Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Korekce s LM1036N

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 67]

Re: Korekce s LM1036N

A na co ty korekce všichni tak moc potřebujete? smile

Web

Re: Korekce s LM1036N

Tak prrr. Tady u nás stojí čínský tandemák pětadvacet korun a jestli ho někde kupuješ za osmdesát Sk, tak jseš vůl, nenech se okrádat. Pavlík Meca na Metronixu nabízí poťáky už hodně dlouho a lacino. Netvrdím, že je to bůhvíco, ale pokud je to na domácí použití a ne do koncertní kytarové hlavy, kde se s tím kroutí furt, bohatě to vyhoví.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Veru tak.

Web

(upravil sinclair 18. 11. 2007 19:06)

Re: Korekce s LM1036N

A proč si to teda neobjednáte v ČR, nebo u slovenského zastoupení některé naší firmy? Třeba EZK na tom ještě není zdaleka tak zle..
Viděl jsem, že tandemáky jsou třeba v tom slavném Metronixu za osmnáct kaček-když se domluvíte třeba dva či tři kluci na společnou objednávku, tak už se to musí vyplatit!

Kluci, ani nevíte, jak rád bych pomohl tomu, kdo má chuť něco dělat, ale bohužel nemá z čeho.
Jenže časy Tesly Eltos, kdy jsme jako kluci v prodejně natahovali krky přes pult prodavačkám do šuplíků a "ještě tam ten kondenzátor a tam ty čtyři odpory" už jsou bohužel dávno pryč. V okresních a krajských městech zbylo jen pár doslovných dacanů-šmejdů, kteří nakupují jen ten nejlevnější šrot a předražený -jak píšete- se snaží ho prodávat amatérům, přičemž argumentují tím, že elektronika je dneska drahý koníček. Hovno drahý. Drahý bude jen tehdy, pokud budete nakupovat u nich...

Aldax z kapacitních důvodů prostě nemůže suplovat nedostatek prodejen a zásilkových služeb kvalitního zboží, i kdybychom stokrát chtěli. Něco málo z polovodičů sice nabízíme, ale zatím u nás tyhle věci berou jen lidi, kteří se potřebují 100% spolehnout na původ toho zboží, krom toho se některé položky v kusovém množství shánějí velmi těžko.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Áno, dýá sa aj tak, a asi to tak budem robiť. Ale mám veľlmi zlé skúsenosti s čínskymi potmi. Mne vydržal v zosilovači mesiac a pol. Potom praskal, jeden kanál vypadával úplne... Rozobral som ho a dráha vymletá až na základný matroš. To fakt radšej teslu, aj keď ich musím pred namontovaním prečistiť a premazať, sú menej poruchové. Urobím zosík a bedne a asi končím. Je to pekný koníček, ale ku*evsky drahý, keď chceš kvalitu.

Web

Re: Korekce s LM1036N

To je škoda, nechat se takhle otrávit maličkostma. My jsme bastlili jak o život i v době, kdy byly v Tesle Eltos tzv. "prázdné háky", skoro nebylo z čeho, ale nepřestalo nás to bavit.
Blbý elyt TC937 5.000uF/50V v té době stál 59,-Kčs /dost peněz/ a sehnat ho bylo nad lidské síly, totéž třeba tak běžné věci, jako Y poťáky s odbočkou, nebo třeba KD606-607, KD602, KC509 a tak dále. Kolikrát opravdu člověk do Eltosu šel s hustě popsanou A4 materiálu a vrátil se s deseti položkama...
Nenech se otrávit, je to pěkný koníček a jestli Tě to doopravdy baví, tak by byla hrozná škoda místo toho trávit čas někde v hospodě.
Chtěl jsem v sobotu taky někam do knajpy, ale nakonec zvítězilo moje lepší já a sobotní odpoledne, večer i polovina noci na dnešek padla na vypiplávání nového modulu pro Aldax...
Nevyser se na to jenom proto, že pivo je všude a dobré tandemáky ne.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Leoši tak to jsme rádi, že zvítězilo to lepší tvoje lepší já, těším se na nový modul Aldax, co to bude? Preamp?

