(upravil Benazi 26. 10. 2015 14:00)

Téma: Republika bez mozků

http://www.instory.cz/1955-kam-se-v-ces … atopi.html
http://s27.postimg.cc/ogr2732dr/Sn_mek_379.jpghttp://s3.postimg.cc/5eh05e3f3/Fotografie_0085.jpghttp://s15.postimg.cc/rc86xb2mf/Sn_mek_387.jpghttp://s11.postimg.cc/3ldesxccf/Fotografie_0102.jpg
Takhle skončil Důl Paskov.
http://www.zdarbuh.cz/reviry/okd/dul-paskov/

(upravil maxell 26. 10. 2015 19:22)

Re: Republika bez mozků

hochu, kdyby enem Paskov...kde je důl 1.Máj (tam jsem fáral), důl Mír, důl František a Dukla ? všechno v útlumu, staří chlapi 5 let před penzí na pracáku (často i VŠ) zdraví v prděli, kdo je přijme, zaměstná ?

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Republika bez mozků

Na druhou stranu je jasné, že nerentabilní provozy prostě nemůže jen tak někdo z nostalgie dotovat. Podniká se proto, aby se vytvářel zisk a ne ztráta.
Předchozí systém nechtěl tuto pravdu uznat a doplatil na to.
Takových uzavřených továren je v celém světě statisíce.
Nějak mne to nedojímá.
Osud lidí je věc jiná, nicméně jsme bezmocní. Podmínky pro stěhování za prací (volné dostupné byty v místě dostupné práce - Praze) nejsou a části těch chlapů se ani nechce stěhovat nebo se něco jiného naučit.

Re: Republika bez mozků

No vidíte to, a v pátek mi šéf řikal že není uhlí, že je zvědav čím budeme na firmě topit v zimě. V uhelných skladech jsou poslední 4 tuny. Njn něják to hoši nahoře nedomysleli s uhlím když se zase polovina lidí vrátila ke kotlům na pevný palivo byť automaty.

Re: Republika bez mozků

uhlí bude z Polska, vím to ze zdrojů GŘ OKD Ostrava nebo z Číny tahat přes půl planety schiffem po moři...
to mně silně připomíná totalitní vtip o českém ekonomovi co vozí písek na Saharu, dneska realita a voliči tleskají vládě

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

(upravil Otas 1. 11. 2015 13:24)

Re: Republika bez mozků

Paskov je na dražší černé, kotle zpracují levnější hnědé. Toho je u nás za humny dost. Zajeď do Ledvic, máme dobré.
Je-li rozmlsán na černé, pak akce s kotli přišla pro české doly pozdě. Trh to napraví, doveze se levnější z Polska smile. Bratři Lechové rádi pokšeftují, to jim jde.

Edit: Vidím, že jsem udělal téměř stejné závěry jako již vědí znalí z místa.

Re: Republika bez mozků

Tak nevim jestli jste nekdy byly v hnedouhlenem dole.
To co my kupujeme domu je pouze odpad z vyroby pro tezbu uhli do prilehle vetsinou elektrarny, ktera potrebuje stale stejnou kvalitu uhli nezavisle na tom co se prave tezi. Diky tomu jde veskera tezba na tridirnu, kde se sortuje podle kvality a nasledne micha na stedni hodnotu. Diky tomu se jeden rok stane ze koupite vyborne uhli kvalitou se blizici cernemu a druhy klidne skoro hlusinu - ale to uz vazne prehanim, zas takovy extremy to nejsou.
Paskov byl proste neudrzitelne drahej, slozitejsi tezba a tedy a vyssi naklady. Co jsem pochytil, tak jej ani nezavrel majitel, ale v podstate odbory. Majitel nabizel hornikum ze jim necha plat, ale sebere bonusy, odbory chtely ponechat bonusy a zvysit plat.
Nevim jak vsude vidim ze ti co ziji z nasich dani dostavaji pridano. Ja pracuju u soukromnika a za poslednich pred 6 lety mi pridal 1,5 na hodinu a predtim minimalne 8 let neridaval vubec. Ale je to dobra prace a blizko.
Nastesti nemame odbory, tak je jen na nas 10 zamestnancich jestli za ty penize chceme delat nebo pujdeme jinam, treba na pracak.

(upravil Benazi 1. 11. 2015 18:30)

Re: Republika bez mozků

Paskov měl nekvalitnější uhlí v Evropě,produkce šla pro fa ALPINE,vysoce koksovatelné uhlí,vše klapalo do revoluce, pak přišly na řadu expozice,bylo potřeba vyřadit z dolů až 2500  zaměstnanců z 5000.Řešily se nemoci z povolání odstupný atd,pak přišel zlom do roku 1992 statní podnik.V roce 1992 zrušeny důchodové kategorie,šachty rozdány do soukromých pracek, Bakala,koláček a další zmrdi.Důl Paskov  sloučen s dolem Stařič. Po ročním provozu  důl Paskov uzavřen, Důl stařič zůstal.Na dole Paskov zůstalo uhlí na 30 let těžby.Podepsali se na tom všichni co dělali kariéru,vysrali se na lid.Na grosse už došlo.A ti  půjdou všichni do pekel.
Odbory pomohly dost,dělníci byli všichni ve fos.Protože každý zaměstnavatel je zloděj!!Tam kde nejsou odbory moc peněz nečekej,zpravidla to tak je,zaměstnavatel ojebává kde jde.Pokud jsi v technickém tak je to ok, pokud dělnas je to horší,tam zásah odborů nutný..


https://www.youtube.com/watch?v=D0OrN-wLpNU

Re: Republika bez mozků

Benazi napsal:

Protože každý zaměstnavatel je zloděj!!

Tak poďme paušalizovať: Každý benazi je BLB!!! V pohode, nie?

Re: Republika bez mozků

vono je to oboustranné...zaměstnavatel hledá způsob kde by odrbat, vyjebat lidi, nezaplatit, pozdě zaplatit, málo zaplatit...a zaměstnanec ? kde co ukrást, čornout, odfláknout, podvést, udat šéfa, běžná praxe, dědictví totáče ? nemyslím, socík vydechl naposledy před 25 lety, to je povaha česká proto jsme kde jsme

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Republika bez mozků

To na tom Slovensku jste tak moc  ujetí všecí?

(upravil mechanik 1. 11. 2015 21:37)

Re: Republika bez mozků

clarion napsal:
Benazi napsal:

Protože každý zaměstnavatel je zloděj!!

Tak poďme paušalizovať: Každý benazi je BLB!!! V pohode, nie?

Benazi napsal:

To na tom Slovensku jste tak moc  ujetí všecí?


Ako je ten citát? Mám ho celkom rád. "zovšeobecnovanie je známkou povrchnosti" Ja len že najskôr to bol "každý zaměstnavatel" teraz zase každý Slovák big_smile


Pre admina. To citovanie je hlavne dobré kvôli mazaniu aj ked uznávam že je to trochu menej prehladné.

Re: Republika bez mozků

A vida, jak se to tu rozjelo.

Napadlo mne alespoň deset komentářů a dovětků, každý byl ale jen k rozněcování vášní.
Nač; rozčilovat se znamená kazit si zdraví pro blbost jiných a nic se tím nezmění. To jen klucí islámský se v mešitě od podněcovatelů nechají vyhecovat k odstraňování nespravedlnosti tohoto světa.

Paskov bude stát takto, až bude zbourán, a sloj bude vytěžena odvedle. A třebas Poldi Kladno a řada dalších pamětníků zašlé slávy nebude mít jiný osud.