Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Bedny, sub a receiver

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [7]

Téma: Bedny, sub a receiver

Zdravím,

rád bych poprosil o radu na zaslanou sestavu.

subwoofer
bedny
receiver

Rád bych věděl názor, zda to půjde dohromady (sladit kvůli impedance, nerad bych je odpálil.)
Budu to brát přímo v daném obchodě.
Proto pokud tam existuje lepší kombinace, budu moc rád za pomoc.


Nebo varianta č.2

subwoofer
reproduktory
receiver

Jiné bedny, jiný receiver.

Díky za rady.

Re: Bedny, sub a receiver

hodně beden za relativně málo peněz mi příde jako ne zcela správný přístup.... pokud bych chtěl kvalitní zvuk, tak bych se neodvažoval nad podobou cenou uvažovat asi ani pro samotný pár předních sloupů. Osobně bych se vykašlal na subwoofer a peníze přidal do rozpočtu na lepší bedny, které se bez subwooferu obejdou, ale je to jen jedna z věcí co se dají udělat...osobně jsem příznivce spíše toho když bedny hrají samy o sobě i bez subwooferu. Konkrétně tenhle subwoofer jsem měl pár týdnů doma a znovu bych ho nechtěl... klasické dunítko... na filmy možná někomu dostačující, na kvalitní poslech hudby nepoužitelné.

Re: Bedny, sub a receiver

Pokud bych tedy odebral subwoofer, co například tento model:

bedny

Receiver je v pohodě? Bude dostačovat?

Re: Bedny, sub a receiver

Jestliže něco od JAMO, tak právě tohle... Slyšel jsem tedy jen samotné sloupy (S628). Co se týče multikanálových recieverů, tak tam příliš přehled nemám... Na nějaké konkrétnější parametry jsou na stránkách skoupí (výkony při jakém zkreslení atd.), takže těžko soudit jaké reálné hodnoty to má.. co se týče výstupního výkonu ve vztahu k zatížitelnosti reproduktorů, tak předek je v pohodě, zadek a centr jsou bedny trošku níž se zatížitelností než co udávají že leze ze zesilovače... ale opět, skutečné výkony mohou být více nebo méně jiné (=spíše skoro určitě nižší)...a i takto by to nemělo být nic, co by reproduktory při rozumném používání nezvládly. Ale jak říkám, v recieverech uplně nemám přehled co za jaké peníze je či není dostupné...

Re: Bedny, sub a receiver

Tak tedy půjdu do S628. Zatím bez subwooferu.
Jediné co nedokážu rozhodnout je receiver.
Jestli kanálový 2.0 nebo 5.1. Bedny jsou 5.1 tak počítám že to bude lepší pokud je to sestava 5.0

Re: Bedny, sub a receiver

Samozřejmě pro tuto sestavu reproduktorů je nutný reciever s alespoň pěti výstupními kanály zasilovače tedy 5.0 nebo 5.1.... resp. nezbytně nutné to není... Já jsem to v minulosti řešil právě bez použití klasického reciveru, tedy pěti samostanými zesilovači a odpovídajícím pětikanálovým D-A převodníkem... ale to je ten komplikovanější a většinou i dražší způsob. Samozřejmě nejjednodušší způsob je reciever který zařídí vše od zpracování signálu až po zesilovače.

(upravil pavelst 28. 8. 2015 13:59)

Re: Bedny, sub a receiver

máš SZ

Příspěvky [7]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Bedny, sub a receiver

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£