

Ještě mě napadá, že by to možná šlo, tak že bys stejným způsobem nejdřív skopíroval DPS a pak schéma.

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Možno to tak pôjde, možno nie. Ja by som to skúsil takto. Otvoríš len schémy oboch projektov, eagle zapičuje že bacha, nie je previazaná PCB-schéma. V jednej schéme označíš všetko cez group, a dáš copy. Prepneš sa do druhej schémy a dáš paste. Uložíš, zavrieš schémy. Toto isté spravíš v PCB editore. Teoreticky to pôjde, ak Eagle automaticky všetko správne premenuje. Ak nie, tak potom to môžeš opraviť cez ERC, vypíše ti nesúlad medzi schémou a PCB a opravuješ.

(upravil mechanik 29. 11. 2016 15:41)

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

To kopírovanie čisto schémy alebo čisto dosky skutočne funguje ale len bez zatvorenia toho malého eagle okna. Ten druhý projekt do ktorého sa to kopíruje sa nutne musí otvoriť cez neho, inak pri uplnom zatvorení a otvorení to copy group prestane platiť... Každopadne ten druhý krok už nejde urobiť. Ked už schéma je nejde nakopírovať dosku a ked už doska je nejde nakopírovať schému. Teda nešlo mi to. Vyriešil som to tak že som pri kopírovaní schémy dal preč súbor dosky a potom pri kopírovaní dosky dal zase preč súbor schémy a na koniec ich dal k sebe big_smile Prekvapivo aj ked by človek nečakal že sa takto k niečomu dopracuje tak som sa dopracoval. Pochopitelne ten prvý projekt ktorý súbor schémy a súbor dosky obsahoval bol "spárovný". Ten druhý kopírovaný projekt sa sice podarilo dostať do oboch častí programu ale už sa akosi neprepojili.

Pri otváraní tam hned vybehne malá tabulka ktorú musím odkliknúť a potom tam mám chyby, tá väčšia tabulka:

https://i.postimg.cc/7fK1yBFt/2258709.png

Výsledok je v praxi ten že dokopírovaný projekt nevie tahať žlté "unrouted" čiary. Teda nešlo by s ním dodatočne pracovať. Tiež je z neho možné nejaku súčiastku uplne zmazať, čo bežne eagle nedovolí.

Otázka teda je, ide tú dosku so schémou nejako "previazať"? big_smile

EDIT: tak práve som si uvedomil že problém bude aj v číslovaní súčiastok. Ked som mal v schéme 1 a doske 1 napríklad kondenzátor C10 tak sa môže stať že dokopírovaná schéma a doska má tiež kondenzátor C10. Schéma si to prevdepodobne premenovala pre to že 2x C10 by tam asi byť nemohol a doska asi nerieši to že má 2x C10 teda potom tie rôzne hodnoty nejde spárovať.
Skúsim dať teda zase dosku preč od schémy a súčiastky premenovať tak aby sa neopakovali a aby ich išlo správne priradiť, schéma s doskou big_smile Horšie bude ked zistím že to ignoruje "medené" vodiče. Pre to že myslím že tie budú tiež nejako označené a očíslované. Teoreticky ked premenujem aj všetky vodiče už by to malo ísť big_smile

Každopadne to chce potom odvahu dať vyrobiť 4 vrstvovú dosku možno za 150e ked nebude isté že to vôbec sedí... big_smile Kedže ja nepotrebujem 2 dosky vedla seba ale potrebujem ich prepojiť a urobiť z toho niečo nové a jednotné.

EDIT2: tak žlté čiary na spojoch už tam mám, takže to vie ako to má byť zapojené. Pri presunutí súčiastky sa pekne tahajú aj spoje alebo žlté čiary. Po premenovaní v schéme a doske na zhodnú hodnotu súčiastka zmizne zo zoznamu chýb. Len stále nerozumiem ako je možné že súčiastku môžem len tak vymazať... Možno ked premenujem všetko a zmizne pri otváraní tabulka... Len to zaberie dosť práce tak dúfam že to k niečomu bude.

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Přesně jak píše staffy bych to dělal i já.

Respektive i ty jak jsi to popsal. Eagle by tě měl upozornit v té tabulce co jsi sem dal na vše co mu nesedí tzn. názvy součástek a spojů atd.

Pokud to má být nějaký seriozní větší projekt asi bych se poohlédl po jimém SW než je eagle ...

