Re: Jakou vyhýbku vybrat

LspCAD demo je jen pro 2 pásma. Na obvyklých místech s vyléčeným sw se dříve dala sehnat nějaká starší plná verze, aktuální stav neznám.
Xover, se kterým se mi práce líbí víc, se dnes už ve free verzi nedá nikde stáhnout. Jestli se dá sehnat u autora MaBata nevím.

Re: Jakou vyhýbku vybrat

Ano, jsem si jistý měril jsem to přes HOLMImpulse, možná ta impedance tam neni smile jinak tohle jsem se naučil z té teorie a z příspěvků. LSPCad by to uměl kdybych sehnal tu starší verzi ? A to mi dá ten program hodnoty součástek ? Jinak jsou to moje první reproduktory tak to nepotřebuji nějak extra profi, stačí mi nějak přibližně.

Re: Jakou vyhýbku vybrat

LSP Lab, PSD-Lite, Xover, LspCAD, Passive crossover designer.xls

ruzne DIY repro

Web

Re: Jakou vyhýbku vybrat

Navrhneš si sám výhybku, zadáš ji do programu spolu s parametry reproduktorů a program ti ukáže výslednou frekvenční charakteristiku bedny. Úpravou zapojení /nebo hodnot součástek/ se dopracuješ k požadované frekvenční charakteristice bedny. Jo a frekvenční charakteristiky se obvykle měří v horizontální rovině aspoň v úhlech 0°, 15°, 30°, 45° (případně +, - u nesymetrické bedny) a ve vertikální rovině -30°, -15°, 0°, 15°, 30°.
Nevím, jestli starší verze LspCADu pojede v 64 bitovém systému. Já ji naposledy používal pod Win XP.