Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Repro na filmy a muziku-bez kompromisů, ale za rozumnou cenu

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

Téma: Repro na filmy a muziku-bez kompromisů, ale za rozumnou cenu

Dobré odpoledne všem.

Tohle vlákno jsem založil i na repromanii, bohužel ale bez reakce, neboť je jinak zaměřená. Proto prosím o radu zde.

Již nějaký čas hledám, čtu, laboruji nad reproduktory (hotovými, nikoliv stavba, na to nemám znalosti) do poslechové místnosti (obýváku) 5x4m. Místnost má 2x dveře, rohovou knihovnu, rohový látkou čalouněný gauč, dřevěný konferenční stolek. Jeden obraz. Jedna zeď je prosklená. Lehké záclony. TV a repro umístěny proti gauči. Repra nemohou býr postaveny 1m od zdi, tzn. bassreflex musí být dopředu (ani do stran ani do země).
80% filmy, 20% stereo poslech hudby (všehochuť - ponejvíce pop, rock).
Zdroj hudby: 1% origo CD, zbytek rádoby FLAC stažený po internetu, rádio (FM i internetové), takže kvalita ne úplně špica. Jinými slovy by repra měla umět hezky zahrát i s ne špičkovou nahrávkou. Jinými slovy by neměly vypichovat nedostatky.
Zdroj filmů: video soubory .mkv, .mp4 ve full HD, zvuk stereo/5.1 DTS

Receiver jsem již vybral (naskytla se mi velmi výhodná koupě): Yamaha RX-A3030.

Co se se poslechu repro týče, nejvíce mě zatím uchvátily Focal Aria 936 (obrovský, průzračný prostor, velmi dynamické, objemné, avšak přesné basy, které se při tišší poslechu úměrně stáhnou, ale nevymizí). Tedy sloupy dopředu, Focal Aria 906 dozadu a centr Focal CC900. Subwoofer, domnívám se, by v této kombinaci být už nemusel. Potíž je ale ta, že celk. MOC této sestavy je cca 90.000 Kč. Sleduji proto bazary (rád bych se vešel nejlépe do 30.000 Kč za celou repro sestavu), zda-li se tato sestava objeví. Nicméně bych se taky nemusel dočkat.

Dále mi byly doporučeny VM Audio (řada VMA-II), Sonus Faber Venere 2.5 či 3.0, Heco (to ale nemá bassreflex dopředu, takže škrtám), Cabasse, Canton (tyto 2 značky prý už také nehrají, jak v minulosti hrály) a Wharfedale (na repromanii se probíral problém s kvalitou samostatných reproduktorů, které Wharfedale používá). Sonus Faber je ještě dražší než Focal. Ostatní jsem hrát neslyšel. Prostě poměr cena/výkon při nastavené úrovni kvality aspoň na Focal Aria 936 jedině VM Audio? Ale i VM Audio přijde (komplet sada VMA-II se subwooferem) na cca 74000 Kč. To je pořád moc, navíc jsem je neslyšel... S citlivostí na tom nejsou nejlépe (cca 86 dB mi přijde málo, i když by to Yamaha RX-A měla utáhnout, zbytečně to zvyšuje spotřebu elektřiny).

Co byste doporučili z titulu ceny, kvality zpracování, použitých komponentů a výsledného přednesu (příp. kam mě dále nasměrovali)? Je vůbec rozumné kupovat repra z druhé ruky (zajíc v pytli, nemožnost sladění starších sloupů s neexistujícím centrem a zadními efekty)?

Předem moc díky!

Re: Repro na filmy a muziku-bez kompromisů, ale za rozumnou cenu

Ahoj,
tady jsi na DiY fóru, takže s komercí bych VMA-II moc nesrovnával.
Doporučil bych Ti spíš VMA-II S, které jsem sice neslyšel, ale dovedu si je živě představit jak hrají smile
Nějak nechápu logiku (neber to osobně) toho, že si chceš koupit bedny za cca 30 klacků a vzápětí řešíš spotřebu elektřiny wink
Pokud jsi šikovný, kup si stavebnici VMA-II S, časem si dokup subík se satelity a máš parádní sestavu. DiY reprosoustavy, budou mít zvukový projev, vždycky lepší než komerce! Na tom se shodne snad většina místních DiY nadšenců.

Web

Re: Repro na filmy a muziku-bez kompromisů, ale za rozumnou cenu

Prípadne VMA-II-mikro dopredu a dozadu, VMA-II center a VMA Sub po čase...alebo uplne dream zostava, VMA-II-S dopredu, VMA-II-u dozadu, VMA-II-center a sub podľa potreby.

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Repro na filmy a muziku-bez kompromisů, ale za rozumnou cenu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£