Re: Bassreflex Eminence Delta 15

No hurá, tak přece to nebylo úplně marný:-). Zhruba jak píše Ondra, záleží jak si věříš v elektronice. Ale vzhledem k tomu, že to finančně vyjde vlastně na stejno, koupil bych Behringer CX2310 (dvoupásmová stereo ti stačí, CX3400 je zbytečná). Prohledej bazary, je jich mezi lidma hodně a prodávaj se hodně levně.

Re: Bassreflex Eminence Delta 15

Jojo, máš pravdu.... CX2310 bude dostačující. Myslel jsem že nemá subsonic a otočení fáze (což je přecijen dobré mít), ale teď koukám že má. Chybělo to u starší CX2300.

Re: Bassreflex Eminence Delta 15

Tak objednáno. Sorry za dotaz, otočení fáze znamená?

Re: Bassreflex Eminence Delta 15

Obrátí fázi signálu pro sub (v tomto případě "pouze" hodnoty 0/180°, ještě lepší varianta je plynulé nastavení 0-180) což umožňí sladění fáze subwooferu se satelity v konkrétním prostoru.

Re: Bassreflex Eminence Delta 15

Díky za info. tááákže výhybku mám. Z mixu mám pouze RCA výstupy, takže propojím L/R na L/R u výhybky a z výhybky jde 1 XLR kabel SW output do zesilovače. Do zesilovače tedy pokud je to mono bridge stačí přivézt jenom signál do kanálu 1 nebo musím zapojit z výhybky nějakým Y kabelem oba kanály? Tím kanálem 1  se ovládá hlasitost v bridge režimu. Díky

(upravil KarelXth 3. 4. 2016 12:50)

Re: Bassreflex Eminence Delta 15

Ano, signál přivedeš z mixu do crossoveru a z něj výstupem "sub out" jen na první kanál zesilovače na basy a zesilovač přepneš do "mono bridge". Nikde jsem se v manuálu nedočetl, co s druhým kanálem zesilovače v bridge módu, ale radši bych stáhl hlasitost druhého kanálu na nulu. Pak na crossoveru přepneš vzadu režim na "stereo 2way", oba násobiče "low/high" necháš na hodnotě "x1" a zepředu v obou kanálech zapneš "low cut 25Hz". Dál by byla škoda nevyužít toho crossoveru i pro satelity, takže signál pro zesilovač na satelity doporučuju vytáhnout z obou výstupů "high L" a "high R". Uleví se jim a odmění se ti o něco lepším zvukem. Všechny tři potenciometry "xover freq." nastavíš na pokud možno stejnou frekvenci, cca 80-150Hz, to vyzkoušíš, jak to bude nejlepší. Pak ještě vyzkoušej v provozu párkrát přepnout tam a zpátky "phase invert" tlačítko u subwooferu a nech ho v poloze, ve který budou basy lepší/hlasitější. To by mělo bejt všechno.