Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Volume potenciometr - help

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 24 z 24]

Re: Volume potenciometr - help

Dobrý den, na chrastící potenciometry používám také Servisol super 10.Výrobce uvádí, že je to vysoce účinný čistič a lubrikant spinačů a kontaktů.Odstraňuje vazelinu a oxidační splodiny a jiné nečistoty, vytváří ochranný vodivý lubrikační film.Myslím, že výrobce má pravdu.Je to německý výrobek.Používám již několik let k plné spokojenosti.

Re: Volume potenciometr - help

Dovolil bych si jen upozornit na skutečnost, že Servisol Super 10 bohužel naleptává a rozpouští dráhy některých levných čínských potenciometrů.
Jinak je ale SS10 na značkové potenciometry /které tedy vůbec potřebují čistit/ výborný.
Též bych rád poznamenal, že chrastění potenciomeru nemusí být vždy způsobeno jím samotným, ale průchodem i velmi slabého ss proudu přes sběrače, díky zvýšenému svodovému proudu předřazených kondenzátorů /v horním živém konci/ a kupodivu někdy i navazujících kondenzátorů /na běžci/.
Tato závada /v kondenzátorech/ se snadno identifikuje tak, že po aplikaci čističe sice potenciometr ztichne, ale za několik týdnů se závada opakuje s ještě větší intenzitou.

Web

Re: Volume potenciometr - help

Škoda že sa neda dat niečo take ako prst hore alebo dole. Za taketo info pre mladežníkov by som Ti dal prst hore.
Vela ludí čistí potenciometre uplne zbytočne bez toho aby si uvedomili príčinu.

(upravil jik 5. 5. 2015 16:09)

Re: Volume potenciometr - help

Před chvilkou jsem vytočil Volume potenciometr Help (jak zní název vlákna) na zesilovači z tape decku na dvě třetiny od Deep Purple - dost dobrý. A od originál Beatles hned potom a taky dobrý... smile

Ale co jsem chtěl napsat - před nějakým časem jsem dělal opravu potenciometru v terénu, neměl jsem u sebe nic a oni taky nic neměli (teda kromě toho, že já jsem měl s sebou jenom pájku, kalfunu a cín, oni šroubováky a kleště). Rozebral jsem ho, očistil pouze mechanicky a dráhu bohatě "vystlal", místy i přitlačil měkkou tužkou (tu měli) a běžec jsem oblízl tužkou pro jistotu taky. Počítal jsem s tím, že to bude jenom dočasná záležitost a ono né. Funguje to pořád. Možná taky proto, že to není volume, ale treble, kde se s tím až tak často netočí. Doufám, že jsem tímto zásahem nehnul průběhem korekcí... Ale zatím to funguje...

Příspěvky [21 až 24 z 24]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Ostatní technika » Volume potenciometr - help

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£