Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » MID/HI - MT-102 osazeni??? Prosim pomoc!

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [2]

Téma: MID/HI - MT-102 osazeni??? Prosim pomoc!

Dobry den,

koupily jsme mid-hi skelety MT-102, a resime ted cim je osadit za rozumnou cenu ale zase aby jsme na ukor ceny neprichazely o vykon.. skelety jsme dostaly komplet bez stredovych 10" repro , pouze s 1" vyskovymi drivery - selenium d-250x / 8ohm ( http://www.prodance.cz/d250-x-8ohm.html ) , což jak jsme pochopily nejsou pro tuhle bednu použitelné.. tudíž jsme hledaly ve všem rozumnou střední cestou obdobné reproduktory s podobnými parametry.. jelikoz s timhle nemame moc zkusenosti chcem se zeptat jestli je tohle vubec mozne a bude to hrat tak jak ma ?? dekuji , odkazy na reproduktory ktere chceme pouzit nize ...

links: // MT-102 //technicka dokumentace//foto//

TD// http://speakerplans.com/index.php?id=mt102
FOTO// http://i61.servimg.com/u/f61/11/71/28/69/dscn3910.jpg  // jsou dost podobne temhle skeletum,vicemene na 95%

Repro ktere by jsme chtely pouzit -

10" MID - 4x Sovereign 10-300 8/ohm (II) (Fane) //  http://www.prodance.cz/sovereign-10-300-8ohm-ii.html

1" DRIVER - 2x D220Ti OMF 8/ohm // http://www.prodance.cz/d220ti-omf-8ohm.html

Doporucene repro od vyrobce -

10" MID - Beyma 10M250 - https://www.lautsprechershop.de/pdf/bey … 10m250.pdf

2" DRIVER - Beyma CP-800Ti http://www.beyma.com/getpdf.php?pid=CP-800%2FTi

Dekuji moc za všechny rady a přimopínky ..



je mozne osadit tyhle skelety těmito komponenty ??? bude to fungovat ?? jinak jaky by jsme idealne potrebovaly zesilovac pro tyhle dve bedny s vyse zminenymi komponenty ? co vnitrni zapojeni ? jak se to u takovehle bedny resi ?? predpokladam ze vyhybku jedine aktivni tudiz procesor/crossover ...

(upravil Otas 6. 9. 2015 18:10)

Re: MID/HI - MT-102 osazeni??? Prosim pomoc!

Jsou lepší cesty, než "s výhodou" koupit jakousi konstrukci (dosti složitou a projektovanou na dražší měniče) a pak hledat, s čím to bude hrát.
Navržená náhradní repra na první zkouknutí porovnání s origo jsou vcelku zaměnitelné. Náhrady ale budou pochopitelně o něco horší. Ta S 220 bude hrát výšky hlasitě, ale na ucho nic moc kvalitou, k němu pasuje horna HM 25 - 25, vyjde to značně levněji než originál. Ten Sovereign je s o něco menší účinností, neznám ho, hrát jsem ho neslyšel. Na měření vypadá dobře. Ale Prodance jich nejspíš nemá dost na skladě.
Udělat schopnou pasivní výhybku je pro začínající amatéry prakticky vyloučené (měřící mikrofon + ucho + srovnání + měření impedančních parametrů). Čili to znamená dva zesilovače (2* 600W/4 ohmy a 2*cca 100W/8 ohmů) signál bude rozdělen v crosoweru (elektronické výhybce) nebo v nějakém speaker managementu.
Srovnejme normální skelet s výhybkou dle návrhů vynikajícího, zkušeného konstruktéra Huberta Mašína (Prodance - měření - sestavy s), pokud byste použili(y) nějakou sestavu z výběru, tak ušetříte na koupi zesilovače a i výhybka vás vyjde laciněji. A bez experimentů s hrozbou poškození výšek (nejčastější chyba nezkušených konstruktérů), má je vychytané i fázově. Mám od něj 3 různé páry beden, vesměs skvěle odladěné.

Příspěvky [2]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » MID/HI - MT-102 osazeni??? Prosim pomoc!

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£