Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

Shure SE215 jsou zvukově hodně povedená sluchátka (pro někoho asi ne, ale to sem nepatří). Sluchátka mají, pokud jde o mě, dva hlavní problémy. Asi nejvíc diskutovaný problém řady SE XXX obecně, je vznikající vůle v MMCX konektorech ("jé, jedno sluchátko mi vynechává, co mám dělat?"). Druhá věc je nepohodlí při jejich nošení. Konkrétně kabel, který se při každém pohybu hlavou snaží sluchátka vypáčit z ucha. Bude to individuální, někomu možná sednou bez výhrad, ale na druhou stranu určitě nejsem sám s podobnou zkušeností.
   Došel jsem k závěru, že obojí má na svědomí příliš dlouhá pevná část kabelu u samotných sluchátek. Namáhá konektory a tahá sluchátka z ucha. A pokud kabel natvarujete na přesné kopírování tvaru ucha, tak prostě nejdou nasadit. Takže budete muset po každém nasazení kabel znovu natvarovat. Tím budou konektory zase namáhané na ohyb a navíc to ani pořádně nejde.
   Jednoduché řešení obou problémů je ve zkrácení zpevněné části kabelů na zhruba 2,5cm, viz obrázek. To je délka potřebná jen k navedení kabelů nad boltec. Značně se tím zkrátí "páka", kterou působí váha kabelu na MMCX konektory sluchátek. Takže se dá očekávat jejich delší životnost a navíc sluchátka sedí na místě i při pohybu. Celý úkon se dá zvládnout za deset minut jen s ostrým řezákem a štípačkami. Při prořezávání "smršťovačky" je potřeba pracovat opatrně, aby nedošlo k proříznutí izolace kablíku a samozřejmě kdokoliv se rozhodne to dělat, dělá to na vlastní riziko. Pro info nový originální kabel stojí kolem tisícovky. Třeba to někomu bude k užitku.

https://i.postimg.cc/sM2K90RW/2214792.jpg

Re: Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

... mám podozrenie, že podľa toho aké podivné problémy s SE215 tu riešiš, tak tie káble nenosíš správnym spôsobom za uchom smile

http://s2.postimg.cc/4u4oshl3t/shure215_inear_x600.jpg

Re: Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

Jistě, já jsem přesně ten typ, co neví jak se co používá a proto zbytečně rýpe do továrních výrobků:-). Pokud tobě to takhle funguje, tak se k tomu přece vůbec nemusíš vyjadřovat. Mě to tak, jak to výrobce zamýšlel, prostě nesedí správně.

Re: Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

Tak sory! ... ale ja jednoducho neviem o nikom, kto by mal podobné problémy s SE215 ako tu ty popisuješ

Re: Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

V pořádku. Předpokládám, že naprostý většině lidí sedí dobře, proto je tak vyrobili. Ale pár lidí, co má třeba trochu atypický uši, může mít stejný problémy a proto jsem to sem dal. Vy, co máte "uši z konfekce" podobný blbosti řešit nemusíte, tak si toho važte:-).

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Malá úprava Shure SE215 pro lepší držení v uchu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£