Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » Vejškáče Monacor DT-284 - problém v autě

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

(upravil DaVidsob's 16. 11. 2015 22:30)

Téma: Vejškáče Monacor DT-284 - problém v autě

Zdravim, mam drobnej problém, dal sem si do auta do dveří repráky monacor, středobasy SP6-100PRO a vejškáče DT-284, výhybku sem si k tomu navrhoval sám, je to buzený zesilovačem pioneer 4x 100W Dčko, mam drobnej problém s tim, že hrozně záleží na tom, kde mam hlavu, vejškáče sou zatim provizorně přidělaný viz. obrázek, takže s nima můžu všelijak kroutit a natáčet, no a když sou natočený, tak aby se jejich pomyslný osy spojovaly jakoby nad ručkou, tak jako se to má dělat, tak mi přijde, že ty vejšky hrozně "řvou" neni to vubec přijemný, jakmile dám hlavu doprostřed nad tu ručku, tak to hraje supr, i když oba vejškáče natočim na sebe tak taky, ale jakmile trochu uhnu hlavou, tak je to průser. Při tom než sem to dal do toho auta, tak sem to testoval doma v nějakejch starejch tesláckejch uzvučnicích a bylo všechno v pohodě, dokonce sem i ten vejčkáš a výhybku dal do jinejch telsáckejch beden (ARN6604 + ARV3604) kde sem to dal místo původního vejškáče a původní výhybky a hrálo to moc pěkně, snad líp než ta bedna v originále, no ale tady v tom autě je to najednou průser...  Před tim sem tam měl sadu od pioneera za 4500,- byla to stejná topologie, neodymovej vejškáč s 28mm kalotou, plnohodnotná 12dB/okt. výhybka a 165mm středobas k tomu a to hrálo fakt dobře, vejškáče byly natočený aby se spojovaly nad tou ručkou jak sem psal a žádnej problém nebyl, ať sem měl hlavu kdekoliv... co s tim ? Natočit jinak, nebo sundat tu železnou mřížku jako to maj tady: http://www.fiat-marea.de/pics_hifi/woll … ea_237.JPG nebo je tam průser s fázema, nebo je to tim ferrofluidem ?
http://i64.tinypic.com/zum8v6.jpg
http://i67.tinypic.com/k49x85.jpg
Dík.

Re: Vejškáče Monacor DT-284 - problém v autě

Na ty rady kam je správné vejšky směrovat zapomeň, zjistíš, že je to skoro jedno, protože tak extrémně směrové vejšky prostě nejsou. Jakou jsi to udělal vůbec výhybku? Na mřížku ani ferrofluid nesahej!

(upravil DaVidsob's 19. 11. 2015 23:52)

Re: Vejškáče Monacor DT-284 - problém v autě

výhybky sem řešil zde
na konci je vidět fotka hotový výhybky, taky zjišťuju že je možná možný, že se ty vejškáče musej rozehrát, dát jim pořádnej kotel, ať má magnet teplotu 35°c a mě ať chrastí v uších ještě půl dne.
Vypadá to že i s tou polaritou sem se trefil, když vejškáče přepóluju, tak neslyšim žádnej větší průser, možná při delšim a pečlivějšim poslechu bych slyšel, ale když jeden vejškáč přepóluju a druhej nechám správně, tak slyšim že ta strana kde je správně je hlasitější někde na těch 2..3 KHz a sou tam víc slyšet detaily než na tý druhý straně, to vše ale jen při tichym poslechu, při vyšší hlasitosti už je to málo patrný.
Ad. 2:
taky se mi ta polarita ze začátku tloukla s polaritou vejškáče v zadních dveřích (tam sem dal ty pioneery co byly dřív ve předu) než sem tam ten vejškáč pořádně přidělal, aby byl nasměrovanej dozadu, aby nebyl slyšet do předu, blbý je, že sem zjistil, že výhybka u těch pioneerů je navržená s nepřepólovanym vejškáčem a ta moje je navržená s přepólovanym, takže sem otočil fáze u zadných repráků, takže basy se odčátaj a vejšky sou stejně (ty středobasy ve dveřích stejně maj zakázáno pod 100Hz, takže je to asi jedno, do 100Hz to obstarává basák v kufru) ale samozřejmě když sem zkoušel jak hrajou ty monacory, tak sem měl vypnutý repráky v zadu aby se ty fáze netloukly mezi sebou.

Re: Vejškáče Monacor DT-284 - problém v autě

Testy s přepólováním dělej na růžovém šumu.
Zajisti si polaritu stejnou u středobasů, vpředu vzadu. To, jak je ke každému přizpůsobena polarita výšky, neřeš.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » Vejškáče Monacor DT-284 - problém v autě

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£