Téma: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Zdravím.
abych začal od začátku, dostal se mi do rukou starý jukebox, po rozebrání mi zůstaly bedny a zesilovač.
Zesilovač co tam byl je klasicky zesik do auta zapojen přes trafo na 12V.
  chtěl jsem udělat z toho klasicky dvě bedny a zesik tím že je na 12v tak sem toho chtěl využít a sestrojit ot tak že ho bude možné napajet jak 230v tak 12v baterií.

Problem který řeším je že standardně nemá takový zesilovač volume tedy hraje stále na plný výkon. a pokud je zapnutý a připojím (klasicky na jacka) třeba telefon tak to v něm zachrčí, a to třeba i pokud trošku zahýbám s konektorem v telefonu . (což je ale špatným kabelem, ale chrčení při připojování mi noví kabel nevyřeší) řeším to tak že připojují zdroj zvuku při vypnutém zesilovači, což je na prd řešení poněvadž náhoda je blbec a když přijde takový blbec a vytáhne to za chodu tak myslím že se muže stát že se ze zesilovačem můžu rozloučit.

Čili se ptám jak se tohle dá řešit, nevím ani pod čím bych to mohl hledat, jak tento jev nazvat atd. když sem hledal ochrany tak jsem našel pouze ochrany reproduktoru, měkký náběh trafa atd. ale tohle sem nikde nenašel.
Napadlo mě to vyřešit předzesilovačem,  nebo něčím co by zachytilo ty frekvence a nepustilo dál.

Za každou radu vám děkuji.

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

no ! vzdyt uz jsis v podstate odpovedel sam wink

Vojtěch23 napsal:

nevím ani pod čím bych to mohl hledat

Vojtěch23 napsal:

Napadlo mě to vyřešit předzesilovačem

bud nejake jednoduche rizeni urovne na tvrdo implementuj do zesilovace, a nebo ho proste zapoj zvlast mezi zdroj signalu a zesilovac, a pri propojovani uroven stahni..

jianc existuji i ruzne slozite "plop filtry" ale na to bych se .....

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Připoj tam na vstup zesíku obyčejný potenciometr (stereo - logaritmický) cca 10k-25k Ohm. Nastavíš si nižší citlivost (třeba nulovou při připojení).

(upravil jik 14. 4. 2016 21:06)

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Přesně tak. Potenciometr na vstupu je řešení a vnáší do toho zapojení i určitou kulturu. A je i proti jiným náhodám, když píšeš náhoda je blbec. Další taková náhoda je že máš na telofonu nebo jiném zdroji signálu nastavenou vyšší hlasitost a teď tam píchneš jack, asi nemusím pokračovat co se stane...

Dále bez potenciometru máš zapojený vstup zesilovače jakoby "naplno" a tím Ti to zbytečně zesiluje šum např. telefonu, když zrovna chceš poslouchat potichu - zbytečně to zmenšuje odstup.

Podle stylizace Tvého dotazu soudím, že asi moc tomu nerozumíš. Názorný obrázek je třeba zde:

http://www.diyaudio.com/forums/solid-st … ifier.html

Ty modré vedou od Tvého jacku od telefonu (je úplně jedno, že na obrázku jsou namalované zrovna cinche) a zelené (z běžců potenciometru) odebíráš už regulovaný signál do zesilovače. Země jsou taky z obrázku zřejmé. Ty se samozřejmě musí propojit, aby to regulovalo. Jinak jsem Ti to našel v Google-obrázky zadáním klíč. slova "input pot amp". V češtině jsem zkusil zadat "potenciometr vstup zesilovače" a tam to je taky. Ale pro začátečníky se mi jeví výše uvedený odkaz jako názorný dost.

Edit: teď se dívám, že to na tom obrázku mají asi naopak - do prava bys ztišoval a do leva přidával. Tak oproti obrázku ve skutečnosti jenom přehodíš krajní vývody potenciometru, nebo si představíš, jako že hřídel potenciometru směřuje dolů, no...

(upravil Jory 14. 4. 2016 21:50)

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Jestli se můžu zapojit se svými začátečnickými dotazy smile

Opravdu na ovládání hlasitosti stačí takhle jednoduše zapojený potenciometr? Není potřeba nějakého korekčního předzesilovače? Kvalita tím netrpí?

S tím trochu souvisí i druhý dotaz. Pokud mám zesilovač k PC a chci, aby neměl štelování hlasitosti, ale aby byl plně vybuzený při maximální hlasitosti z PC, musím tam vložit nějaký odpor? Je výstup z PC moc silný a bez odporu by ten zesilovač přetížil?

A pokud musím zapojit nějaký odpor, stačí podobně jako u toho potenciometru vložit na vstup zesilovače odporový dělič a je to? Nebo se ani nemusí používat dva odpory do děliče, ale stačí jeden odpor na vstup a hotovo?

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Korekční předzesilovač potřeba není... potenciometr do signálové cesty stačí. Korekční preamp dělá to, podle čeho se jmenuje... tedy koriguje signál v určitých frekvenčních intervalech (může se to dít různými způsoby podle konstrukce - grafický, parametrický, atd.). Klasická korekce Low-mid-hi není vlastně nic jiného než třípásmový grafický ekvalizér.

Kvalita vyřazením/resp. nezařazením sama o sobě nemá důvod trpět, pokud tedy není např. nějaká neobvyklá vstupní impedance atd. kdy to pak může šumět (jak už ostatně psal výše jik), mít sklony k přebuzování nebo naopak může být signál slabý atd. Ale to u signálu z PC bych se toho nebál.

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Supr, dík za odpověď smile

Ještě jak je to s těmi odpory, stačí jeden odpor pro snížení úrovně vstupu (pokud by byl moc silný), nebo je lepší zapojit dva odpory do děliče? A jak ideálně navrhnout dělič, pokud má modul zesilovače třeba 20k ohmů vstupní odpor, tak snažit se dát hodnoty odporů tak, aby i s děličem byl tenhle vstupní odpor pořád stejný? Nebo je to zbytečné?

Re: Potlačení prasknutí při připojení zdroje sig

Vstupní odpor zesilovače paralelně s potenciometrem by měl být vždy vyšší než minimální zatěžovací impedance zdroje.
Běžná hodnota vstupního odporu bývá kolem 10kOhm, ale nebál bych se jít i o řád níž v tvém případě, zejména pokud budeš používat jako zdroj hlavně telefon. Většina zesilovačů má definovaný vstupní odpor rezistorem mezi vstupním signálem a zemí - to znamená že přidáním jenom jednoho odporu sériově mezi zdroj a vstup ti vznikne dělič, což se dá udělat, pokud znáš vstupní odpor zesilovače a nepotřebuješ měnit citlivost.
Na tvém místě bych použil log. stereo potenciometr 10k jak ti tu už chlapi radili.