(upravil jula1967 5. 1. 2016 0:40)

Téma: TV obraz

zdravím,mam novou tv a nebaví mě koukat  že obraz je osekany ze stran,hlavně u starších pořadu a filmu,tv nabízí jak obraz si nastavit ale to není ono.je nějaky modulátor nebo převod obrazu a atd, kde bude obraz pořád stejný a kvalitní  v HD.existuje nějaká kouzelná krabička???

Re: TV obraz

Jo tak taková krabička neexistuje, proč by někdo vysílal v HD, když by to šlo zařídit nějakou krabičkou? Pokud Ti vadí letrbox, tak to buď můžeš roztáhnout, což možná spraví sebevědomí ženským, nebo ořezat. Čímž zase přijdeš o část obrazu. Vzpomínám, že v době, kdy se ořezávaly širokoúhlé filmy do televize na 4:3, tak v jedné scéně, kdy stáli dva kovbojové proti sobě na souboji, tak bylo vidět jen to "prázdno" mezi nima

Re: TV obraz

Nevím jaký máš problém, ale já nenávidím systém, který vidím u mnoha lidí dnes, že v lepším případě mají obraz roztažený do šířky a nechápou, že normální je koukat na záběry původně ve 4:3 s černými pruhy na krajích (proč bych měl koukat na malý obraz,  když jsem si koupil větší televizi a v horším případě mají aktivovánu funkci zoom, častěji ještě zoom2 a sledují tak "větší" obraz, často standardního rozlišení. Týká se to vždy úhlopříček 81cm, částečně 102cm a vyjímečně, ale též 127cm - ve velkém obýváku. Z tohoto kvetu.

Re: TV obraz

Na TV jsem sice už rezignoval dávno, ale docela by mě zajímalo jestli s tvůrci filmů někdy někdo konzultoval ořezání formátu z 16:9 na 4:3 jak se často dělo v ČT. Na titulky se nechal plný formát s vodorovnými pruhy a pak se obraz vyzoomoval aby vyplnil plochu, takže neúplné scény pak většinou buď vůbec nedávají smysl nebo to není ono.
A navíc je teď těch formátů HD a skoroHD hromada, prase aby to třídilo.