Re: Headamp s E88CC a 6N13S

hosi co se takhle pustit do symetrickyho OTLka,buzenyho obema fazema z DACu?tedy vystup z DACu primo na mrizku predzesilovaci lampy?jako inspirace by mohlo poslouzit toto schema,jedna se o pred casem vyrabeny OTL irmy ARG:
https://lh3.googleusercontent.com/-7NCJ … 34_big.gif
jako koncovky by treba mohly byt rusky 6C19P...

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

pzwak napsal:

THD pod 0.1% už sotva někdo pozná

Jen by mě zajímalo jak se takový setinový THD mantrista který zároveň preferuje vinyl a gramofony, srovnává s faktem že naprostá většina LP z těch zlatých vinylových časů vznikala z masterů na magnetických pásech, kde zkreslení z principu neklesalo pod 1%.

(upravil hranatybraska 24. 2. 2016 12:14)

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

No ono to neni o thd. THD neni pricina spatnyho zvuku. THD je akorat jednim z nejsnaze meritelnych dusledku jinejch pruseru.

Mimochodem ne ze by ten primotop s 6n13s nesel trochu poladit tak, ze by to bylo o dve tridy lepsi.

Mam v hlave myslenku, uvidime vecer, co z toho vznikne. smile Kazdopadne by to byl takovy "upgrade kit".

Web

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

mam otazku, aky mate nazor na tento headamp
http://www.head-fi.org/t/309855/review- … mp-pre-amp
http://www.head-fi.org/t/439449/lightbo … id/1145667

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

jednou jsem zvukove porovnaval s jednodussim marasovym WCF...majiteli Little Dot i mě se vic libila to Marasovo...

(upravil hranatybraska 24. 2. 2016 13:01)

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

Mala anketa: Vlastnici headampu s 6N13S / 6N5S / 6AS7 / 6080, měli by jste zájem o malý upgrade vašeho sluchátkáče? Pokud by se sešel dostatečný počet zájemců, mohli bychom případně stvořit  "upgrade kit". Sem napište, jak máte dimenzovaný zdroj? Stači mi, jaký největší proud a napětí při tom proudu je schopný dodávat za podmínky, že se ještě normálně uchladí.

Web

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

Bavil jsem se s Hranatymbraskou a zkusíme navrhnout nějaký ten upgrade tohoto HA tak aby se při co nejmenších změnách parametry podstatně  vylepšily - tedy jestli o to bude zájem ...
M.

Web

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

hranatybraska napsal:

No ono to neni o thd. THD neni pricina spatnyho zvuku. THD je akorat jednim z nejsnaze meritelnych dusledku jinejch pruseru.

No dobře, na tom jsme se shodli že tyhle věci musí být hlavně vidět smile to jak zvučí je vlastně vedlejší.

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

Crifodo - jasně, vinyl sám o sobě nese zkreslený záznam oproti originálu, jde spíš o to, nezkreslit ten "přečtený" zvuk dalšími zkreslovači. Většinou dnes nikdo nemá možnost porovnat záznam na vinylu s originálním zvukem před vylisováním, takže "přečtený" zvuk se stává originálem a případné zkreslení masterů a lisování se stává součástí nahrávky. Taky jde o to, o jaké zkreslení jde, jak správně připomíná hranatybraska...

Web

(upravil Crifodo 24. 2. 2016 12:51)

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

pzwak: souhlas, takový hammondy by pod 15% THD nikdo nechtěl poslouchat, to by byl zvuk na sviňu, natož aby tam tu vohulenou lampu chtěl něčím nahrazovat.
někdo se tu zmínil že ne každej chce poslouchat i smyky prstů na strunách a nádech zpěvačky, takže ta polohluchota přes některý zařízení je zde plusem.

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

podle mych zkusenosti je polohluchota dana hlavne slozitosti zarizeni,plati pro cely retezec od A do Z...
Maras a Hranatybraska :zkuste to upravit,myslim ze by o to mohl byt zajem,ja se nabizim s vyrobou prototypu...

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

Crifodo: no právě, někoho nádechy zpěvačky a smyky prstů po strunách třeba ruší... wink

Web

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

K sluchatkacu v prvom prispevku:

zakladna myslienka je celkom dobra, ale ak sa to trochu vylepsi tak vie to hrat celkom pekne. Samozrejme ze sa nejedna o super vyladene zapojenie ale tych je na internete ako safranu. Ja mam nieco podobne s tym ze mam SRPP na vstupe a mam to zatiahnute celkovou spatnou vazbou a prud koncovou flaskou pomerne velky. Vysledkom je pre mna osobne velmi pekne hrajuci sluchatkac s velmi velkym vykonom na hranici coho su schopne sluchadla a moja hlava, tiez az privelmi zalezi od signalu ktorym to krmim, chce to trochu vacsi rozkmit na vstupe (aspon 1V, lepsie viac) a kvalitny zdroj signalu (aspon FLAC), podla mna to uchometricky skresluje minimalne, pripadne vobec teda niesom schopny to rozlisit, skor mam pocit ze skresluju nekvalitne mp3 v porovnani s FLACom akoby mal skreslovat zosilnovac. Samozrejme velmi zalezi na impedancii sluchatok, s 32R to je nepouzitelne. Pouzivam 250R DT990 a s nimi to hraje paradne, vratene nizkych fr. s obrovskou dynamikou a nepostrehnutelnym skreslenim. Ak by som ale pozadoval vykony na utrhnutie hlavy tak uz to zacne trohcu kreslit, ale vtedy je ten vykon tak velky ze som napochybach ci neskresluju uz sluchadla. Mozno ten rozdiel sposobuje ta spatna vazba alebo subjektivny nazor na vec.

