Téma: Modem Comtrend

Zdary. Odešel mi modem Comtrend. Údajně přepětím, takže bez záruky. Podle servisního protokolu jsou odpalené vstupní VDSL moduly. Nezkoušel jste to někdo opravovat? Je tam vidět šváb UT20A03s. Nebo nemáte tip na extra levný modem fungující v O2? Tenhle sráč mi vydržel osm měsíců. Starý Huawei už v nové síti nefunguje.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: Modem Comtrend

s comtrendem jsem bojoval, i když "fungoval" - bylo na něho moc, aby zároveň zvládl routing a wifi , takže každej druhej den upadl do částečné mrtvosti, kterou řešil reset, a trvale až připojení wifirouteru za tenhle krám, kterej byl už jenom dsl modem. Leží mi pod stolem, asi funguje, jestli ten krám chceš, dej vědět do sz

Re: Modem Comtrend

Diky za nabidku, ale mezitim jsem sehnal jinej. Kdyz uz jsem zalozil to vlakno, tak se jeste zeptam. Da se nejak chranit prepeti, co vyleze ze zasuvky O2? Vetsine lidi odejde vdsl vstup, zatimco zdroj nebo jiny soucastky nikomu, takze prepeti u CEZu je dost nepravdepodobny.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: Modem Comtrend

Jo, dá. Některý zásuvkový adaptéry s přepěťovkou mají i vstup pro telefon ... někdy to pomůže, ale při blízko umístěném rozvoďáckém vn/nn trafu na venkovním vedení nebo při blízkém blesku ne. Průmyslové přepěťovky se na telefonní vstupy taky dělají, ale stojí minimálně 2x víc než modem, takže na doma to pro každýho není.