Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Ono země s islámem jsou nadále ekonomicky fungujícími (čekal bych standardní fungování jako Turecko), i když jsem připomínkou nadnárodních společností jen navazoval na ty kolonie.
Jaký je Londýn nádherný z památek na koloniální éru. A Španělsko a.... Ono stačí i nekoloniální Karolínská Praha, když do ní tekly peníze z celé Římské říše (tedy Německa), ať jsem aktuální k výročí.

Z válečných ohnisek podle mých postřehů utíkají naštěstí spíše vzdělanostní špičky, což je ovšem v každém státě dost rozdílná úroveň, obvykle nižší, než evropský průměr. Předpokládají, že v Evropě dostanou práci. Pokud se tak stane, bude vcelku klid (až na emisary IS). Problém je, že Evropa není schopna zaměstnat ani ty, co jsou zde ve třetí generaci, znají jazyk i kulturní zvyky. Ti pak v mešitách rádi poslouchají radikální kazatele.

Kruh radikálního islámu kolem Evropy a proud uprchlíků je něco, co jí dříve či později destabilizuje, zaměří na vnitřní dění a vyřadí z pozice kandidáta na ovlivňovatele dění ve světě. A tady si snadno spočteme hlavní zájemce na prstech jedné ruky...

(upravil PB 15. 4. 2016 7:19)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Otas napsal:

Jo, je fakt, že v Evropě se (někomu) před sto lety žilo fajn,....


No, my jsme se ve škole učili, že před sto lety byla v Evropě válka.

(upravil Jarous 15. 4. 2016 10:04)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Možná jsem to napsal až příliš obecně. Myslím si, že pravdu mají i ti, kteří říkají, že člověk musí začít u sebe. Abych to upřesnil, nelíbí se mi jakým způsobem se o nás a bez nás rozhoduje, prakticky s tím není v současné době schopná ani nic dělat naše vláda. Jsou věci, které jsou dle mého názoru čistě v kompetenci jednotlivých států s tím, že nikdo jiný jim nemůže nic nařizovat, nicméně se zdá, že máme pouze jednu vládu a tou je ta z Brusele, která prosazuje "demokraticky" názor států s největším zastoupením, tohle vede ke ztrátě identity těch menších států, protože ti budou buď ve vleku těch největších, nebo budou vždy logicky přehlasováni. Něco je někde špatně, takhle to fungovat nemělo. V podstatě se dá říci, že to co chce Německo, Francie a Británie nelze nikdy přehlasovat a "demokraticky" nás utlučou, znárodní a dobydou.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Nie je to ale už v jadre problém demokracie?

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Za předpokladu že by Česko a Slovensko (myslím že řešíme všichni to stejné) bylo legálně vlastněno EU pak ano, ale přeci jsme stále suverénní země...Demokracie nutně není v některých případech o většině.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Jarous, to ostatné už nevidíš? Neviem ako v CR ale z eurofondov sa pri nás dali do kopy mnohé školy, chodníky, všetky typy dopravy hádam a mnoho iných vecí. Tiež si myslím že EU sa bude vo velkom zaoberať podstatnými vecami ako znižovanie spotreby energie či už používaním LED žiaroviek alebo nariadením stavby už len pasívnych domov. Kým by sa k tomu dokopali malé štáty tak by to trvalo asi velmi dlho.

Ked som sa pýtal na názor ludí ktorí strávili roky v zaraničí, napríklad Anglicku tak na pristahovalcov pozerali uplne inak, bez problémov. Vo vyspelejších krajinách je to normálne. Na koniec v CR a SR aj tak asi žiadni nezostanú takže čo sa rieši? Na koniec viac ludí neznamená len menej pracovných miest ale aj väčší dopyt a tým naopak zase viac pracovných miest.

Ked máte čas tieto veci znepokojene riešiť na internetových fórach a natahovať to na dlhé príspevky a celé strany tak vás asi nič netrápi, na rozdiel od... big_smile

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Všimni si, že jsem já o přistěhovalcích nic nepsal. Meritum věci je, že se mi nelíbí, že se dostáváme legální a "demokratickou" cestou pod nadvládu jiných, dřív se o to vedly války, dneska se to udělá legalizací superstátu s velkou rozhodovací pravomocí, jehož čelní představitelé jsou ti, co chtěli kdysi silou ovládnout celou Evropu.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

přesně tak z euro fondů se toho toho hodně opravilo a přestavělo. Spoustu lidí akorát trápí, že z těch peněz nedostavají nic přímo na výplatě, a pak jsou tu lidé, které to taky trápilo a nějaké peníze si tam přesměrovali smile

(upravil BFU43 15. 4. 2016 14:03)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Úsporné osvětlení pomocí LED žárovek je skutečně velká vymoženost zejména z hlediska EMC a obecně zdrav. nezávadnosti. Ještě, že tu EU tady máme. Za více než 40 mld., které každý rok odvádíme do tohoto elitního společenství, jsou takové a podobné projekty láce..

