Téma: Auna DS2

Ahoj, pořídil jsem si lowendové stereo značky Auna DS-2 (http://gramofony.heureka.cz/auna-ds-2/), za 3 tisíce. Za ty prachy jsem asi měl příliš velká očekávání, nicméně kvalita reprobeden, i přes jejich relativní masivnost, je docela tristní a dá se bezpečně srovnat s repráčkama k PC. Pochopitelně mě to dost zklamalo, protože jsem se těšil zejména na nízké frekvence, kterých se mi ale nedostává. A tak se ptám... lze to nějak vylepšit? Bedny jsou k vlastnímu tělesu přístroje připojeny každá zvlášť 3.5 mm jackem. Je možno připojit lepší repro? Abych zůstal u značky Auna,našel jsem repráky (http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... ie-300-sf/), které mají jako možnou volbu připojení taky 3.5 mm, ale půjde to reálně? Co vy na to? Podívejte se na to, prosím. Díky.

Re: Auna DS2

Je to prostě šrot, kterej jako šrot hraje... U značky Auna bych rozhodně nezůstával. Připojení reproduktorů 3,5 jackem je dost nestandartní nicméně v principu to není ten zásadní problém (přesto si spíš myslím, že tam jsou Cinche). Nicméně asi nemá smysl s tím něco dělat... úplný odpad bude i zesilovač, čili pokud chcete zlepšení, uvažoval bych o úplně jiném systému od nějaké renomovanější značky.

Re: Auna DS2

osobně - pokud Ti to způsob Tvého nákupu dovolí, tak bych to zabalil a vrátil. Jinak samozřejmě, připojit box jiného provedení můžeš, pokud splňuje parametry toho výstupního zesilovače.

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: Auna DS2

Obávám se že lepšími repry si vůbec nepomůžeš, šrot je i ten zesilovač.
Po jakési oslavě něco podobného od Auna, jen bez gramofonu zůstalo v sousední vesnici v mini sálu pro 50 lidí. Párkrát jsem to slyšel a klasický jezevčík z 90-tých let to přehraje čistotou zvuku z 2W repráčků, jen není tak hlasitý.
Bohužel tomu nepomohlo ani připojení bedýnek Pioneer, od minivěže. Ani kombinace Auta repráčků na minivěžičce Sony vůbec nehrála.
Když už jsem tam dotáhl tuhle kombinaci Sony - Pioneer, koupenou za 8 éček na tržišti, tak jsem zkusil co je slabinou Auta.
Výsledek -úplně všechno.

Re: Auna DS2

Nevím co od toho čekáš, za tu cenu nepořídíš ani napájecí kabel. Pokud to jde tak to rychle vrať a začni znovu.

Re: Auna DS2

Díky za příspěvky. Na vrácení je pozdě, vyhodím to z okna smile