Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Reproduktory » AC Akustika

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 27]

Téma: AC Akustika

Čau, co s tím? mám 2ks, Je to 12'', výkon nevím, měření je dole v odkazu. Kdyby to mělo nišsí Fs tak by to byl možná pěkný subík. Stáří cca 8 let s tím, že bývalý spolužák na tom hrál cca 2roky na 80W zesilovači a poté co se odstěhoval od rodičů tak mu to leželo ve sklepě v suchu a temnu.
http://lojzek123.rajce.idnes.cz/AC_Akus … G_6765.jpg

Re: AC Akustika

Fs by mi asi pro SW příliš nevadilo, Bl a Qts to má slušné.
Ale schází mi účinnost, Xmax, frekvenční charka nebo alespoň rozsah, popřípadě zatížitelnost.
To jsou slabiny AC, nenapsat všechno.
Jinak jsem měl kdysi od Andreje předělávané ARO9408 a hrály krásně (lampově), to uměl skvěle. Odehrál jsem na ně nejlepší diskotékové roky.

(upravil djsteve 28. 6. 2015 22:33)

Re: AC Akustika

Dnes je už situacia v AC trocha iná.Niekedy zamestnávali kadekoho dnes robí reproduktory Rene alebo sám starý pán Andrej.
Nieje to zlé ale čo si nezmeriaš tomu never. A neveril by som ani tým Ts parametrom čo k tomu reproduktoru máš. A do subwooferu to vhodné nieje. Skôr do kompaktu alebo monitoru.
PS: Parametre uvedené na stranke AC akustika ohladom ich portfólia sú niekde uplne mimo. Odporúčam nedržať sa ich ani len približne.

Re: AC Akustika

Říkal jsem si jaká designová hrůza to od AC zase bude, ale tohle je fajn a 2p z toho bude jedna báseň. Parametry jsou snad přímo k tomu, navíc přes systém dříve využívaný TVM.

(upravil Lojzek 29. 6. 2015 19:48)

Re: AC Akustika

čau, díky za reakce. Tyhle parametry nejsou ze stránek AC, tyhle parametry mi měřil skoro soused smile Ing. Zdeněk Matyáš - určitě znáte smile
Takže říkáte 2p. Antonio, co by jsi chtěl za to, kdybych ti to hodil do ostravy, ty by ses mi na to mrknul a přiladil mi k tomu nějaký výškáč?

Re: AC Akustika

Dvoupásma dělám standardně za tisícovku. Postni fotku ať mám představu, drivery kdybys neměl, tak tu mám ty, co inzeruju v bazaru.

(upravil Lojzek 30. 6. 2015 15:05)

Re: AC Akustika

čau, fotku představy myslíš jakou? velikost a tvar bedny? já bych to mrsknul do EM 120. drivery v bazaru nevidím, asi jsem slepý....

Re: AC Akustika

Vždycky uvítám, když vím dopředu na čem budu dělat, proto bych to rád viděl. EM120 mi nic neříká, google najde jen nějaký vlak...

Ty máš vyplé podpisy koukám, no nic, tady.

Re: AC Akustika

promiň, je to megaton EM 121 smile.  Něco tam máš ale je to uplně jinde než kolik bych do toho chtěl hodit. nejrači bych tam mrsknul DT 150 protože jednu mám doma nebo něco takového levnějšího.
Moc se mi do toho nechce investovat. Původně jsem to chtěl jako suby ale bohužel to FS mě překvapilo.

Re: AC Akustika

Jako i kdyby to fs bylo nižší, nebude to známka vyložené vhodnosti pro sub, ale do 2p to má parametry ideální, spodek to mít bude. Naopak DT150 dostatečně nízko nepůjde, jím to nejspíš zabiješ. Nedávno jsem u podobné koncepce (EVM 12L + CDX1-1745 + A1160U) nechal driver hrát plně už od 2-2,5kHz, aby to bylo bez díry na středech. No, ona tam sice byla, ale mimo osu, způsobená v ose uřvaným EVMkem.

Takže co největší zvukovod a třeba CD10Fe nebo snad i BRT 25/30/01,8.

Re: AC Akustika

aha, a zvukovod by jsi doporučil jaký? Ten dexon se bude dát poslouchat? na výhybku počítat tak kolem 1000kč co?
Vím že to repro nemá frekvenční charakteristiku ale i tak usuzuješ že to od spodu bude basovat? Bez subu to ale stejně bude slabé co?

(upravil djsteve 30. 6. 2015 20:07)

Re: AC Akustika

K tej beyme CD10fe som skúšal najlacnejší zvukovod  Beyma TD8060 chodí to dobre. Lacné a bude to stačiť ked to chceš deliť tak vysoko.

Re: AC Akustika

Tak za málo asi 1160 nebo 7570. Dexon bude ok pokud sám o sobě vystředěný nekreslí. Výhybka bude běžná, žádných 15-20 součástek, ledaže by sis to chtěl sám komplikovat a rovnat drobnosti. Co do basů, simulovat umíš, porovnej si to s jinými.

Re: AC Akustika

antonio, už tak 5 minut čtu tvou větu a nějak nechápu ,,Tak za málo asi 1160 nebo 7570'' smile no podle mých simulací se mi zdá že basy budou nic moc. sad

Re: AC Akustika

...za málo peněz můžeš koupit asi Megaton A1160 nebo...