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Myslím si, že bez dotací z EU by to také šlo, ekonomika by byla pružnější a soběstačnější, nebyla by totiž pokřivená a zakázky předražené.  Nemyslím si, že bychom ruce jenom natahovali. Tam odkud čerpáme dotace, odvádíme peníze také a infrastrukturu, kterou jsme vybudovali z těchto dotací využívají i ostatní členské státy.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

BFU43 napsal:

pologramotných muslimů.

To máš odkiaľ? Ja som počul niečo iné...

(upravil BFU43 18. 4. 2016 14:44)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

http://media.novinky.cz/384/543843-top_foto1-7uzro.jpg?1460979007
Co myslíš, že tihleti umí ? Jakou mají asi kvalifikaci ? Těch skutečně vzdělaných migrantů (na evropské poměry), jak psal Oťas, je dle mého názoru naprosté minimum. Doporučuji nedělat si iluze..

(upravil Jarous 18. 4. 2016 16:55)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Doporučuji si přečíst a udělat si vlastní názor:
http://www.novarepublika.cz/2015/09/pro … romed.html
Obecně mi vadí, že bych měl "nepřímo ze svých daní" platit a živit nemakačenka a zastávám názor, že kdo nepracuje ať nejí a to bez rozdílu u kohokoliv a kteréhokoliv náboženského vyznání. Média mají přímo nařízeno o některch věcech cíleně mlčet nebo pokrucovat realitu, zlehčovat ve jménu všeobecného zájmu klidu. Politici nemají právo mluvit naším jménem, pokud nemají náš většinový souhlas a to je to, co je problém současné doby.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

jak píše Jarouš, přečíst a udělat si svůj vlastní názor
http://postimg.cc/image/uo4t8c9wd/
http://postimg.cc/image/ooh24op3x/

(upravil Jarous 24. 6. 2016 9:25)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Británie se dneska ozvala, už jsem myslel, že jediná správná demokracie je ta, co se dováží a káže z Bruselu a USA. Prý je rozhodnutí voličů populistické. Ne, myslím si, že toto je skutečná demokracie mít možnost říct ne, už nechceme, nenecháme se zašlapávat, utiskovat a nenecháme si nařizovat, nenecháme se vydírat. Cameron je u mně pašák potl, dodržel slovo i když od začátku dobře věděl co ho čeká, ale musel to udělat, zbyla v něm totiž trocha sebereflexe a pocitu, že za chvíli nebude mít domov. Jeho dnešní projev byl pro něj jistě vnitřně velmi emocionální, skoro brečel. Naši politici na tohle koule nemají, dopadlo by to totiž stejně jako v UK a z toho mají strach, občan totiž nemá mít jiná práva, než tupě poslouchat, protože občan se neumí sám správně rozhodnout a pokud se náhodou může rozhodnout, je potřeba mu nadiktovat, jak se má rozhodnout.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Doplatí na to oni i my.

(upravil Jarous 24. 6. 2016 9:49)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Svoboda je víc než peníze a to bychom měli vědět, zažili jsme totalitu z východu (jsem ještě ročník, který ji pamatuje) a nyní máme totalitu ze západu. Ani jedno není a nebylo dobré, EU není jediná správná cesta, prostě není. A v Bruselu by z toho měli vyvodit důsledky, demise by byla ta správná věc, kterou by měli teď udělat, neposlouchají co chtějí lidi, dělají co chtějí oni dělat, toto je pouze výsledek chamtivosti a nenažranosti politických elit, kterým není nic cizí a kteří nemají žádné svědomí.

(upravil Benazi 24. 6. 2016 9:54)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

deník píše:Lidé v Londýně jsou zklamaní - včetně tamních Čechů. "Dnešek je pro všechny dost zdrcující, popisuje náladu v Británii  pětadvacetiletá Kateřina Nejedlá.
kteří lidé jsou zklamáni?Vždyt se tak rozhodli.
část lidí plave spokojeně v jakémkoli režimu.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Londýn volil 60% remain.

(upravil pzwak 24. 6. 2016 11:36)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Benazi - vždy bude část lidí zklamaná (ta, která volila opak než jen o málo větší většina). Nakonec časem může být i zklamaná část z těch co volili odchod a naopak nadšená část z těch, co chtěli zůstat. Lidi se rozhodují podle svého přesvědčení, které často získají z jim dostupných informací. Ale jak dalece přesné a pravdivé ty informace jsou, je už věc druhá.... (podle toho, komu informační zdroj slouží, někdy i nevědomky). Takže uvidíme, jak se to vyvine, každopádně ti nejbohatší asi nezchudnou smile a ostatní se přizpůsobí

Web