Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktory » YAMAHA A-S501 + JAMO S 626 = dobrá kombinace?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [1]

Téma: YAMAHA A-S501 + JAMO S 626 = dobrá kombinace?

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli jsou tento stereo zesilovač a tyto reproduktory vhodná kombinace.
V případě jakéhokoliv doporučení, které vřele vítám, vám jen nastíním to co bych od toho očekával.

To co bych chtěl, je pouze co nejlepší reprodukce hudby, jak taneční a elektronické, tak i třeba rocku smile (v rámci peněžních mezí cca do cca 23 000 ,-  , pokud by se ale jednalo o návrh něčeho mnohem lepšího i když dražšího, tak kdyby jsme zlepšení laicky převedli na procenta, o kolik by to bylo ve výsledku lepší, tak přijatelné varianty jsou nad 40% s tím že úplná horní mez by měla být 25 000 ,- , není to sice moc na něco pořádného, ale stále lepší skok oproti mým 2.1 repráčkům, které mám připojené teď smile jedná se o ACCORD SW-1800W, kdyby někdo chtěl vědět s čím přibližně poslouchám teď) ta procentuální hodnota je hloupě řečeno, ale jelikož se až tak moc v tomto nevyznám a hlavně nemám zkušenosti s poslechem většiny podobných reproduktorů a někdo by mohl mít, tak budu moc rád za každý návrh smile a toto by mi mohlo pomoct se rozhodnout.

Každopádně jsem se rozmýšlel nad tím jestli mám koupit zesilovač nebo AV receiver, ale po mnoha fórech psali, že bych musel dát za opravdu kvalitní receiver spoustu peněz a že se na to v této cenové relaci více vyplatí Stereo zesilovač, zvlášť pokud to má být na hudbu.

Reproduktory JAMO S 626 mají celkový výkon 260 W při 6 Ohm , tudíž 130 W na jednu, ovšem Stereo zesilovač YAMAHA A-S501 má uvedeno 85 W + 85 W při 8 Ohm , 120 W + 120 W při 4 Ohm a co trošku nechápu nebo jsem si o tom respektive zatím nic nepřečetl, tak má uvedeno tzv.

Max. dynamický výkon / kanál ( 8/6/4/2 ? ):
130/150/185/220 W

Nejedná se o krátkodobý výkon? Pokud tomu tak rozumím nebo spíš nerozumím smile

A co se týče konektivity a z čeho bych chtěl aby mi proudil zvukový signál, tak bych rád z notebooku. Lenovo Y500 , který má i optické zapojení, které řeším přes tzv. opti-jack (optické připojení se nachází v konektoru jack), řešil jsem takto propojení s domácím kinem a vše perfektně fungovalo.

Za jakékoliv připomínky a návrhy budu moc rád, nedělám ze sebe žádného odborníka, ale dá se říct že inteligentní jsem. Poprosil bych tím všechny připomínky, třeba výsměch a podobné věci, aby se tu neobjevovaly, jak to bývá na jiných fórech a že toho občas je a místo řešení otázky, která byla položena se řeší třeba do jakého psychologického oddělení se má kdo vydat big_smile nebo třeba k očnímu smile

Doufám také že jsem toto téma dobře zařadil smile

Příspěvky [1]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktory » YAMAHA A-S501 + JAMO S 626 = dobrá kombinace?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£