Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Nezařaditelné » Hardwarově softwarový problém

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

(upravil Crifodo 9. 4. 2016 19:01)

Téma: Hardwarově softwarový problém

Přinesli mi před časem na opravu mobil HTC Desire 500 s dotykáčem nalámaným na kousky jak přesušená tatranka. Objednal jsem nový, po strašné pakárně demontoval starý (několik léček od výrobce, aby se telefon při demontáži zničil) a pak telefon asi 2-3 týdny fungoval, než si z ničehonic zakázal spodní polovinu displeje. U dotykáče prakticky vada na zahození. No a teď jsem ho pro sichr asi po půl roce zase zapnul a displej zobrazuje celý, ale pro změnu telefon hlásí, že je zablokovaný.
Kde hledat příčinu a co s tím?
http://www.fotohost.cz/dm/NY4X0KR6/htc_a.jpg http://www.fotohost.cz/dm/MRY3/htc_b.jpg
http://www.fotohost.cz/dm/L3Z9/htc_2.jpg http://www.fotohost.cz/dm/W01T/htc_3.jpg

Re: Hardwarově softwarový problém

Ahoj,skúšal si hard reset?

Re: Hardwarově softwarový problém

Jestli myslíš factory reset, tak ano. To menu pod zprávou o zamčení nic jiného nenabízí než reset, reboot nebo bootloader.

(upravil Dohnalik 9. 4. 2016 23:28)

Re: Hardwarově softwarový problém

Znamená to, že je zamčený proti nahrávání jiných operačních systémů než ten kterej tam je. Neznamená to, že je zamčený a nic s ním nemůžeš dělat. Většina telefonů většiny lidí je zamčená, málokdo se v tom vrtá. To kam ses dostal je bootloader, zkusil bych najet na fastboot, bootloader nebo reboot a odpálit, jeslti nabootuje.
Pokud ano, tak bych příčinu hledal ve volume tlačítkách, zda-li nejsou náhodou stisknutý/zkratovaný/whatever, protože do tohodle modu se na většině mobilů dostává tak, že se drží nějaký (příp obě) z volume tlačítkek a power tlačítko zároveň.

Pokud nenabootuje, tak máš asi poškozenej obraz operačního systému, případně jiná chyba.

Re: Hardwarově softwarový problém

Tlačítka volume jsou funkční, protože se pomocí nich dá posouvat v tom buzna-like menu (žlutá položka na bílým pozadí je fakt supr). Reboot ani factory reset nemá na nic vliv, vrací se do menu pod Locked.
Reboot bootloader má za následek zhasnutí a poté v cyklech 7x zavibrování při vypnutým displeji. V dskuzích na webu frekventovaná závada a bez řešení (vada základní desky čili » komunální odpad).
Podle mě counter životnosti, telefon poznal nové ID displeje nebo co  a po chvilce šaškování si zakázal funkci, případně nějaký zmršený sw po vybití baterie, checksum v setupu nebo něco, viz to zmatené datum u položek.

Re: Hardwarově softwarový problém

Spíš si myslím, že to je idiotsky navrhlej výrobek. Čínani se s counterem životnosti neserou, nedokážou ani dát dohromady ten Android na to, bez podpory na všech těch čínských forech. Důvod, proč si nekupuju levnej mobil.

Pravděpodobně to bude něco neošetřenýho v SW, kdy si sám sobě odmaže zavaděč a visí v bootloaderu. Hlavně, že měli peníze na to si platit logo beats audio.

(upravil Crifodo 10. 4. 2016 19:34)

Re: Hardwarově softwarový problém

Levnej mobil byl Nokia 1600 za 1,- který funguje x let na první baterii, týden výdrž, po x pádech na zem včetně ze štaflí na dlaždice...
tyhle androidy lidem padají na lino a už nejde dotykáč, je to shit. No, chlapce stála výměna displeje 1700,- a je to na p***, tak mu to asi vrátím jako sw nefunkční, ať si třeba zkusí někomu prodat za pětikilo ten displej nebo jak myslí...
displej 800x480 by se sice hodil ale bez dokumentace a bez driveru stejně k ničemu. A tyhle rozteče na moje ruce a hlavně oči by stejně nebyly.

