(upravil voltik 1. 1. 2017 21:01)

Re: Kolo Favorit

Posun ve středové ose kola:
Sehnal sem fungl nový zapouzděný střed za 130Kč včetně pošty a je vyřešeno cool

Jinak co se týká pláště tak sem nakonec sehnal Schwalbe HS159 KevlarGuard 630x32 plášť drát bílý bok s tedy býlím, ne béžovým bokem, ale co se dá dělat.

Web

Re: Kolo Favorit

Teď by mě zajímalo, jak propléts rámem kola napájecí vodič zadního světla. Jaký fígl na to existuje a jestli vůbec nějaký ?.

Web

Re: Kolo Favorit

Navaž si na špagátek matičku a když bude otáčet rámem tak cestu najdeš. Až budeš na konci tak za to navaž drát a protáhni.

Re: Kolo Favorit

To nevím, jestli vyjde. Ty díry jsou dosti malé big_smile

Web

Re: Kolo Favorit

vyndej osu slapaku a vodic natahni od vrchni dirky do stredu,ze zadni dirky do stredu natahni nejakou strunu nebo kus medenyho dratu,pripajej na to konec vodice a protahni dozadu...pokud ti to prijde moc slozity,kup si blikacku....:-)

Re: Kolo Favorit

kudlibabka: jo dík, super. 
Blikačku nechci. Právě že mám jednoho Favorita bez dynama atd. a já tam to dynamo atd. chci zpátky dát.
Tak snad se to povede... smile

Web

Re: Kolo Favorit

Ty kráso ono se to normélně povedlo big_smile

Vzal sem drátek na vázání vánočních věnců a povedlo se. Každé na první až tětí pokus (směrem od hlav. složení to bylo víc pokusů), ale povedlo se. V to sem ani nedoufal smile *heureka*

Web

Re: Kolo Favorit

vidis jak ses sikovnej.....:-)

(upravil Pech. 30. 1. 2017 19:56)

Re: Kolo Favorit

Ad pětikolečko a Favorit celkově... mám kolo favorit-special, z roku 1991 najezdil jsem na něm hodně a měnil akorát špalky a pneumatiky, než jsem mesel vyměnit původní, 25let fungující pětikolečko s jen nepatrným opotřebhením ozubení vyměnit, protože západky už byly tak ojeté že nefungovaly dobře, tak co, dáme nové, koupil jsem nové 6 kolečko shimano, krom úplně neoznačeného bylo na výběr už jen tohle, pokud to mělo být na závit, na silniční náboj a po roce bylo v prdeli, stejně jako řetěz (taky shimano), protože původní byl příliš široký.....

Nechápal jsem, šel jsem vynadat do kolokvelbu co mi to propdali za sráč a dostal jsem vysvětlení, že jezdím příliš mnoho a šlapu moc silně...  Kreténi, když je to silnička,která má dva tácy, jedem má 50 zubů a druhej 40, vzadu je na vrchním kole pětadvacet, tak když přijde kopec, tak holt vyvalim oči a beru ne....  a že tady jsou kopce všude....  Možná to je blbý styl, ale jak mám jezdit jinak? pod každým kopcem slézt? to nemusím mít kolo, to můžu chodit pěšky rovnou....  takže jsem náhodou sehnal nějaké staré vícekolečko, je trochu jiného provedení než původní, tak snad bude stejný závit, až umře druhé shimano-shitano, které jsem tam musel mezitím dát, protože aby se to vlezlo do rámu a obsáhly to původní přehazovačky prostě není zbytí.

Jiná volba  nebyla, tak jsem vyosil hřídel s talířema trochu doprava, asi o 3,5mm, aby nešel tolik bokem na vyšší převody a jak debil jezdím pošusty na nižší převody, protože Shitáno

Jinak to mám přepletené na zesílené ráfky remerx (19/622) a pneumatiky se vzorkem (28mm/622) a nerez dráty, protože prasknutím jednoho nebo dvou drátů to začne a jew třeba to přeplést celé, jinak klid nebude. Já si ráfky vyplétám sám na kola (mám ještě kolo čz) i na motorky sám, zadek jsem na fáčku dělal 2x, protože mi těsně po vypletení odešel původní zadní náboj.

V podstatě se dá říctm, že byl s kolem klid do té doby, než jsem tam musel z různých důvodů namontovat dnešní komponenty. Jinak je to kolo dobré a rychlé, běžně po rovině jedu 30-35km/h a buzioblečkáři na mtb nechápou, že je předjíždí vyžraný vesnický hromotluk v monterkách smile

Re: Kolo Favorit

Môj prvý favorit bol mojim najlepším bicyklom, aký som kedy mal. Vydžal mi asi 4 roky, kým mi ho neukradli z pivnice. Kúpil som ho z peňazí z brigád. Ako stredoškolák som na ňom ročne najazdil nikoľko tisíc km. Pár krát za sezónu poriadna údžba a všetko pracovalo ako malo.
Potom som kúpil horský bicykel s výbavou Shimano STX, čo bol podľa mojich informácií v tej dobe optimálny stred medzi životnosťou a kvalitou. Reťaz aj zadné 7kolečko som menil raz za 2-3 roky.
Bohužiaľ je to realita dnešnej doby. Veci sa tvária kvalitnejšie, ale moc dlho nevydžia...

Re: Kolo Favorit

no soucasna kolecka a retezy umoznuji snazsi razeni coz je vykoupeno jejich zivotnosti....hlavne plati,ze by clovek mel tocit lehci prevody,tim jednak setri kolecka a retez a druhdak tolik nenamaha vyplet...dost casto se setkavam s tim,ze kola nejsou spravne zapletena a to ani u drahych znacek...myslim ze uz jsem to tady psal ale zopakuju:draty na strane kolecka smerujici dozadu musi byt hlavickama ven....na horni polovine kola...pokud to tak neni a pokud tahate tezke prevody popraskaji i 2,5mm draty...

Re: Kolo Favorit

Ahojte, mám tu problém s kolem viz videa:-)))


https://www.youtube.com/watch?v=b8JzTh81JC8
https://www.youtube.com/watch?v=zWkibYAm4Mc
https://www.youtube.com/watch?v=ZVzIHF-rmso

Zadní náboj + osa + šestokolečko. Vše mělo být nové nebo zánovní.


Je moje myšlenka správná s tím, že je náboj špatný ?

Web

Re: Kolo Favorit

nejspis jsou z sestikola vypadany kulicky,rozeber to a uvidis,novy kulicky sezenes....

(upravil voltik 6. 7. 2018 23:03)

Re: Kolo Favorit

tím to nebude smile
šestikolečko je nové. Tuším, že problém bude v náboji.

Web

Re: Kolo Favorit

Zkus náboj rozebrat. Několikrát se mi stalo, že byla křivá osička - i u relativně dobrých kol.

Re: Kolo Favorit

Je to asi křivý závit pro kazetu s kolečky na náboji.To byla na favoritech/eska taková tradice,ale podle videa by si to zasloužilo i lépe vycentrovat jestli budeš měnit náboj.