Téma: Kenwood KDC-BT500U

Zdravím,chtěl bych zkušené požádat o radu.Do nového kamionu mi dali výše uvedené radio.Pokud stojím na místě, hraje pěkně,signál drží,nešumí.Bohužel ale po rozjezdu po pár kilometrech mi naladěné stanice šumí,rádio se začne přelaďovat,nejspíš díky zapnutému AF á většinou se přeladí na uplně jinou stanici,než mám naladěnou a uloženou.Podotýkám,že kamion je taky nový.Rád bych poslouchal jednu stanici déle,než jen pár kilometrů,kdy zeslábne signál natolik,že se přeladí.Chystám se na reklamaci a rád bych měl v rukávu nějaký trumf,pokud se mě pokusí oblbnout,že je vše dobře zapojené a nastavené. Setkal jsem se s tímto problémem poprvé. Děkuji za vaše postřehy, rady a návrhy

Re: Kenwood KDC-BT500U

Možná není správně zapojený napájení předzesilovače antény, ale takhle to jistě neurčím, ja na tom autě nějaká prutová anténa? asi ne, takže spíš než v rádiu bych hledal chybu tady. Pokud jde rádio rozumně vytáhnout, tak bych do anténního konektoru vrazil 1.5m drátu, přilepil ho izolepou k oknu, a pokud to bude hrát trochu normálně, tak je závada v zesilovači antény, ne v rádiu, a nebo naopak, když to bude hrát hůř než s origo anténou, tak je KO rádio. Ostatně všechny rádia dnes mají tzv. "eurokostku" tj standartní konektor, tak tam můžeš zkusit zapojit jakýkoliv autorádio, co je s ním v dílně podložená skříň smile Vercajk na vytažení rádia má dnes každá normální autodílna.

Re: Kenwood KDC-BT500U

Je to nový Daf Euro 6 vybavený klasickou anténou na střeše. Prut je dlouhy cca 30-40 cm.Rádio je taky nové.Jde mi o to,že v aut.servise to vyzkoušejí,bude to hrát, tak mě pošlou do...však víte kam.Já jsem jen řidič, ne majitel,ten mi řekl, ať to reklamuju.Takže to dopadne stejně tak,že si to budu muset pořešit svépomocí big_smile Proto se zajímám o možné příčiny.Ve starém Dafu bylo Škoda Symphony a hrálo nádherně. Každopádně díky za radu

(upravil kaed 28. 11. 2016 20:44)

Re: Kenwood KDC-BT500U

40cm není klasická anténa, jistě má zesilovač. klasická anténa na FM má přes metr. A pokud zesilovač nemá, tak by měla mít a je to o**b.
Nejjednodušší na srovnání je postavit vedle druhý auto a naladit nějakou slabší, vzdálenější stanici, a na tom tvým ji možná rádio ani nenajde. To by v servisu jako argument mělo stačit, a kdyby nevěděli jak pojmenovat závadu, tak "nízká citlivost přijímače FM" . Ale přehrávání rádia je dneska jaksi vedlejší funkce autorádia, stejně jako telefonování u telefonu mad

Re: Kenwood KDC-BT500U

Nechci byt za moc moudreho, ale stalo se mi, ze antenni zesilovac v nove antene se pri silnem signalu "nejake silne" stanice blizke, se rozkmital a fungoval jako konvertor.
Pak to delalo psi kusy, ktere se dely jenom nekde a jenom nekdy a napriklad jizda ve meste, kolem silneho vysilace, posunula freq. vsech stanic o 700kHz.
Nakonec to skoncilo tak, ze sem si sehnal klasickou patku anteny, bez zesilovace a udelal z nerez dratu obyc. antenu 1/4 lambdy. Tedy kolem 76cm. Pro jistotu, sem udelal jeste skratovaci  kompenzacni pahyl 1/4 lambda z koaxu, aby se mi nahodou  nedostavala statika, pri jizde do vstupu radia a odfiltrovalo ruseni mimo pasmo VKV.
Dobre se to pise, ale bez antenniho analyzatoru, se to spatne ladi.
Da se pomoci i prachsprostym vykuchanim toho zesilovace, ale me se ta antena nelibila celkove.