(upravil Dohnalik 11. 4. 2016 1:28)

Re: Hardwarově softwarový problém

Můj mobil mi slouží už 4 roky, stále nejnovější android, spadl snad úplně všude, přežil několik fesťáků, bahno, voda, pivo a furt funguje. Display OLED, na kterej nedám dopustit, i celkem slušné rozlišení 1280x720. V té době mě stál tuším 8k. Na baterku 1-3 dny, podle zátěže. To mi stačí, stejně s sebou mám powerbanku. Jako náhradu jsem si vybral Galaxy S7, kvůli fotáku a hlavně OLED display, nic jinýho už mi do mobilu nesmí. Až budou nějaký kačeny nazbyt, tak pořídím.
Na staré Nokii 1600 se nepodívám na internet, rozvrh, spoje, nic...je to fakt jen na volání, což je věc, kterou prakticky nedělám.

Re: Hardwarově softwarový problém

tyjo, na tech 1280x720 bych u tydlifounu asi potreboval asistenci Karla Zeise, jeste ze mobil nevedu,.. zlata staricka J728 s 640x280 a KLAVESNICI.. big_smile

ad tema - LCD v telefonech a PDA jsem menil radove asi 10, 15.. A zadny velky nastrahy jsem tedy nikdy neshledal, vetsinou par sikovne schovanych plastovych pacek - ty jsou ovsem tak blbe schovany (podle me) ne proto aby se ulomily nejak naschval, ale protoze jsou ty hypermoderni kramy proste "vodporne miniaturni" (me bohate staci i mikro SD, nekam to polozis a pak to hledej..) 

ALE pokud zhasla polovina displeje rekl bych ze ta rana zpusobila nejspis vetsi skody nez jen jeho rozbiti sad ono uvnitr je to samy BGA,  ty se s vekem loupou i bez vetsiho nasili, a konec koncu i napr. kondici jsou dost nachylny na vetsi ranu, a kdyz praskne neni to samozrejme opticky poznat, o keramickych filtrech a krystalech ani nemluve (to jen obecne, VF obvod samozrejme nebude ta pricina nezobrazovani wink )

ohledne flashovani bych se  ybt tebou sveril nekomu kdo se tim zivi a ma bv tom praxi, pujde to urcite bud primo pres konektor nebo bude nekde uvnitr urcite nejakej JTAG a pod.. ale na to zkus fakt nejaky telefonni forum - sverit se nekomu kdo to ma v pazoure bude mnohem rychlejsi nez slozite googlit a zkosuet smile

Re: Hardwarově softwarový problém

Nitram napsal:

LCD v telefonech a PDA jsem menil radove asi 10, 15.. A zadny velky nastrahy jsem tedy nikdy neshledal, vetsinou par sikovne schovanych plastovych pacek -
ALE pokud zhasla polovina displeje rekl bych ze ta rana zpusobila nejspis vetsi skody
ohledne flashovani bych se  ybt tebou sveril nekomu kdo se tim zivi

Tady byly fakt nástrahy, jednak podmíněně lepicí fólie (na fólii která se tváří jako stínicí je zespodu nalepen páskový vodič a lepidlo které to drží k vnitřku krytu je asi tak stejně pevné jako pevnost vodiče v tahu), na webu je video k tomuto modelu "disassembly xxx" kde je nějaký postup kam strčit planžetu a něco odtlačit, ve skutečnosti je tam jiný páskový vodič který se může přefiknout, na jiném místě video ukazuje jak odlepit kostičku foťáku od základové desky aby byl přístup ke konektoru toho foťáku a teprve pak ke konektoru displeje, ve skutečnosti modul foťáku nebyl přilepen k desce, ale vsunut do čtvercového prostřihu v desce a z druhé strany posichrován rámečkem z plechu, který byl k foťáčku čtyřmi sváry přibodován - nerozebíratelné spojení, odvrtával jsem ty sváry, hned pod nima jsou útroby toho foťáčku. viz foto.
No vzhledem k tomu, že půlka displeje sice zhasla, ale ten zamčený stav hlásí stabilně svítící celý displej, to vypadá že adresování displeje či videoram není poškozená, i vzhledem k tomu, že tenhle stav nastal až po půlročním vybitém stavu, váhám že to je spíš sw zásah. Flashováním se zabývat nebudu, vrátím to mladýmu majiteli, tyhle radosti mi mírně řečeno nejsou sympatické jako celé tohle odvětví elektroniky po čínsku. Mně stačilo celkem to, co jsem si užil s tou výměnou.

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Hardwarově softwarový problém

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£