Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Projekty elektroniky » Předzesilovač s Dispre II J-Fet

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Předzesilovač byl potřebný jako doplněk zesilovače s moduly  DPA223. A s plánovaným poslechem gramofonových desek přibyla nutnost RIAA předzesilovače.
Důležitou část předzesilovače tvoří předzesilovač Dispre II J-Fet verze, jehož autorem je pan Pavel Macura. Jako gramofonový předzesilovač jsem se rozhodl pro Actidamp MkIV od pana Pavla Dudka. Stavební návod tohoto RIAA předzesilovače byl zveřejněn v Amatérském rádiu ročník 94. Návod obsahuje i klišé desky plošných spojů.
Hlavní zdroj (ten se dvěma EI transformátory) se stará o spínání předzesilovače pomocí tlačítka, spínání dalšího přístroje pomocí externího signálu („remote“) a nezávisle poskytuje napětí 24V pro napájení cívek relátek přepínání vstupů. Další dva zdroje slouží k napájení Dispre II a Actidampu.
Aby přístroj trochu vypadal, rozhod jsem se pro krabici výšky 1U od firmy Modushop a zpracování předního a zadního panelu jsem svěřil firmě Quickpanel, která provádí na zakázku opracování panelů pomocí CNC technologie.
Pro upevnění modulů jsem zvolil panel z plexiskla, do kterého jsou zespod zapuštěny šrouby, které jsou z druhé strany opatřeny drážkou, aby bylo možno šrouby utáhnout bez možnosti přístupu k hlavám šroubů, když je panel připevněn na dno krabice. Panel je uchycen ke dnu krabice pomocí čtyř šroubů, které současně drží nožky přístroje. Pro zajištění cirkulace vzduchu, je v zadní části panelu vyvrtána síť děr zajišťující větrání.

http://www.rajce.net/f1021605461/350pxhttp://www.rajce.net/f1021605544/350pxhttp://www.rajce.net/f1021605555/350pxhttp://www.rajce.net/f1021605570/350pxhttp://www.rajce.net/f1021605623/350pxhttp://www.rajce.net/f1021605630/350px

Další fotky ze stavby - http://pasecka.rajce.idnes.cz/Predzesil … Dispre_II/ .

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Velice hezké;
Postupně jsi zaplnil krabici měrou vrchovatou smile
Tak, ať ti to hraje...

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Taky bych chtěl něco takového dát dohromady. Dej vědět jak jsi spokojený. Užívej si a poslouchej.
Obdivuji každého, co si něco zamane a dotáhne to do zdárného konce.

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

pěkná práce, mám dotaz ohledně výstupních konektorů: ten DPA 223 má symetrický vstupy, nebo proč tam máš ty xlr konektory?

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Děkuji vám za slova chvály, potěší to.

kaed: DPA223 nemá symetrické vstupy. Ale Dispre počítám s osazením XLR konektorů na DPS, byť je taky nesymetrické ("cold" pin je spojený se zemí). Jsou tam tedy zbytečné a nemusel jsem je použít. Ale zas jsem si řekl, když už to dělám, tak ať je to se vším všudy.

(upravil Otas 17. 5. 2016 16:31)

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Krásná práce, proti tomu se cítím vždy jako hrozný patlal a bere mi to chuť cokoliv tvořit sad. Ta finta s plexi a šroubky s drážkou je výborná! Jen bych se asi snažil vyhnout čtyřem trafům (JK-eltra by měla práci). Po zkušenosti, kdy mi týden před Silvestrem odešel zdroj se zalitými trafy, je raději nepoužívám. Jenže já si dělám profi segmenty, ne hifi.
Ale je to moc krásné, ať to dlouho těší krásným zvukem!

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Veľmi pekné dielo. Len mne osobne trochu chýba označenie zvoleného vstupu na prednom paneli, ale to je len otázka vkusu.

(upravil Benazi 1. 6. 2016 11:02)

Re: Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Jako vždy,umí.

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Projekty elektroniky » Předzesilovač s Dispre II J-Fet

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£