Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Díky za rady.Je to pro mě moc povzbudivé. Škoda že ty Tonsily se nedaji někde poslechnout. Ty Kentaury taky nevypadají špatně,docela mi připomínají -RS 534 Elektronika Praha. Jak je to s dnešní produkcí reprobeden,nejsou nějak ojebané vyhýbky,přece jen si myslím,že starši věci byly lepší,a nejenom reprobedny,ale i zesilovače atd.

Ještě jsem našel tento inzerát-reproboxy TVM ARS 330/8,po repasi vyhybek-vymněněny všechny kondezátory za špičkové Benic!uvnitř nová silná kabeláž,těsnění pod reproduktory.
Nemá nebo neměl je někdo?

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

http://www.sbazar.cz/david7110/detail/1 … -vymneneny jestli je to tenhle inzerát, jakože asi ano. Přestavbu téhle bedny jsem slyšel v jiné ozvučnici (zapuštěné reproduktory do přední desky - minimálně výškáč a střed by to asi chtělo i tady) a byla tam teda novjěší ARN226-08. Za ty peníze ale asi hezký i takhle jak to je smile Když by bylo nejhůř, tak tohle tady má myslim pořád takovou pověst a hodnotu, že kdyby se nelíbily, tak by neměl být problém je za rozumnou cenu poslat dál smile

(upravil jardabradler 7. 1. 2016 13:16)

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Tak ty tesly vypadaji dobre a určite budou hrat vyborne.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Toto je ještě o něco lepší nabídka, pokud jde o Tesly..

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Přeju krásný dobrý den. Tak jsem ještě nic nevybral. Stále procházím inzeráty a vybírám. Kluci,prosím vás,našel jsem tohle-Onkyo SC-570MK2

Velké dřevěné boxy z masivu, otevřené se zadním bassreflexem, kaloty na výšky i středy, velké bassáky z novými závěsy. Neuvěřitelný frekvenční rozsah 35Hz-45Khz, s tím že horní kalota hraje ty nejvyšší frekvence pro lidské ucho sice takřka neslyšitelné, ale rozsah je díky nim opravdu neskutečný. Fanatastický zvuk, jsou i v perfektním stavu včetně předních sítěk. Impedance 4ohmy, sinus výkon 80W, citlivost 90db. Díval jsem se na net,ale nenašel jsem nic bližšího o těchto bednách.
A ještě jsem se díval po tomto-reprobedny Pioneer CS-722A. Ale informací taky moc není. Nemáte náhodou s těma reprosoustavama někdo nějakou zkušenost?
A taky jsem dostal nabídku na staré Tesly ,tuším ARS 1058?
Moc děkuju za rady.

Ještě se prosím omlouvám za neustálé dotazy. Dalo by se vybírat třeba i ve dvoupásmových reprosoustavách,které by dokázaly zahrát rock,metal? Není u takových dvoupásem nedostatek basů?

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Ani ty Onkyo ani Pioneery neznám. Co se týče rozsahu, tak tam je jeho udávání dost ošemetné, když není uvedeno s jakým poklesem jsou ony limitní frekvence. Čistě teoreticky ... od 35Hz do 45kHz bude hrát kdeco, ale něco s poklesem třeba -3dB, něco -12dB atd. Podobně tak se nedá říct, že za každých okolností budou třípásma lepší než dvoupásma. Případný dostatek/nedostatek basů nebude primárně způsoben tím faktem, že je to dvoupásmo.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

V inzerci se nedávno objevil i tento model od renomované české značky. Cena je již trochu přes limit, ale vyplatí se to. Na jakékoliv Tesly, TVM, Pioneer apod. bych se vykašlal a jednoznačně vzal tyto bedny.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Jsou dobré,sám je modifikované mám,ale na metal nee.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Děkuju. Ty SHANY vypadají pěkně. Ale-proč nejsou vhodné na metal,mají nedostatek basů? Ještě jsem našel -JBL HP 430 Mahagon
A ještě-Quadral Shogun mk4.
Ale klidně by mohly i nějaké regálovky. Boužel nemám nikde tady v okolí možnost si někam zajet a něco poslechnout,jedině do Brna a tam zas nevím co kde je. Našel jsem tam jeden hifi bazar,ale mají tam jen drahé reprobedny. Právě by se mi i docela líbily nějaké regály,dát je na stojany. To by se líbilo třeba i manželce.