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Kým ti to hádže chyby, nemáš previazanú schému s DPS - môžu sa komponenty zle volať, inak to pomenovalo cesty a tak ďalej... Ďalej by som s tým layout nerobil. Eagle je v tomto bohužiaľ blbý.

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Tohle jde docela dobře ve Formice kterou už dneska asi moc lidí nepoužívá: export/import Group, přičemž za skupinu se dá označit celé schema nebo jen vybrané součástky, vyexportovat (nebo jen celé předchozí schéma importovat), přitom se přečíslujou součástky se stejným indexem a z celku se pak dá vytvořit nový netlist.

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Já teda jenom klonoval desky pro panelizaci, a to celkem šlo, prostě jsem si v editoru deset označil group a zkopíroval.
ale během minuty jsem našel tohle: video
Pokud to dobře chápu, tak stačí schéma i desku vkládat do novýho SCh a BRD a je to hotový, ty čísla spojů a součástek se tím pádem tvoří znova, a jestli jsem to pochopil, je potřeba dodržet pořadí vkládání. 
tady jednou a trochu líp, aby se spojily země a tak návod

(upravil mechanik 30. 11. 2016 0:42)

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Crifodo, ja som začínal s Formicou. Vtedy iba THT súčiastky a jedna vrstva ale vedel som si aj nakresliť púzdra a značky. Potom som prešiel na eagle. Ovládanie je iné ale nie horšie. Formica má všetko takmer pod jedným tlačítkom a na všetko je jednotný systém. Človek pri kreslení schémy a značky môže pracovať v tom istom a rovnako ako ked kreslí schému a dosku... Rôzne funkcie v eagle sú na prvý pohlad možno dosť rozhádzané ale ked sa človek naučí kde čo hladať tak je to prijemnejšie než formica podla mna.

kaed, skúsim podla toho postupovať krok po kroku. Ďakujem zá návody. Tiež som sa snažil nájsť nejake video na youtube ale nič som nenašiel.

EDIT: podla prvého videa to nejde, vypíše to že buffer je prázdny. Skúsim to druhé.

EDIT2: tak a druhý návod. Zase je tu ten rozdiel že on sa potom preklikáva medzi schémami a mne to nejde, vždy musím cez dosky a až potom prekliknúť z dosky na schému... Aj po tom čo tam uložím prvú schému tak ked to chcem otvoriť znovu aby som tam mohol dať dalšiu tak to v ponuke vôbec nemám, ani ked tam idem cez open... Vlastne, celkovo je to k ničomu.

Tu je výsledok:
https://i.postimg.cc/JDMHXMN7/2258733.png

Nerozumiem pre čo tie návody nikdy nefungujú. Nemyslím si že by som niekde robil chybu. Tiež sa to podla toho robí mizerne. Myškou niekde stojí 15 sekund a potom niečo urobí tak rýchlo že si to musím pustiť 3x pri 1/4 rýchlosti. Potom človek zistí že to má tak nízky počet snímkov že to je aj tak mizerne vidieť.

(upravil orhore 30. 11. 2016 15:27)

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

On nepřeklikával mezi schématy. Vždy když otevíral jiné schéma, tak se to původní (které už zkopíroval) zavřelo a nebo měl spuštěné 2 control panely a pak příkazem paste vložil schéma nového projektu. Pokud chceš otevřít jiné schéma přes file-open, tak pak v nabídce přímo klikni na schematic a proklikej se k tomu soubory do kterého to chceš vložit.
U mě to udělalo akorát ten problém, že mi zpřeházelo označení spojů na tom dodatečně vloženém projektu. Součástky bez problému, ale spoje jsem musel přejmenovávat což je také opruz.

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Zle som to napísal, tiež som nepreklikával. Myslím to otvorenie druhého cez open recent. V open recent som to nemal a tak isto ani cez open, to nevidelo tú schémovú časť eaglu aj ked tam v priečinku bola... Musel som sa prekliknúť zo schém do dosiek a otvoriť dosku a potom prekliknúť na schému... Celé to fungovalo divne...

Re: Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Přes nedávno otevřené bych to neotvíral, byť je to na tom videu takhle vidět. Ale i tak mě docela štve, že v eaglu není jednodužší postup pro sloučení dvou projektů bez toho, aby se muselo pak zdlouhavě něco opravovat.

Příspěvky [12]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Eagle - zlúčenie dvoch schém a dosiek

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£