Téma: Philips GoGear MUSE - rozebrání

Ahojte,
není mezi přítomnými někdo kdo se vyzná v MP3/MP4 přehrávačích?
Neteř mi donesla na opravu Philips GoGear MUSE 16GB model s velkým tlačítkem pod displejem.
Má utžený konektor a aby hráli obě sluchátka musí zatlačit na konektor. Vzkoušela více sluchátek, takže závada je opravdu v přehrávači.

Potíž je že zařízení je celokovové. Zadní nerezové víčko vsazené do rámečku pevně drží, nehne se ani silnějším zapáčením nožem v místě poškrábání po pádu, kde případné další poškrábání nebude vidět.
Přední plíšek vypadá že je přilepený a asi by šel oddělit, ale tím může dojít k poškození dotykové plochy.

Neporadíte někdo jak se dosatt dovnitř?
Strejdu Googla i YouTube jsem zkoušel ale tam je jen vybalování z krabic, nikoliv otevření.

Jedná se tenhle model: https://www.youtube.com/watch?v=63k_oGeKqII

Re: Philips GoGear MUSE - rozebrání

Tieto obrázky by ti mohli pomôcť.


P.S: Maník sa toho nemusel ani dotknúť - rozobralo sa mu tu samo rofl

(upravil PavelTl 15. 5. 2015 18:34)

Re: Philips GoGear MUSE - rozebrání

Tipi díky,
konečně se mi to povedlo rozebrat, pak ještě přijít na to jak drží rámeček. Napřed se osšroubuí všechny šroubky, ale vše stále drží, z boků jsou vidět dvě plechové západky, ale ty nic nedrží. Stačilo nehtem objet rámeček a přitom lehce páčit a on seskočil, jen kolem konektorů se mu moc nechtělo a chtělo to rámeček víc zapáčit aby přeskočil.

Závada je jednoduchá, jeden kontakt konektoru neleží na DPS, ale je cca 1mm nad ní. A světe div se mezi ním a DPS je viditelná spára.
On ten konektor na sluchátka v DPS nijak nedrží, jen má vzadu cca 0,5mm vysoký čudlík padnocí do díry v DPS, zbytek drží už jen na třech SMD spojích. Celek je přišroubován k přednímu panelu, takže konektor je DPS přitisknut do prolisu v nerezevovém plechu panelu. V podstatě to drží pohromadě, ale není přesně definovaná pozice konektoru, takže se může o desetinky pohybovat při zasouvání/vysouvání sluchátek.
EDIT: nemám to jak nafotit, respektive jak nasvítit.