Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » DPS na Leach amp.

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

Téma: DPS na Leach amp.

Zdravím všechny.
Rozhodl jsem se že si postavim zesilovač. Jedna se o známy leach, ale trochu bych si ho chtěl upravit. DPSku už mám z části navrhnutou (bez zdrojové části a ochran). Jen bych chtěl aby se mě na to někdo zkušenější mrknul a popřípadě poradil co kde doladit. Jako koncové tranzistory by byly 4 páry BD911 - BD912 pak dále 2SC4793 - 2SA1837 a zbytek BF470 - BF469 (nebo nějaké náhrady). Všechny tranzistory TO220 a TO126 na Al pásovině, která bude přichycená o chladič. rozměr i s pásovinou je zatím 110x...
Náhled desky zde: https://onedrive.live.com/redir?resid=F … hoto%2cGIF

Kdyby se někdo našel kdo mi dá nějakou radu tak bych byl rád. Hodnoty ještě nejsou dopran. Je to hodně podobné originálu. Nejdřív jsem měl emitoráky poskládáne z 0207 odporů, ale raději bych tam viděl ty 4W G202. A ještě napájení by bylo z trafa 2x30V tj. cca 2x42V po usměrnění. Pro vyšši napětí bych desku překreslil na tranzistory TO3P asi Toshiby a dva páry. Výkon bych očekával tak 120W do 4ohmů. Bylo by to realné? Tři páry by byly asi málo že?
Díky

Re: DPS na Leach amp.

Není to špatné ale šlo by to poladit.. Vybodl bych se na pomalé BD-čka. Návrh ala DPA - s hranoly už tady dělal Tubamusic

http://rakyroky.rajce.idnes.cz/Leach_2013

poučné vlákno je i https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=17185

a http://zosilnovace.eu/ZosilonovacHifi250W.htm  předpokladam znáš..

Web

Re: DPS na Leach amp.

Jo tu stránku zosilnovace znám. Začínal jsem s jejich UNI50. Je na te DPSce něco vyloženě špatně? Myslím tím topologii. Ještě nevím jak vyřešit připojení BD139 na kliďák. Zaím to mám tak že na ten konektor připojím tranzistor na kablíku. Ten bych chtěl umístit někde mezi koncáky do středu chladiče. Nebo ho připájet přímo k desce? Kdyby byl na kablíku tak 100n kondík připájet přímo na nožičky tranzistoru, nebo na desku ke konektoru? Ještě jsem přemýšlel že tranzistory budou přímo na chladiči ze spod desky, nebo tak jak je to navrženo zatím na ty pasoviny.
Dokreslil jsem desku, ale bez ochran. Nejspíš bude zvlášť deska. V případě že bych tam nechal ty BDčka tak kolik páru b mělo stačit? Popřípadě bych tam dal dva páry Toshib sa5200 - sc1943 by pro napájení cca +-45V mohlo stačit ne?
https://onedrive.live.com/redir?resid=F … hoto%2cGIF
Každopádně díky za reakce.

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » DPS na Leach amp.

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£