Web

Re: Korekce s LM1036N

Nemyslím tým úplne skončiť, len že to bude moje finálne riešenie a hotovo. Už budem len opravovať všetko čo mi kto prinesie. Do hospody ani nepáchnem, tak raz za rok na kofolu. Akože baví ma to, ale aj spústu iných vecí musím urobiť a zostáva na elektro málo času. Takže tak...

Web

Re: Korekce s LM1036N

Preamp je hotový a zatím je v "šuplíku". Vyšel totiž nechutně drahý a v šuplíku je proto, aby se mi v hlavě rozleželo, co zjednodušit, aniž by to bylo na úkor parametrů a komfortu. 
Včera jsem se babral s takovým maličkým, sympatickým, uživatelsky příjemným modulem ochran, připojitelným k jakémukoliv zesilovači, co ochrany nemá, třeba Leach.

Web

(upravil martyy 18. 11. 2007 20:03)

Re: Korekce s LM1036N

Sinclaire, proč zmizely z ceníku Aldaxu kusové polovodiče? Kamarád tam bude v nejbližší době objednávat, tak jsem si chtěl vzít pár značkovejch operáků...doufám že to bude možný wink

Re: Korekce s LM1036N

To bude jen nějaký sw problém, nic podobného jsme neměli v úmyslu. Napiš Pierrovi a já mu zkusím zavolat taky.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Výborně, to si mě uklidnil, nespěchám na to. Objednávat budeme asi během příštího týdne. Jak jsi tu nedávno psal o prodělečném prodeji kusového množství kvalitních součástek, tak mě jen napadlo jestli jste to taky nezabalili.

(upravil sinclair 18. 11. 2007 20:16)

Re: Korekce s LM1036N

Ne, jsou to věci, které stejně používáme v modulech a držíme skladem, takže o nic nejde.

V jednom modrém AR z roku tuším 1981 jsem zahlédl perfektní třípásmový Baxandall ve stereo provedení i s deskou, je to dělaný pro poťáky na desce i s volume a balance, poťáky tuším TP283 či TP289. Jsou tam dvě verze, jeden čistě tranzistorový, jeden s operákem. Až zjistím číslo, doplním to sem.

Web

(upravil opamp 18. 11. 2007 20:18)

Re: Korekce s LM1036N

Jo, to jsem dokonce stavěl. Je tam jediná potíž, na vstupu emitorovej sledovač, v jehož emitoru na hulváta kondík proti zemi. Při vhodný dýlce vstupního kabelu moc šikovnej oscilátor. Kondík doporučuju vyhodit. Jinak to fachá hezky, stavěl jsem tu verzi s operákem, dneska bych volil tu druhou. Pokud se nepletu, deska je dělaná na TP283 i TP289, chytře.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Presne taký si urobím do finálneho zosilovača.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Je to modré AR B č.5/1981, strana 215

Web

Re: Korekce s LM1036N

Mám len od roku 84 a potom všetko čo vyšlo na CD. Nemá niekto v elektronickej podobe a bol by ochotný to poslať? Ďakujem vopred mockrát.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Martyy, nabídka polovodičů je přístupná po registraci a nalogování.

Web

Re: Korekce s LM1036N

Zkusil jsem to a ani po nalogování tam polovodiče nejsou.

(upravil Thales 19. 11. 2007 2:52)

Re: Korekce s LM1036N

Kurňa B řadu ročník 81 také zrovna nemám yikes/ Máte to někdo prosím?
Sinclaire nebyl bys ochotný to strčit do scanneru? Jestli nemáš scanner rád ti jeden starší ale plně funkční kousek daruji abys nám mohl skenovat takové hezké věci smile

Příspěvky [21 až 40 z 67]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Korekce s LM1036N

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£