Tak jasně, hifi to nebude, ale ve srovnání s jinými často používanými profi 12" to zahraje dobře.

(upravil Lojzek 1. 7. 2015 19:22)

Re: AC Akustika

ty brďo, vždyť ty zvukovody jsou dražší jak celý driver. Já se na to asi vykašlu. to je 4000Kč za 2x driver + zvukovod, počítám tak 2500kč za 2 výhybky + práce, to jsme na 7500kč + dřevo + madla + blbosti, no, to bude 10 K jak vyšitých

co takhle DE10 + ME10? to mám doma jeden kus. + jednu bednu.

to už vychází lepši, koupime ještě jeden kus DE10+Me10 = cca 1200kč + 2500za výhybky + praca a cena vychází už líp smile ?

Re: AC Akustika

Antonio, ono záleží při měření i rozteč středobasu od výškáče? Měří se to vždy z metru? nebo jsou různé délky.

Re: AC Akustika

Ahoj, opět tady píšu, nedaří se mi ty repra prodat tak přemýšlím dál co stím, napadlo mě že bych to dal do auta. Buď bych to dal jako sub (2x bassreflex 35L/35hz) nebo bassreflex 45L fb 40hz v IB. Dále mě napadlo 2xbassreflex 40L / fb 40hz a nechat to hrát do 250hz a k tomu přidat komponenty které by hrály od cca 80hz.? - asi kravina co?

Re: AC Akustika

Lojzku nediv se, že to nikdo soudný nechce. Napasovat takovýto magnet na plechový koš dokáže jen hňup Cimbala a číňan, nikdo jiný.
Ono to funguje, ale po namontování do bedny už se nesmí s bednou sebeméně klepnout, natož tak uděřit či spadnout - v momentě je to vahou té krávy magnetu rozstředěný a k nepoužití.
Mám od Cimbaly téměř totéž, ale na litém koši od ARN860x, taky to nikdo nechce.
Cimbala je dnes hodně špatná obchodní značka. Byl to, je a asi v budoucnu i bude jen "MOTAČ" bez hlubší znalosti toho, co vůbec dělá. Hloupých lidí, ze kterých Cimbalovi žili a budou žít, je totiž pořád dost.
Starý pán ještě dělal s alnicem i feritem pro muzikanty poměrně s citem, kterému jej naučili ve fabrice.
Ale po převratu také začal pěkně přehánět parametry v honbě za penězi.
Ale to bylo pořád nic proti kokotu Renému, to je už jen žvanil a hlavně kšeftman s čímkoliv, co vypadalo jako zesilovač či reprák.
Přeznačí nějaké zakázkové, jednoúčelové, lacino nakoupené Selenium a levnější značky na něco hodně značkového /často jako zakázkovou Beymu/ a pic kozu do vazu, 150% je doma..
Oba pánové Cimbalové jsou multimilionáři - za peníze hloupých, případně bezradných lidí, co si koupili zahraniční reproduktor a porouchal se jim. Nikdy to neopravili originál kitem, ale zásadně "od oka" - jak známo, od oka se i blbě sere, natož tak dělá - podle toho to pak taky hrálo, jenže to málokdo poznal, zvlášť při 1ks v bedně.
Při jednom ze svých skupinových "zátahů" na pana Reného /naprosté ignorování reklamací porouchaných a předražených polských zesilovačů/ jsem tehdy u něj v jedné ze dvou garáží, kde tenkrát dělali "kusovky" viděl zajímavou, ručně psanou tabulku:
Průměr trnu - počet závitů - průměr drátu - impedance.
Jestli podle tohoto tenkrát dělali, tak se nedivím těm výsledkům. Dráty jako noha, mezery ještě větší, půl cívky ze systému ven, citlivost v prdeli, ale "umělo to 800W"...Dva kusy takto "upravených kiňáků" do subů mám od roku 1994 ještě na půdě a ne a ne se toho zbavit - a to mají změřených 93dB/W/m, což na Cimbalu té doby vůbec není špatné.
Ani Roman Štěrba s tím nechce nic mít, když jsem ho prosil, zda by šly uvést do původního stavu.
Řekl mi tenkrát: "Leošu, původní z toho repráku zbude jenom koš a segmenty, jinak všecko musí pryč - nástavce, vložka i celý systém, s preparací kmitačky, zalité epoxidem už se dnes nebabráme. Vyplatí se Ti to?".
Tož asi tolik k Cimbalovým.
Nicméně si nemyslím, že by to za pár stovek/kus nešlo do nějaké stacionární instalace prodat.

Web

Re: AC Akustika

Čau sinclaire, rád opět vidím příspěvek od tebe.
K těm reprům, abych řekl pravdu, nechce se mi to prodávat za 500kč/ks. To si k tomu rači hodím nějaký výškový, univerzal výhybku a nechám to hrát ve stodole králíkům a kozi. Abych řekl pravdu, hodně přemýšlím o tom, že to hodím antoniu do ostravy aď mi to s něčím odladí. AC akustika jako taková se mi jevila jako solidní firma. Pokud ale je to tak jak píšeš, je to smutné.

Příspěvky [1 až 20 z 27]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Reproduktory » AC Akustika

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£