Ještě jsem se chtěl zeptat na reprobedny Magnat MPS 70. Nevíte o nich něco? Moc děkuju.

(upravil Benazi 14. 1. 2016 20:45)

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Na tento druh hudby spíš papír,maximálně polypropylén.Hliník má plechový zvuk,nemusí se líbit.Jinak basů mají dost ,jedou hluboko.
Asi před 6 lety jsem jel krátce na BW 603, tyto bych doporučil já,zvládly všechno.Já je tehdy bral za  desítku,dnes je cena vyšší ale jsou OK.
http://s11.postimg.cc/j4l3ix1cf/1001279.jpg


Další varianta od Dexonu. Dexonaci jsou basáci, jak známo.neměl by být problém.dobrý poměr kvalita cena.
http://aukro.cz/dexon-largo-130-sloupov … 23718.html

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Doporučoval bych tazateli udělat si výlet do Plzně a ty Shany si poslechnout na vlastní uši (a v kombinaci s vlastním zesilovačem). Slyšel je jsem také a plechový zvuk dle mého nemají. Naopak jsou velmi neutrální a lze na nich poslouchat prakticky vše. Pokud je ovšem nahrávka zmršena, tak nepomůžou ani bedny osazené reproduktory s membránami z panenských (rozuměj nedeflorovaných) blan..

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Quadral Shogun (mk5 - má to jiný střed a výškáč)  jsem slyšel a mohlu vřele doporučit...  Krásně plné basy, zbytek taky zcela OK. Jen mají relativně nízkou citlivost (87dB/W/m), takže to bude asi chtít dohnat zesilovačem.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Děkuju.Utěch Shogunů by znamenalo mít výkonější zesilovač?

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

no... udávají k tomu 100-150W, takže bych se určitě nebál něčeho kolem té horní hranice. Samozřejmě i s tím TX-7440 to bude hrát, ale větší rezervička by zesilovači prospěla.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Občas také poslouchám rock (resp. metal) a Quadraly bych si tedy na jeho reprodukci nikdy nekoupil. Nemají totiž s věrným přednesem nic společného. Slyšel jsem v čas. odstupech několik modelů této značky a všechny měly týž zvuk. charakter. Ano, basují mohutně, ale to je také všechno.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Tak v hi-fi celkově, a obzvláště v téhle cenové relaci, podle mě nejde o věrnost reprodukce... na to jsou referenční monitory. Hi-Fi má být podle mě o tom, že každé bedny mají určitý svůj charakter... V tom, že někomu vyhovují a někomu ne je to kouzlo. Teď konkrétně k těm Quadralům, neslyšel jsem je nijak podrobně ale spíš příležitostně, neslyšel jsem je u sebe doma, a neslyšel jsem na nich metal, ale v té situaci se mi zamlouvaly víc než dost... basy mohutné byly, ale nepřišlo mi že by byly "přebasované".

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Nazor ne moc souvisejici se zvukem: vzal bych ty Apolla. Osazeni je Seas 25TAF? a L17RCY, oboji velmi dobre menice. Kdyby se zvuk prece jen casem nepozdaval, jde vymerit a udelat nova vyhybka, a tato prace bude mit, vzhledem ke kvalite menicu, smysl.

ruzne DIY repro

Web

(upravil BFU43 15. 1. 2016 15:39)

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Kocour : Naprostý souhlas. Konečně racionální názor hodný konstruktérského fóra.

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

dobrý den. zatím se mi zamlouvají ty Larga 130 od Dexonu. líbí se mi i vzhledově tak i rozměry jsou pro mě ideální. jen je škoda ž je nemohu poslechnout. nemá s nima někdo nějakou zkušenost? Psal jsem i na ty Shany a majitel sám mi je na tvrdší žánr nedoporučil.

(upravil ondra.klofat 15. 1. 2016 15:59)

Re: Jakou reprosoustavu do 10000 Kč?

Pokud jde o ty dexonbedny nové za plnou cenu tak bych za ně ty peníze asi nedal... Celkově ve mě tahle firma vůbec nebudí důvěru, jejich starší "Allegro" taky nebyla zrovna povedená bedna (resp. na to, kolik za ní chtěli). Už jen některé části popisu jejich produktů jsou minimálně úsměvné.

Kocourův příspěvek má určitě něco do sebe, nevhodnost ať už sloupků Shan nebo těch Quadralů na rock je samozřejmě možná a věřím tomu, o to víc dává smysl Kocourova varianta wink