Tusim ze Fireman28 ma viacero verzii sluchatkacov a neviem ci skusal aj ten so SRPP na vstupe a celkovou spatnou vazbou?

Ad kudlibabka: symetircky sluchatkac uz staviam, len mam teraz menej casu, ma ale na konci Push-Pull a vystupne trafka pre lepsie prisposobenie roznym impedanciam...

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

tak nejjednodušší a nejkratší zařízení je ucho v první řadě v sále před tou zpěvačkou, na opačným pólu stojí aparatůry s třema miionama trazistorů na každým z 88 čipů, mějte slitování s výrobci, taky chtějí být z něčeho živi.

"přečtený" zvuk se stává originálem a případné zkreslení masterů a lisování se stává součástí nahrávky.

v tom je právě ta správná kapitola z bible hifistů. Dejme tomu posluchač si chrochtá nad B.B.Kingem. Ten hraje v sále přes lampový kombo na tu svoji gibsonu. Zvuk je tak správně zkreslenej, odráží se od stropu posranýho mouchama, ve vzduchu smrdí kouř z trávy, zezadu tě někdo polejvá pivem a zleva se na tebe mačká kozatá blondýna. To je originál 1, ten někdo natočil přel lampovej mix na lampovej masterovej palcovej pás, to je originál 2, z toho někdo vylisuje LP který posloucháš na Thorensu, to je originál 3, a na konci pak někdo teče když to leze ze sluchátkáče s 4x QQE03/12 jak je to autentický a hezky přiteplený, jako na živáku.

(upravil firemann28 8. 4. 2016 16:08)

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

...

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

Ad sluchátkáč s SRPP a celkovou ZSV:
Jj, to už zdaleka není takovej průser. Update by ten přímotop mohlo posunout někam do podobné hladiny.

Ad symetrický sluchátkáč:
Jde to udělat i bez trafa ve třídě A. (Pokud to neděláš unity gain, jako u Mc, jak Tě znám wink  )

Web

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

2crifodo:jj ja uz pred par desetiletimi zjistil,ze HIFI je blbost...

(upravil hranatybraska 24. 2. 2016 13:33)

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

Rozdíl je, když se zkresluje jen kytara B.B Kingovi a nebo se zkresluje zkreslená kytara, B.B.King, bubeník, basák, posluchači a ještě se to všechno na těch nelinearitách pěkně míchá a okořeňuje součtovými, rozdílovými složkami a jejich násobky.. To jsou pak slyšet ty mouchy na stropě a blondýnka někam zmizela s týpkem odvedle..

Web

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

crifodo: #34 mě dokonale pobavil, máš nějaký graf korelace zvuku s poprsím té blondýny? jako tlumení odrazů atp.? big_smile

Jinak sluchátkáč mám právě s QQE03/12 jako PP s VT, ale mám tam jen jednu na kanál, tak možná proto mám slušné měření i zvuk a jsem spokojený smile Pokud člověk používá rozum při návrhu a nevěří na báchorky, dá se leccos udělat a nemusí to být prasárna. Třeba 6n6pi použitá v odkazu od rikiho v postu #24 je taky určená pro impulsní provoz smile (samozřejmě nevím, jak a zda to má vliv na výsledný zvuk)

Web

(upravil Wili 24. 2. 2016 14:04)

Re: Headamp s E88CC a 6N13S

firemann28 napsal:

Wili, ak myslíš ten na doske z ebay-u, tak mám aj ten wink

Ano ten, mas tam zatiahnutu aj celkovu spantu vazbu? ak to zvukovo porovnas s tym co si daval v prvom prispevku ako by si popisal rozdiel?


hranatybraska napsal:

Ad symetrický sluchátkáč:
Jde to udělat i bez trafa ve třídě A. (Pokud to neděláš unity gain, jako u Mc, jak Tě znám wink  )

nj povodny navrh bol s unity gain trafkom, ale v momente ked sm ho zacal pocitat tak som zistoval cim dalej tym viac ze je to velky problem, pretoze narvat tak vela drotu na tak malicke trafko je velmi velky problem, aby to malo nejaku priatelnu indukciu primaru. Potom by na 1W zosilnovac trebalo trafo s 20-32W jadrom aby sa vosiel drot na kostricku, a to uz mi pride trochu mimo big_smile tak to bude klasicky push-pull. No uvidime ako to dopadne smile

To Acko co spominas by malo kondenzator na vystupe asi nie? alebo dalo by sa to so symetrickym napajanim ako kvazikomplementar? a nejak dc servo+dc ochrana a takto to myslis?