Re: SPV100P- temer hotovo

Nejlepší pájku, jakou jsem kdy měl, dělají Kovohutě Příbram ( a to jsem vyzkoušel kdeco...). Jmenuje se MTL 408, 1.1.2.B a stojí něco přes 600/kg. Vřele doporučuju....

Re: SPV100P- temer hotovo

MTL408 - jo, to je suverénně nejlepší cín, se kterým jsem kdy pracoval; chytalo to obstojně i na levné shit niklované konektory, skoro jsem ani nepotřeboval kalafunu.
Nadával jsem jak bejk, když nám v (teď už ex-)práci došla a šéf koupil nějaký bezolovnatý Stannol, se kterým se skoro nedalo pájet.. o Pb-free cínech tady na minulém fóru byla docela drsná diskuze.

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Já můžu doporučit Fluitin Sn60Pb, chytá to i na čínské takykonektory a obecně na vše... Bude to podobný typ, jako psal Dingo.

Re: SPV100P- temer hotovo

Jiřík: možná se jedná o to samý, na ty čínský konektory to chytá dost fajnově. Ten cín je trubičkovej s náplní, od tý doby co ho mám, nic kromě onoho cínu na pájení nepoužívám (kalafuna je kdesi v krabici několik let schovaná).
Jedna špulka onoho cínu má 1kg a mám jich 8ks - takže zásoba až do...........

Re: SPV100P- temer hotovo

Proč používáte čínský konekory, Vy hovada? smile))
Neutriky jdou letovat i tím trojhranným klackem na okapy smile))

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

No když kámoš občas něco chce a něco donese, nebo chce něco nejlevnějšího, tak není zbytí a čína to kreje.

Re: SPV100P- temer hotovo

A proč chce něco nejlevnějšího?
S čím jsou pak potíže-rozpadá se to, nemá to kontakt a tak ????

Web

(upravil kyselym 16. 6. 2007 17:43)

Re: SPV100P- temer hotovo

nekterym lidem proste nevysvetlis ze je lepsi koupit jeden konektor za 100kc na furt nez porad dokola kupovat konektory za 3kc... nehlede nato ze ty cinsky zmetky proste ani nevedou! ja si koupil jeden takovej(ne proto ze sem chtel ale byla nouze a tady v krame u nas vedou jen ty cinsky za 3kc pac by tu drazsi neprodali-tim drazsi myslim taky cinsky ale lepsi za 10kc) a pouzil sem ho na composite video vystup z pc do TV a stacilo snim otocit a obraz byl vprdeli. V idelanim miste natoceni sem mel pruhy a sum a ja nevim co jeste...proste des a hruza vymenil sem to za druhyho cinana ale malinko lepsiho a byl to rozdil nebe a dudy!nicmene i ten se po par zapojeni a rozpojeni rozpadl...takze od ted uz jen neutrik a tasker.

Re: SPV100P- temer hotovo

Já bych spíš napsal, že když jednou člověk tu čínu napají tak "celkem drží" ale při prácí se to rozpadá jak sivně.

Re: SPV100P- temer hotovo

to "celkem" si psal s obema ocima zavrenyma co? smile to proste nedrzi...je to jen zpusob cinanu jak z blbcu vytahnout penize...

To nerikam po zkusenosti s jednim konektorem!

(upravil Karlos 16. 6. 2007 17:53)

Re: SPV100P- temer hotovo

kyselym no jasně, ale zase já uplnou čínu nekupuju, a ta co je v repro k pc celkem drží a nikdy se mi nestalo aby něco upadlo nebo tak .. ale jinak to je šmejd.

Re: SPV100P- temer hotovo

mno neviem či aj toto je to čína, ale občas sa to dá kúpiť za 15-20 korún, pájkuje sa a drží to vynikajúco, nerozpadá sa, kontakt nestráca..neutrik to nie je, ale zatiaľ ma nesklamal
http://www.somogyi.sk/jsp/folap.jsp;jse … ;cikk=2069

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Taky pěknej hajzl, jednou jsem to nedopatřením koupil. Ty GND naříznuté kroužky okolo vůbec, ale vůbec nepruží, doporučuju vyzkoušet. Kostru to drží jen náhodou, dotykem v bodě největšího vyosení...

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

presne tak...
par uz sem jich vyzkousel a chce to koupit tak aspon 5 na jeden trochu funkcni...
lidi zacnete trochu uvazovat omg....neutrik cinch na panel stoji myslim 78kc a protikus SP52 od taskeru tusim 62kc a mate "perfektni" spojeni v domacich podminkach nadozivoti a bez starosti a trapeni!

Re: SPV100P- temer hotovo

Trochu odstrašující případ je snad to že jsem tak před 3 měsícema koupil v EZK 20 párů 6,3mm jacků těch kovovejch rádoby zinkovanejch /celoželezný pouzdro, jeden tuším stál 10kč nebo kolik/. Bylo to z nutnosti rychle udělat kabeláž. Takovou chybu co jsem tehdy udělal už nikdy nechci zopakovat. To že se polovina konektorů ani nevešlo do protikusů, polovina se rozpadla nebo byla už v novým stavu, ještě nepájeným vyzkratovaná a podobný radosti.. Ty co jsem navybíral na nutnost jsem za tejden mohl vyhodit po 5ti zapojeních se to buď sypalo nebo to začlo vypadat hnusně. Stálo to necelý pětikilo, měsíc na to jsem koupil nějáký XLR, 6,3mm jacky a další věci od Neutriku a akorát cinche jsem vzal od Taskeru, protože Neutriky maj jedinej typ a to je golden řada na kterou zatím nevybylo. Můžu říct že je to prvotřídní kvalita při alespoň trochu slušným chování na celej život.
I ty nejlevnější Neutriky jsou na doma víc než dobrý a můžu jedině doporučit. Jak psal sinclair zapájet se to dá snad čímkoli, neoxiduje to a vypadá to hodně exkluzivně narozdíl od plastovejch nebo rádoby zlacenejch sraček za pětikačku.
Když už mám zesy a bedny a kdo ví co ještě za deseti tisíce, je podle mě blbost kupovat konektory a kabely za pětikačku.

Re: SPV100P- temer hotovo

No to je jasný ale někdo má bedny a zesy za pár kaček smile