Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Reproduktory » Výběr reproduktorů

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 47]

(upravil hp123 16. 11. 2015 10:58)

Téma: Výběr reproduktorů

Ahoj potřeboval bych poradit chci si postavit subwoofer k mému zesilovači s dvěma reproduktory ale nejsem si jistý tím který jsem vybral. Je to tenhle reproduktor : http://hadex.cz/q347-repro-255mm-10-basovy-4ohm100w/
Koupil bych dva. Jestli nestojí za nic budu rád za alternativy. A musí mít odpor 4ohmy.

Re: Výběr reproduktorů

čau, tyhle hadexy jako takové nejsou moc dobré repra. I přes to, že nejsou k tomu skoro žádné parametry, dovolil bych si říct že by to bylo spíše vhodné do 2 pásma jako středobas než jako subwoofer. Vidím že do reproduktorů nechceš moc investovat a tak se ptám, jaký máš zesilovač na krmení toho subwooferu?

(upravil hp123 16. 11. 2015 11:25)

Re: Výběr reproduktorů

Ahoj na jeho krmení mám zesilovač 2x20w proto bych tam chtěl dva reproduktory. Ten zesilovač je pouze pro subwoofer.Pro levou a pravou reprobednu mám zesilovač 2x125w. Reprobedny mám třípásmovou vlastní výroby.

Re: Výběr reproduktorů

jo takhle, chtěl by jsi levý a pravý sub, jaký máš cenový strop pro reproduktory? Pokud chceš aby to zahrálo dolů, musíš chledat repro s fs kolem 30hz a níž , pokud chceš bassreflex tak qes - qts oko 3.5 až do 4.5. pokud to bude mít víc, je to spíše do uzavřenky. Náročný na kvalitu asi moc nebudeš co?

Re: Výběr reproduktorů

Ne já jsem začátečník to jsou spíš experimenty o kvalitu mi moc nejde. Cenový strop je 1000Kč i s dopravou a myslel jsem že bych je dal spíš do uzavřenky.

Re: Výběr reproduktorů

Tohle jako subwoofer moc nezahraje, navíc na 20W zesilovači, navíc v uzavřence... Ať se to líbí nebo ne, basy jsou výkonově nejnáročnější část systému, tudíž budit subwoofer 2x20W mi nepříde jako smysluplné... jasně může to kolikrát stačit, ale určitě né s tímhe reprákem. Jak psal lojzek... jako středobas v hoodně lowend dvoupásmovce budiž.

(upravil hp123 16. 11. 2015 13:37)

Re: Výběr reproduktorů

A co kdybych ten reproduktor napojil na aktivní výhybku která bude napojena na zesilovač 2x125w. A od zesilovače pro subwoofer 2x20w bych upustil?

Re: Výběr reproduktorů

Subwoofer by měl jít prakticky výhradně přes aktivní vyhýbku... dělit pasivně nějak solidně na cca 100Hz, obzvláště u výkonnějších subwooferů, bývá dost nepraktické až nereálné. Co se týče téhle varianty, oproti 20W konci tam určitě bude pokrok v tom, že se to už proti vršku nějak prosadí a bude už znát že tam něco hraje (odhaduju, protože nevím co na vrchu je a čím by to bylo poháněný). To že to bude pořád hrát nedobře až mizerně je fakt, kterému se s tímhle osazením stejně nevyhneš.

(upravil hp123 16. 11. 2015 13:54)

Re: Výběr reproduktorů

A můžu se zeptat kam zařadit aktivní výhybku jestli před nebo až za koncák? A hrálo by to mizerně i s jiným reproduktorem??? pohání to tenhle zesilovač: http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/ksd8251.htm

Re: Výběr reproduktorů

Aktivní vyhýbka patří před koncové zesilovače... Samozřejmě že s některými reproduktory (vždy v odpovídající bedně) to bude hrát méně mizerně, s některými to bude hrát dobře, s některými může dokonce i dost dobře wink V určité chvíli přestane být limitujícím faktorem reproduktor a bedna, a začne to limitovat zesilovač... ale to je teď asi zbytečné řešit. Každopádně tyhle repra bych asi zavrhnul... Musí to být vyloženě 2x10" a kam to vlastně příde???

(upravil hp123 16. 11. 2015 14:41)

Re: Výběr reproduktorů

No chtěl bych s toho postavit subwoofer.Reproduktor je teď omezen pouze odporem 4ohmy, nemusí to být 10" reproduktor velikost je libovolná a reproduktor bude pouze jeden.
Myslíte že tenhle reproduktor by vyhovoval bednu (ozvučnici) bych si postavil sám : http://auto-subwoofery.heureka.cz/mohawk-10ms-124/

Re: Výběr reproduktorů

Mizerná citlivost, moc pozlátka kolem za málo peněz = špatnej reprák. Pokud chceš něco hodně levnýho, tak když už jsme byli u toho Hadexu.... nedávno se přiřítil kamarád s tímhle v asi 80L bassreflexu. Bude to za tyhle peníze vždycky nějakej kompromis... velikost pohonýho systému toho repráku je docela směšnej když to teď vidim (viděl jsem to jen přimo v bedně). Nicméně to relativně hrálo, a šlo to i celkem hezky dolu... ale bude to velká mrcha... takže jestli to má přijít do obýváku nebo tak, tak asi skoro zbytečný. Co se týče něčeho menšího a zároveň levného, tak jsem slyšel subík s dexoňáckym IRB20... když by byly v páru, tak bych si to asi taky uměl představit namísto nějaké té 10". Dá se vymyslet spousta věcí...

(upravil hp123 16. 11. 2015 15:58)

Re: Výběr reproduktorů

Rád si nechám poradit a poslat tip. Když něco vymyslíš tak mi to pošli budu rád.

Re: Výběr reproduktorů

Když ono fakt těžko takhle střílet nějaký repráky.... jak sám vidíš... subwoofery se dají postavit dejmetomu 6" až do 18" i víc big_smile Když nevim jaká je konkrétní situace, co se tím bude ozvučovat, s čim to bude hrát, jak jsi nebo nejsi limitovaný rozměry atd., tak se těžko něco tipuje.

Re: Výběr reproduktorů

já bych řekl, že tady je to vcelku jedno, že tady hraje roli asi cena. nicméně pokud můžou být bazarové tak bych mrknul i tam, dá se něco sehnat. Čučel jsem na bazos ale tam je to hrůza, samý odpad.

Re: Výběr reproduktorů

Jakýkoliv reproduktor do 1000Kč i s dopravou a s odporem 4ohmy. Na rozměrech nezáleží nemám jěště bednu.Ozvučovat s tím budu pokoj popřípadě malý venkovní 10x10m možná ani tolik ne. smile

Re: Výběr reproduktorů

A vršky jsou k tomu jaké?

Re: Výběr reproduktorů

Co jsou vršky??? Promiň jsem Amatér.

Re: Výběr reproduktorů

V pohodě, skoro všichni jsme tu více či méně amatéři big_smile Co bude hrát s tím subwooferem = co jsou zač ty třípásma

(upravil hp123 16. 11. 2015 17:39)

Re: Výběr reproduktorů

Dvě reprobedny vlastní výroby s basovým,výškovým a středovým reproduktorem. A odporem 4ohmy.uvnitř je tří pásmová výhybka.

Příspěvky [1 až 20 z 47]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » Výběr reproduktorů

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£